Robin Hood okraden pomocí SMS

Kdo má rád muzikály, tak se třeba dívá v neděli večer na začínající umělce v pořadu "Robin Hood - Cesta ke slávě". Bohužel castingová reality show s hezkou hudbou, zpěvem i tancem je znehodnocena do očí bijícími výsledky, kdy po SMS hlasování diváků postupuje několik nejslabších soutěžících. Naopak výborní zpěváci i tanečníci jsou vyřazováni podle absurdního postupového klíče. Organizátoři pořadu dali přednost hlasování diváků, které se dá v krátkém čase na hlasování snadno zmanipulovat. Bohužel není rozhodující hlas odborné poroty - zkušeného režiséra Jána Ďurovčíka, který sám působil jako známý choreograf a tanečník v Belgii. V porotě zasedá i úspěšný hudební skladatel a muzikant Ondřej Soukup a jeho manželka známá textařka Gábina Osvaldová. Rozhodující slovo má bohužel teprve až při vyřazování soutěžících producent muzikálu Michal Kocourek z divadla Kalich.

V duelech vypadlo bohužel i výborné duo Gabrišová a Novotnýwww.iprima.cz

Porota se chytá za hlavu

Když moderátoři pořadu ohlašují, kdo ze soutěžícíh zůstává v závěrečné dvojici pro vyřazovací duel, tak se režisér pořadu Ján Ďurovčík se zklamaným pohledem chytá za hlavu. Smutně se na něj dívají i další porotci, kteří musí rozhodnout, kdo z výborných muzikálových herců bude vyřazen. Zcela jasně nejslabší účastník postupuje už třetí kolo po sobě s málo provinilým výrazem do užšího finále. Tváří se nevinně. Jako kdyby jeho postup byl zasloužený.

Nejdříve vypadl vystudovaný muzikálový herec Peter Veslár, který pravidelně zpívá v muzikálech na jevištích. Pak vypadl výborný tanečník, i když slabší zpěvák Ladislav Korbel . Nyní byl vyřazen další výborný tanečník a zpěvák, který již působí na muzikálových jevištích - Petr Novotný. Na jejich úkor postoupil soutěžící, který podle profilu na internetu - "nedostatek tanečních schopností vyvažuje svým charismatem." