Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

a samozřejmě karma a taky za to všechno super zjevené z uměníR^ děkuju... kdy jsme měli nejblíž k Evropě a Americe:) a byl to šmrnc a rychlost v přebírání věcí a tvorbě věcí svých. byli jsem se světem.

A krásné Vánoce:-)VR^ Jiří

2 0
možnosti

Díky! I Vám Radko;-)VR^.

0 0
možnosti
Foto

:-)V víte,..Vy víte:)). Historik Šebek kdysi napsal úžasný článek - ušmudlaná první republika. Kterému dal vzniknout po seriálu, který nijak extra nenaplnil ambice toho, nač se lidi těšili - nakonec z toho byl poměrně neuvěřitelný příběh a kostýmová našňořená podívaná.

Ale to je jedno. Důležité bylo to budování a pocit a taky právě ty vzory. vlastně dojemná a krásná , vážně krásná je ta scéna z Pelíšků, jak to tatínek Kodet bere vážně, legionáři a prezident osvoboditel, což řekne s dikcí jako na buzerplace:))) a jak tím žije a jak ho to ničí...hřebejkovi se podařilo vytvořit něco, čemu věřím, že v lidech bylo... odkud by to otec Kraus ,potažmo Hřebejk vzal?

2 0
možnosti

Taky si myslím, že to bylo takhle opravdové. A Kodet to zahrál úžasně. Včetně toho, že to působilo jako karikatura. Ale to tak působí asi jen v téhle době, kdy forma přehlušila obsah. Komunisti používali s oblibou pojem "uvědomělý". Čímž ho úplně vyprázdnili a zprofanovali. Jenže si myslím, že v té první repuoblice tenhle pojem svůj obsah měl.

2 0
možnosti

Zajímavá teorie antropologická: všechno je způsobeno tím, že si muži "poměřují pindíky" :-). Samozřejmě je to spíše o penězích a o moci, což je provázáno. Když kdysi Evropani něco kolonizovali, začali v malém: tu nějaký ostrůvek, pak ostrov, nakonec celý kontinent - věděli, že jim to něco vynese. A vydělávali všichni - vojáci, král a královna, celý feudální systém, čili i církevníci a něco málo asi vydělali i námořníci, co tam ty vojáky dovezli - ale to už nebyla žádná sláva a většinou cestou pomřeli na únavu a rozmanité nemoci. :-P

1 0
možnosti

Chtělo by to kouzelnou hůlku, aby se to vše splnilo, aspoň něco z toho..R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik