Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No mna napadol hned jeden kandidat. Mate clanky vedla seba. https://vlkdavid.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=702523

0 0
možnosti
MK

Pár poznámek k Vašemu článku:

1. Představte si, že já osobně ze svého vzdálenějšího okolí pár takových "lepšočlověků" znám. Někteří studují, někteří pracují - absolutně nechápu, jak jste přišel na to, že lepšočlověk nestává před 9 hodinou ranní a celý den dělá pouze a jenom neužitečnou práci. Inu, i lepšočlověk čas od času něco užitečného udělat může.

2. Když už chcete konkrétní příklad veřejně známého lepšočlověka, tak tím je pro mne třeba takový Martin Putna, monsignore Tomáš Halík, Jan Čulík, Jan Kraus.

3. Hrozně se bavím tím, a jak je vidět, ani ZDALEKA nejsem sám, jak samorost Zeman těmi svými kousavými, ale leckdy ne úplně hloupými poznámkami a bonmoty dráždí dnešní "bojovníky (a bojovnice - abychom tedy byli genderově korektní) za lepší zítřky celého viditelného vesmíru na věčně časy a nikdy jinak".;-D A jak to nemůžou vydejchat ....;-D Milí zlatí boubelatí: SVĚT TADY NENÍ PROTO, ABY SE TOČIL PODLE TOHO, JAK CHCETE VY. SVĚT VÁM NIC NEDLUŽÍ - BYL TADY PŘED VÁMI A BUDE TADY I PO VÁS. A bylo by fajn to vědět.

4 1
možnosti
JS

Vidíte, a já zrovna třeba T.Halíka a M.Putnu čtu moc rád a vůbec nemám pocit, že by se nad někoho vyvyšovali, nebo že by prosazovali jedinou správnou cestu k lepším zítřkům. Myslím, aspoň na mě to tak funguje, že otevírají témata a nutí o nich člověka přemýšlet, aniž by mu nutili jedinou pravdu. A co se týká toho vstávání po 9h a neužitečné práci, to samozřejmě byla parodie na názory těch, co lepšolidi nálepkují.

1 0
možnosti
LH

A po přečtení - Vy popisujete pravděpodobně (nevím jistě) opravdu Zemanem vymyšlenou nálepku "Pražská kavárna".

Sem patří (alespoň jak to chápu já) opravdu lidé nechci říkat zbyteční, ale ne nezbytní - herci, zpěváci, moderátoři, aktivisté, profesionální intelektuálové. Ti, co nám z obrazovek TV radí koho volit a koho ne, ti, kdo se především za státní peníze snaží konat z jejich pohledu dobro atd.

Zemana osobně vnímám neutrálně, čili nehledám na něm za každou cenu něco negativního, ale ani pozitivního. Je to demokraticky zvolený prezident ve státě, kde hlas flákače na dávkách má stejnou váhu, jako hlas univerzitního profesora.

A opravdu nelze paušalizovat, že Zemana volili hlupáci a Drahoše inteligence.

9 0
možnosti
LH

Lepšočlověk je pojem z tvůrčí dílny prezidenta Zemana.

Když už začínáte článek lží, jaký obsah může asi následovat? Lepšočlověk je pouze jedním z překladů třeba takového Gutmensch. A že by Němci začali používat toto slovo na popud MZ se mi nechce věřit.

4 1
možnosti
JS

Šlo mi hlavně o to, ukázat, že lidé, kteří nejsou spokojení s Milošem Zemanem nebo Andrejem Babišem a dávají to najevo, nejsou v drtivé většině žádní namyšlení a ostatními pohrdající elitáři, jak jsou pomocí nálepky lepšolidé označováni Milošem Zemanem a jeho příznivci. Že pojem lepšočlověk nevymyslel Zeman, ale byl tu už před tím, je má chyba, že jsem to nevěděl. Ale na pointě to nic nemění.

0 0
možnosti
AM

Pane autore, chápu vaší frustraci - Zeman nejdůvěryhodnější politik, Babiš+ANO stále přes 30 %, pseudodemokrati na svých nízkých číslech. I když se vy i vaši duševně spříznění zastánci pseudodemokratů snaží o minimálně 1 blog denně Antizeman či Antibabiš, stále to nezabírá.

Konce funkčního období Zemana se určitě dočkáte a pak tam bude třeba povolná loutka, ale s tím Babišem a ANO to bude asi horší.

