Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pytlík

9. 10. 2011 9:16
Milý pane...

Milý pane, a vy jste za socialismu byl kde, že píšete "ale ani tehdy se snad nevyskytlo hlasování v rozporu s vlastní vůlí voliče"?

Tehdy jste jste ve volbách dostal jednu sadu lístků, kterou jste tak, jak byla, měl právo, až povinnost, vhodit tak, jak byla, do volební urny. U mých prvních voleb jsem s touto sadou odkráčel za plentu, abych ji, jak mi umožňoval tehdy platný zákon, náležitě upravil (přeškrtnutím jmen), takže bych tím vyjádřil skutečnost, že Národní frontě svůj hlas nedávám. Z řad volební komise se ozval udivený výkřik "On jde za plentu!". Hrdinně jsem dokončil úřední výkon a vhodil náležitě upravené lístky do urny. Z volebních výsledků jsem se ovšem dozvěděl, že jsem tak neučinil, neboť v daném volebním okrsku dalo svůj hlas NF (Národní frontě) všech 100% voličů..

Takže se nejen vyskytovalo hlasování v rozporu s vlastní vůlí voliče - Národní frontu nechtěla většina volit, ale cítila se k tomu nucena, ale dokonce se přímo falšovaly volební výsledky!

0 0
možnosti

JS1

9. 10. 2011 21:15
Re: Milý pane...

Dobrý večer, s takovým hrdinou jako jste Vy, jsem se ještě (osobně) nesetkal. Já jsem se hlavně volbám vyhýbal, ale u těch posledních za totáče jsem zbaběle šel odevzdat lístky bez plenty, protože jsem se vrátil ze zahraničí a syn se právě hlásil na gymnázium :( Předtím jsem pilně navštěvoval všechny předvolební schůze, abych našel nějaké ospravedlnění, ale žádné nebylo...)

Můj životní postoj je, že jsem měl svobodu volby vždy a že ji má každý za všech okolností. Samozřejmě existují okolnosti, kdy je svobodná volba nechutně zúžená (např. v hlavní roli na popravě).

Zdravím Vás a přeji vše nejlepší.    JS

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 913x
Jsem *1947, povoláním fyzik se zkušenostmi z experimentů na urychlovačích částic a od r.1994 také z českého průmyslu: nejprve jako zaměstnanec (ČEZ, Lafarge) a potom jako kapitalista a jednatel společnosti IND (INformace Doopravdy). Od počátku tisíciletí usiluji o informatizaci lidské společnosti, tj. o rozvoj informační uvědomělosti, informovanosti a využití informací pro rozhodování. Odborný mluvčí Svobodných pro energetiku a Green Deal.

Seznam rubrik