Tipování na Kvitovou, Zakopalovou a Rosola

Po vypadnutí Tomáše Berdycha v 1.kole Wimbledonu máme štěstí, že můžeme fandit ve dvouhrách ještě Lukáši Rosolovi (na 100. místě ATP), který včera  senzačně vyřadil dvojnásobného wimbledonského vítěze Rafaela Nadala ( 2.místo ATP). Jak Nadal sám řekl po zápase :" Nehrál jsem nejlépe a soupeř byl výborný." Čtenáři blogu mohou v diskuzi pod článkem tipovat, až do kterého kola český hráč ve Wimbledonu postoupí. Lukáš Rosol je vysoký 196 cm jako Tomáš Berdych a v dalším kole se utká s Němcem Kohlschrieberem (30.místo žebříčku ATP) , který letos v červnu také porazil Nadala na travnatém povrchu v německém Halle v semifinále (6:7. 6:1, 6:3) Bude to utkání dvou soupeřů s aktuálně výbornou formou.

Lukáš Rosol má jedovatou tenisovou ruku - vytetovaný had na ramenifoto : Vojzola

Když se u Rosolova podání mýlil rozhodčí - tak mu pomohlo elektronické " Jestřábí oko " - teč čáry

 

 

Postoupí do čtvrtfinále Klára Zakopalové nebo Petra Kvitová ?

Ve 3.kole narazí Petra Kvitová (4.nasazená) opět na Varvaru Lepčenko z USA (53.WTA), kterou letos nedávno vyřadila na antuce Grand Slamu Paříži. Jako fanda českého tenisu věřím, že Petra postoupí do 4.kola.

Vynikající formu má Klára Zakopalová (31.místo WTA), která bohužel narazí na nepříjemně hekající Italku Francescu Schiavone (26.WTA). Ve 2.kole Klára porazila výbornou Slovenku Cibulkovou, a tak se domnívám, že by mohla porazit i italskou vítězku turnaje Grand Slamu v Paříži 2010, kerá již nemá takovou formu jako před lety. Bohužel podle turnajového rozpisu by na sebe narazily v případě vítězství právě Zakopalová s Kvitovou. Můžete si natipovat, kam až postoupí Petra Kvitová a kam Klára Zakopalová. Uzávěrka všech tipů v sobotu 30.června do 12-ti hodin. Čtenář, který bude mít nejvíce správných tipů získá notebook (z papíru :-)

Úspěchy ve čtyřhrách se očekávají

Po loňském vítězství Hradecké s Hlaváčkovou na Grand-slamu v Paříži se očekávají další úspěchy ve čtyřhrách  i letos. Ve Wimbledonu zvítězila minulý rok Iveta Benešová v mixu s Rakušanem Melzerem, který je jejím partnerem nyní i mimo tenis :-) Květa Peschke byla vyhlášena minulý rok společně se Slovinkou Srebotnik mistryní světa ve čtyřhře žen, když vyhrály i ve Wimbledonu 2011. Někteří čeští hráči společně se svými zahraničními spoluhráči chtějí uspět i letos ve Wimbledonu. Zkušenější fandové mohou zkusit natipovat i případná kola postupu čtyřher.

Za necelý měsíc začínají v Londýně olympijské hry

Současný turnaj ve Wimbledonu mohou tenisté považovat za "předolympijské" hry na zkoušku. Ale na olympijských hrách mohou ve čtyřhrách startovat pouze spoluhráči z jednoho státu. A tak naše Květa Peschke udělala velké gesto, protože přenechala možnost účasti na olympijských hrách dvojici Hradecká - Hlaváčková, jelikož nemůže startovat se svou stálou spoluhráčkou ze Slovinska. ( Bohužel už tady Peschke a Srebotnik letos vypadly.)

A tak se můžeme těšit na mnoho dalších tenisových zážitků i v olympijském srpnu, kde má startovat ve čtyřhře Petra Kvitová s Radkem Štěpánkem. Doufejme v příjemná překvapení jako u Lukáše Rosola.

   Foto : Isifa

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Štorch | pátek 29.6.2012 18:54 | karma článku: 15,28 | přečteno: 1262x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10