Prosím POZOR! Varujte svého starostu!!!

POKUD TO NEUDĚLÁTE VE VŠECH OBCÍCH, jazyková hříčka moudrého zákonodárce v § 14c odst. 1 písm. f) zákona č. 247/1995 způsobí i v těchto volbách ztrátu kolem 20 milionů Kč a námahy spousty lidí.

Text v zákoně totiž zní: 

f) poskytuje každé politické straně, politickému hnutí, koalici a nezávislému kandidátovi, jejichž
kandidátní listina, popřípadě přihláška k registraci byla zaregistrována, informace o počtu a sídle
volebních okrsků ZVEŘEJNĚNÍM NA ÚŘEDNÍ DESCE do 45 dnů přede dnem voleb.

O vyškrtnutí červeného textu jsem marně prosil předsedy všech poslaneckých klubů, když byl letos volební zákon "otevřen" kvůli rozhodnutí ústavního soudu. "Nejde to", ačkoliv se jedná o pouhou opravu jazykové chyby(!!!).

Proto se snažím S VAŠÍ POMOCÍ TOUTO CESTOU upozornit všechny starosty na zbytečnost rozesílání čtvrt miliónu zpráv zmocněncům všech registrovaných subjektů. PROTOŽE SI NEVŠIMLI, ŽE STAČÍ ZVEŘEJNĚNÍ NA ÚŘEDNÍ DESCE. (Nehledě na informaci o volebních okrscích na webu Českého statistického úřadu.)

DĚKUJI VÁM VŠEM, KTEŘÍ POMŮŽETE, ZA OCHRANU TĚŽCE ZKOUŠENÉ STÁTNÍ POKLADNY (nejen v době kovidové).

S pozdravem Váš krotitel zdivočelé legislativy, JS

P.S. Jako zmocněnec v loňských krajských volbách jen ve dvou krajích jsem dostal asi tisíc zpráv do své datové schránky, které mi ji zruinovaly. (MV ČR totiž neumožňuje odfiltrovat zprávy, které NEobsahují určitý text. Dočasně mě osvobodit od fikce doručení odmítli. Takže se mohu obávat, že jsem nevědomky zmeškal nějakou kritickou komunikaci státní správy - např. katastrálního úřadu aj.) K tomu spoustu papírové pošty, někdy do vlastních rukou. Tu naštěstí zkušení doručovatelé vhodili rovnou do schránky.

Autor: Jiří Strachota | pondělí 9.8.2021 6:00 | karma článku: 14,91 | přečteno: 573x