Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

13. 3. 2011 16:01
Máte pravdu, ale .......

1. Co považujete za nejnižší sazbu?   3.000 Kč (?), 4.000 Kč (?).  Pak ovšem musíte vybrat (při dnešním poměru cca 2,1 pracujících na jednoho důchodce /vč. invalidních/)  od každého plátce 1.430, resp. 1.900 Kč/měs.   Máte dojem, že po snížení o tuto částku (+ zdravotní)  bude člověk s hrubým příjmem kolem 15.000 Kč spořit? já tedy ne!   (A jak moc mu bude stačit 4.000 Kč si umím představit.)

2.  Jak moc poroste potřebná výše základního pojistného s poklesem uvedeného poměru?

3.  Předpokládejme, že se spoření nezúčastní 1/3 všech plátců.  Dovedete si představit miliónovou armádu vyvrhelů, žijících ze 3 či 4 tisíc měsíčně?  To nezvládne žádná policie.

0 0
možnosti

JS1

14. 3. 2011 15:02
Re: Máte pravdu, ale .......

Peněžní hodnotu "záchranné sítě" stejně jako sazbu daně považuji za zcela průhledné parametry, o kterých se kdykoliv rozhodne politicky, tj. v parlamentu. Parlamentní většině stačí rozhodnout, že záchranná síť je nyní x Kč/měsíc a sazba daně je y% z veškerých příjmů.

Vždyť jednoduchost je spolehlivost.

A volič bude jasně vidět, jak která vláda rozdávala a vybírala a jaké byly výsledky. A bude rozumět volebním slibům, ne?

:-)

0 0
možnosti

saboteur2

13. 3. 2011 11:57
njn

Vite, vy mate duchod za dverma, ale ja platim 20 let na duchod (bohuzel na cizi duchody) a ve vysledku budu mit duchod MOZNA uz v 68 letech. Rovnez jsem nemel ani stesti koupit si statni byt jako sposta lidi v minulosti za par korun, ale za bezny byt v panelaku splacim uz deset let skoro milion. Nyni je prumerny duchod 61% prumerneho platu, za dvacet let - jestli skutecne jeste nejaky bude (uprimne neverim), tak bude spise nekde ke 20% (tedy to nebude duchod, ale soc. minimum). Opravdu me unika, z ceho si jeste mam setrit na duchod, protoze jedine s cim pocitam je, ze pak v nouzi prodam ten byt a par let z toho doufam vyziji. A to muzu byt rad, ze beru 15 tisic a ne treba 8 jako uklizecky nebo prodavacky... Mit dneska pred duchodem, tak jsem stastnej..

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 913x
Jsem *1947, povoláním fyzik se zkušenostmi z experimentů na urychlovačích částic a od r.1994 také z českého průmyslu: nejprve jako zaměstnanec (ČEZ, Lafarge) a potom jako kapitalista a jednatel společnosti IND (INformace Doopravdy). Od počátku tisíciletí usiluji o informatizaci lidské společnosti, tj. o rozvoj informační uvědomělosti, informovanosti a využití informací pro rozhodování. Odborný mluvčí Svobodných pro energetiku a Green Deal.

Seznam rubrik