Konečně od Nového roku světlo na podvody!

Každý podvodník, kterému se podaří zjistit, jak se správně vyplňuje kontrolní hlášení DPH, okamžitě skončí v síti nových legií úředníků, kteří tuto zbraň tasí již 1. ledna!

Podvodníci jsou prohnaní dostatečně, aby se vyplňování naučili rychle. (Ne jako já, který nevím a musím doufat, že se možnost podání Hlášení na daňovém portálu objeví včas, aby mou kapesní firmu důchodce nezničily přísné sankce. Jen doufám, že stačí zapsat každou fakturu vystavenou i doručenou a že někde zjistím, jaký ke každé patří kód.)

Jak už to bývá, existují mezi námi kritici této tvrdé rány podvodníkům. Jakoby stálo za řeč nové administrativní zatížení poctivců. Vždyť mohou klidně podnikání nechat a na podvodníky bude ještě lépe vidět.

Už se těším, až podvodům učiní ministerstvo financí úplnou přítrž. I nyní totiž skulinky existují: např. majetek zcizený krádeží nepřináší DPH pouze z toho důvodu, že se zloděj jako plátce DPH nepřihlásil. Podle nepotvrzených zpráv MF ČR už nápravu chystá: okradený se okamžitě stane plátcem DPH s přenesenou daňovou povinností. Státní pokladna získá DPH za ukradený majetek a okradený nemusí hlásit krádež na policii, která vše potřebné zjistí z faktur vystavených okradenými právě díky jejich kontrolnímu hlášení DPH.

Prý již v příštím roce má přijít do sněmovny rozšíření povinnosti kontrolních hlášení DPH na nás všechny. Jen my totiž celou DPH platíme a chceme aby skončila ve státní pokladně, ne v kapse podvodníka. Nestěžujme si, úplné potření podvodníků za to stojí.

Autor: Jiří Strachota | úterý 15.12.2015 13:05 | karma článku: 18,33 | přečteno: 697x