Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky a karma. Je dobře připomínat. Byla to abnormalizace, jíž se zvrhle říkalo "normalizace".

Ohledně Gustava Husáka se domnívám, že jeho údajně vůdčí role v SNP je mýtus, který on sám vydatně živil. V době, kdy byl Husák za normalizace na vrcholu moci, vyšla (jistě jen shodou okolností :-)) kniha, která mu velmi půvabně přisoudila největší a nejdůležitější roli při organizaci celého povstání. Zajímavé je také, že Gustav Husák jednu dobu uvažoval, že nepodpoří poválečné obnovení Československa a bude prosazovat připojení Slovenska k Sovětskému svazu. Ale po válce od tohoto plánu upustil. A o Ludvíku Svobodovi se domnívám, že s největší pravděpodobností musel podepsat spolupráci se sovětskými tajnými službami. Jinak prakticky není myslitelné, že by mu svěřili velení Československého armádního sboru. Také role, kterou L. Svoboda sehrál v roce 1968, by tomu mohla nasvědčovat. Snad se někdy v budoucnosti dozvíme o těchto věcech víc. Nebo spíše nějaká další generace, za předpokladu, že bývalé sovětské archivy nezůstanou uzavřeny věčně. .

5 0
možnosti
Foto

Ludvík Svoboda v televizi v roce 1969 přiznal, že byl členem KSČ už v Buzuluku a na žádost našich komunistů se to drželo v tajnosti a on vystupoval jako bezpartijní,

7 0
možnosti
MG

Měl štěstí, zrovna bylo tak hezky, že lidi neměli čas myslet na něho.

0 0
možnosti
MB

Normalizaci chápu jako nastolení = Něčeho nenormálního - Aby mocenský systém to naopak vydával za Normální! Pak z toho vznikne Norma. Vše rušivé, je následně potíráno a donuceně napravováno. Uplatňuje se Monopolem na všechno. Zmizí Dialog, Svoboda, Rozum i Čest - Odbornost je nahrazována stranickostí. To nestačí!

Tedy i Vlastenectví je třeba nahradit Internacionalismem. Vznikne i pseudo vědecké učení s centrálním plánováním! Společnost i s ekonomikou se promění v zapáchající rybník. Osvěžující voda neprotéká, tvořící se žabince jsou vydávány za epochální úspěchy! Vždy se najdou ochotní, kteří jsou vedeni svým motivem sloužit. Jde o kombinaci svého naivního pořesvědčení správnosti, další se zase obětovali pro své děti, aby se jim lépe žilo a studovalo. Drtivá většina lidí ví, že jde o Totální nesmysl. Co dělat ?, je taková doba - Chovají se tedy Normálně ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Normalizaci je nutno brát geopoliticky, jako epochu nastolení normálních vztahů s Německem, kdy jsou konečně smluvně potvrzeny hranice v Evropě, konkrétně hranice na Odře a Nise. Oba německé státy vstupují do OSN atd..

1 5
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik