Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

O41t71a 47K71i68n97c

4. 3. 2019 20:30

Fakt vaše blogy se mi líbí čím dál tím víc, občas mi mluvíte přímo z duše. A samozřejmě velká karma. R^R^R^

1 0
možnosti
PB

Souhlas, karma.

3 0
možnosti
Foto

Moc děkuji za tento článek. Karma. Je potřebné stále tyto základní principy připomínat. Stejně tak jako pojmenovávat opakující se hrozby zneužití demokracie k nástupu různě podbarvených autokracií a diktatur. Je zajímavé, jak například rudá barva ráda hnědne.

5 0
možnosti
JS

To je skvělý postřeh. Ve škole nás učili, že fašismus a komunismus jsou na opačných pólech, ale ve skutečnosti k sobě mají asi hodně blízko. Což ukazuje přelévání jejich voličů.

5 0
možnosti
Foto

R^ Jen lidé dostatečně vnitřně svobodní dokáží nepřehlížet aktivity poškozující práva na svobodu (v mezích zákona) a také mají vůli tato práva neupírat druhým , ale naopak je bránit . I ve smyslu has i to, co pálí někoho jiného.

5 0
možnosti
JS

No víte, vidím to poněkud složitější. Demokracie spočívá v tom, že před volbami se žvaní a ve volbách potom rozhodne. Pak už se "orá"a trapně nežvaní i když nevyhrál můj kandidát. Hledají se cesty jak zajistit, aby příště můj kandidát zvítězil.

0 0
možnosti
PB

A kritizovat protikandidáta ve výkonu funkce se tedy smí, anebo ne?

5 0
možnosti
JL

Tedy nas system vedeni statu, podle vas, neni demokraticky, pane Stradale. My mame sloucenou vykonou moc (vlada) s moci zakonodarnou (Snemovna).

Mohu jen dodat, ze presne s timto nasim nesvarem take nesouhlasim. Nahrava to vlade, ktera muze sve rozhodovani uzavrit ve svuj prospech jiz na pude vlady. Ovecky ve Snemovne, take za pomoci volby vladnich cinitelu, nam dodavaji "diktatorske" zakony.

Diky Bohu za moznost pozastavit urcite zakony Senatem. (viz zdaneni restituci cirkvim). To nazyvam prvkem demokracie!!!!

3 0
možnosti
JS

Souhlasím, zaplať pánbůh za senát. Taky je ovšem určitým lidem pěkným trnem v oku.

5 0
možnosti
Foto

Demokracie je bezva nástroj v rukách vládnoucí kasty, pomocí kterého lze legalizovat jakýkoliv útok proti majetku a svobodě svých poddaných a ještě jim vnutit názor, že si za to mohou sami.

1 3
možnosti
MB

p. Bicera občas na sebe reagujeme. Já stále nabízím Baťu , jako vzor lepší než-li Babiš - Vy mi to Demokraticky odmítáte, (OK). Popisuji Zemana, snažím se argumetovat jeho škodlivostí, pak vítám body jeho "Obžaloby". Ze zamýšlených 25 , se jich rýsuje už 57. Byl Demokraticky zvolen = Je Demokraticky kritizován. Dle mne, je to v zájmu všech - i samotného Miloše ...

Co spatřujete Nedemokratického na Autorově, i mém? Lidé se vyjadřují v ulicích proti Babišovi a Zemanovi - Vždyť se to po nich = I Demokraticky chce! Jdou v opoře Práva Shromažďovacího - Petičního - Vyjadřovacího + O tom, je přece i sama podstata Přímé volby Prezidenta ČR! - (Jako vždy připisuji, že Vás mámi rád, ctím věk - Nicméně mne nepřestáváte udivovat! Jistě,máte na to své Demokratické právo):-)

8 0
možnosti
Foto

Nedemokratické byly pouliční demonstrace s výzvami k demisi Zemana a Babiše.

1 11
možnosti
Foto

Jsem moc ráda, že se začínají ozývat tyhle hlasy. R^

14 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik