Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Více takových Kožených

17. 12. 2010 2:02
Vím co znamená ten rozpočet, stát totiž

není široká rodina, protože pokud si nekoupí dcera nové boty, může to být jejím deseti sourozencům, jejímu otci, matce, strýčkům i tetičkám ve vztahu k té dceři úplně jedno.

Ale pokud s dcerka ty boty nekoupí ze strachu, že jí příští rok vláda sebere část příjmu a peníze začne strkat do štruzoku, stane se následující:  lidé co ty boty vyrábějí nebudou mít práci,  lidé co  zaměstnávají zaměstnance budou moci svůj krachující podnik zavřít, neodvede se DPH, neodvedou se přímé daně, neodvede se pojistné a stát nebude mít příjmy. A kruh se uzavře tak, že její sourozenci  a tetičky to pocítí tak, obzvláště začnou-li se chovat podobně velké skupiny lidí, že nebude na lékaře, na policii, na hasiče ...  

To je podříznutí příjmu státu vyvolané škrtáním, kdy se lidé začnou chovat šetřivě.  Proškrtáme se do Irska, to je moje predikce.

0 0
možnosti

Dr No

16. 12. 2010 22:11
Nikdo v tomto státě nemá přehled za co stát utrácí

- úřady a ostatní instituce hospodařící s erárními penězi prostě spotřebují všechny přidělené peníze (a stěžují si, že jich bylo málo). Bylo by to naprosto stejné i kdyby těch peněz dostaly desetkrát víc, nebo desetkrát míň. Nikdo ze státních úředníků ani politiků si nedělá hlavu se skutečným zjišťováním, jestli se erární peníze neutrácejí zbytečně. Jednak by to byla velmi náročná práce, jednak je jim to úplně jedno, protože to nejsou jejich peníze a zatím se můžou pořád dělat dluhy. A kromě toho všichni (nebo skoro všichni) kradou ...

0 0
možnosti

kaktusak

16. 12. 2010 19:18
Jestlipak bude Kalousek zas rozesílat složenky?

Asi nebude, nemáme přece před volbami.

0 0
možnosti

Stará kára

16. 12. 2010 18:25
Vždy při projednávání plánu v podniku

(a tedy i rozpočtu a rozhodnutí, "kolik utratíme") jsem kolegům, nadřízeným i představenstvu vysvětlovat, že těch 400 miliónů zisku se skládá z desítek miliónů a ty z jednotlivých milíonů. Milióny pak z tisíců.  Muselo to být vždy znova, ale časem pochopili.

Takže zjednodušeně: Celek se skládá z procent a ty z promile.  50x jedno promile je celých 5 procent (a víc než polovina schodku).

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 913x
Jsem *1947, povoláním fyzik se zkušenostmi z experimentů na urychlovačích částic a od r.1994 také z českého průmyslu: nejprve jako zaměstnanec (ČEZ, Lafarge) a potom jako kapitalista a jednatel společnosti IND (INformace Doopravdy). Od počátku tisíciletí usiluji o informatizaci lidské společnosti, tj. o rozvoj informační uvědomělosti, informovanosti a využití informací pro rozhodování. Odborný mluvčí Svobodných pro energetiku a Green Deal.

Seznam rubrik