Zdravím všechny Antizemanovské blogery a přeji houšť úderných blogů-kvikotů.;-D

3 0
možnosti
Foto

I45v24a45n 82M77a50r85e39k

27. 2. 2019 21:37

Až na to poslední slovo příspěvku souhlas p.Mahovský. To nepřísluší do slovníku "horšočlověků". Je to "výrazivo" opačné strany, které s velkou oblibou, a velmi často používají.Rv

0 0
možnosti
LC

O čem vy byste psal, kdyby nebylo Zemana. Zeman není autorem termínu lepšočlověk ani náhodou. Dokonce v nějakém jeho žvanivém pořadu (asi u Soukupa) se vyjadřoval ve smyslu "nedávno jsem slyšel takové slovo ..."). Já jsem poprvé slyšel slovo lepšočlověk od VK Jr. dávno před tím, než o tom mluvil Zeman.

1 0
možnosti
OK

O80t45a 68K23i17n75c

27. 2. 2019 20:44

Vaše blogy se mi čím dál tím víc líbí. R^ Zasloužená karma.

3 0
možnosti
Foto

Jednoduché a přesné. Velká karma R^R^R^

3 1
možnosti
MB

Popsal jste to velice výstižně ...i když s touto vaší definicí sám nesouhlasíte a polemizujete.

Zeman je samorost, hulvát a provokatér.. Rád dráždí a předvádí se v konkrétních kategoriích (právem nebo neprávem) jako třeba chytřejší, sečtelý, zásadový, zkušený, nebojácný, jízlivý atd.. ale pozor, ne jako "lepší člověk". Na to kašle.

Zatímco mnozí lidé, kteří nemají na to v konkrétních kategoriích soupeřit se shlukují a vzájemně se ujišťují v pocitu, že je jsou (nějak vágně) "lepší". Bez toho, aby byli schopni dát najevo proč. Prostě plují po proudu, opakují co čtou nebo slyší kolem sebe v té bublině "lepšolidí", plivou tím samým směrem, navzájem se plácají po ramenou a mají pocit, že dělají totéž, co ostatní "lepší lidé".. takže jsou také lepší..

Ne všichni, ale většina jde jen po povrchu. Neuvědomují si, že na určitých postech jsou důležitější hodnoty nežli jen vnější uhlazenost, nekonfliktnost, líbivé fráze, korektnost atd..

Prostě Zeman mi v mnoha ohledech vadí ..ale "lepšolidi" také..tou svojí krátkozrakostí, stádovitostí, nevybočováním ze schválené řady, manipulativností a pohodlným pózerstvím. Ano jednotlivě se povýšenecky zpravidla nechovají, sami si netroufají, ale ten pocit si dopřávají pocitem sounáležitosti s k uvedené skupině..která je v jejich očích "něco víc";-)

4 0
možnosti
AK

Původ je zřejmě v německém Gutmenschen.

Pokud ve svém okolí nikoho takového nemáte, tak sláva, stýkáte se zřejmě s velmi kvalitními lidmi.

Lepšolidé není žádná organizace typu Svaz chovatelů drobného zvířectva, který má seznam členů, zápisy ze schůzí a podobně.

Jde o všechny ty politology, politiky, umělce, spisovatele, novináře, sepisovatele různých lidskoprávních peticí, organizátory demonstrací a další mluvící hlavy, které vždycky ví líp co si lidé mají myslet a co mají dělat.

Začne to po volbách, kdy se od nich dozvíme, že voliči zase zklamali jejich důvěru a tak je třeba proti výsledku těchto voleb (jejichž demokratičnost nikdo nikdy nezpochybnil) svolávat demonstrace a volat po odstoupení těch svobodně zvolených - prý v zájmu demokracie.

Nejraději by byli, kdyby děti nechodil strašit Mikuláš s čertem, ale Mikuláš se Zemanem nebo Putinem či Si Tin-Pchingem.

Podstatným rysem jejich projevů je skutečně nadřazenost.

"Můj názor je tenhle a kdo si myslí něco jiného je póvl, parazit, Putinův agent, hovado, dobytek (ano, i takovéto výrazy ti skalní obhájci demokracie používají) atd."

Lepšolidé ostatním lidem nerozumí, mluví jiným jazykem, vnucují jim témata, která lidi nezajímají a zkrátka žijí a myslí jinak než většina lidí, kteří mají úplně jiné starosti a zájmy.

2 0
možnosti
VV

Opravdu?

Ja znam jen Gut, besser, Paulaner. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik