Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

fialka.vonava

9. 12. 2009 9:01
mi prijde...

ze lide podobni autorovi nam tady vladnou..fyzik nebo chemik, je to jedno.. hlavne ze keca do financi... mimochodem strop na pojisteni jsme nemeli jako posledni zeme v eu.

0 0
možnosti
R

rojack

8. 12. 2009 23:50
to je vtipné

A náhrada za nemoc, která se platí ze sociálního pojištění nemá strop? Můžu brát i 100 tis. náhradu, pokud budu mít příslušný plat? Poučte mě.

0 0
možnosti
MW

Hegemon

8. 12. 2009 23:33
Solidarita

se mi zdá , že je jen omluvenkou pro trestání lidí, kteří jsou něčím zvláštní. V tomto případě jsou schopnější ve vydělávání peněz. Dostávají stejnou péči a přispívají do systému i tak x krát víc než většina lidí. Lepší řešení je udělat uklid v mandatorních výdajích, veřejných zakázkách etc. zatím jsem si nevšiml v čem se začína šetřit. Kdyby se vlády chovaly jako v soukromém sektoru, tak se o tomhle vůbec nebavíme. Ale nemají za nic odpovědnost, tak to tak dopadá. Jinak patřím ke střední třídě a hamba by mi fackovala chtít po určité skupině víc peněz za NIC.

0 0
možnosti
D

da.rock

8. 12. 2009 23:43
Re: Solidarita

Hlavně že vás hanba nefackuje, když požadujete snížení daní.

0 0
možnosti
D

da.rock

8. 12. 2009 23:06
Nejjednodušší by bylo

sjednotit výběr daně a soc. a zdr. pojištění do jednotné "superdaně". U té je pak možno nastavit nějakou (nebo žádnou) progresi. Každopádně celý systém by to zjednodušilo.

Ostatně takový systém už tady byl, ale nějací chytráci v devadesátých letech rozhodli, že bude lepší, když se to rozkouskuje a co nejvíc znepřehlední.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

8. 12. 2009 22:59
Víte co mi

můžete i se svou "solidaritou"? Celá vaše solidarita je sprosté okrádání zodpovědných / za svůj život, zdraví ... / ve prospěch těch nezodpovědných, vláčených chtivostí a nestřídmostí, kteří jsou díky těmto svým vlastnostem každou chvíli v problémech. Stejně jako ti, co si vezmou "rychlou půjčkuů na dovolenou nebo domácí kino. Než se nechat "solidárně" okrást, radši budu vydělávat jen měsíc v roce a zbytek času se věnovat něčemu, co se danit nedá...

0 0
možnosti
PN

Ftipnejj

8. 12. 2009 22:38
Souhlas

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 913x
Jsem *1947, povoláním fyzik se zkušenostmi z experimentů na urychlovačích částic a od r.1994 také z českého průmyslu: nejprve jako zaměstnanec (ČEZ, Lafarge) a potom jako kapitalista a jednatel společnosti IND (INformace Doopravdy). Od počátku tisíciletí usiluji o informatizaci lidské společnosti, tj. o rozvoj informační uvědomělosti, informovanosti a využití informací pro rozhodování. Odborný mluvčí Svobodných pro energetiku a Green Deal.

Seznam rubrik