Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Děkuji Vám všem za popsané zážitky i další diskusní příspěvkyR^:-)!

0 0
možnosti

Já jsem v Boru u Tachova zažil taky pěkný cirkus, když byly v jakési uzamčené a nikým nekontrolované šopě náhodou objeveny vedle jiného takové poklady, jako komponenty ke stabilizátorům hlavní tanků, tankové hodiny, či několik souprav k brodění tanků, kterých byl v rámci celého ZVO veliký nedostatek. Přijel se na to podívat sám velitel divize, který když viděl, co všechno se tam bez užitku několik let válelo, šly na něj mrákoty.:-)

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Pěkná a docela humorná vzpomínka. Máte pravdu, že armáda byla neuvěřitelným zdrojem absurdních situací. Eugéne Ionesco a Alfred Jarry dohromady by nebyli schopní si vymyslet ani setinu toho, co se v armádě dělo téměř denně

1 0
možnosti
Foto

Pro přesnost: Dohody o snižování stavů vojsk a hlavně o oznamování vojenských cvičení neměly nic společného s Gorbačovem a Reagenem, ale s jednáním OBSE,

1 0
možnosti
Foto

Sám jsem se v táborských kasárnách na cvičení záložáků připravil na státnici z angličtiny. Aspoň jsem se nějak v té nudě zabavil.

1 0
možnosti
MB

Na svůj přínos k neporazitelnosti svazku VS - skutečně vzpomínám rád ! Písař 2 motostřelecké Divize Sušice + pro mne nepochopitelné 3x manévry, jako záložák. Sama služba to byla specifická, vystřelil jsem asi 10 patron - Nicméně popsal tunu papírů ! Víceméně takový štábní, kancelářský sluha v polobotkách. Tím, že se člověk dostal blíže k důstojnickému sboru - Jsem měl možnost i pochopit způsob jejich života. Vcelku normální lidé, nicméně ve vleku svého služebna. Obrovské příjmy s malými výdaji - mnozí kompenzovali alkoholem ...

Sranda, kdy Občanského pracovníkovi jsem chodil do městečka pro Rum - (nutil mne ke spolukonzumaci !), podplukovník zase žádal Arat, koňak - (Nic mi nenabídl). Divize, v podstatě jako PŘ svazku útvarů - Janovice - (nikdy více), , Klatovy, Domažlice, H.Týn, cca 10.000 mužů. Tiskárna, kreslírna a tam se právě objevovala ona obrovská plachta - Co se bude dít ve Výcvikových prostorech. Střelby, plavby tanků ! (Já hleděl, že tank s komínkem se může pohybovat pod vodou) ! Sranda se zápisy kontrol - Snížená bedlivost obranyschopnosti ČSSR ! = Nejednotnost barvy prostěradel, neúčast kotelníků na PŠM a hlavně ! = "Na zvolání stůjte ! Opilý vojín Štěpánek upadl ! Najměte mne k pivu - Spustím historky ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Se mnou se naše lidová armáda rozloučila na jaře 1989 taky docela zajímavě: předvolali mě na vojenskou správu a tam mi sdělili, že jsem byl přeložen k vojskům ministerstva vnitra.

To po Palachově týdnu bylo poněkud překvapení a asi jsem se zatvářil odpovídajícím způsobem (a asi jsem nebyl první), tak dotyčný lampasák, než jsem stačil něco říct, rychle dodal, že to není to, co si myslím, ale domobrana.

I tak vypadalo snižování stavů vyplývající ze smluv.

1 0
možnosti
MB

Naše tehdejší armáda byla skutečně početná - 220.000 mužů + cca 70.000 civilistů ! Vím co říkám = Typický útočný pakt ! Obrovská finanční zátěž pro hospodářství ČSSR - cca 15% výdajů ! Mj., jedna z příčin pádu SSSR. To jednání, M. Gorbačova a R. Reagana 1986 - Reykjavík = Odzbrojování - Jako diplomatické přiznání Ekonomického krachu a nedostatku finančních prostředků ! Tehdejší armády - To je drahé jako blázen ! ... :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik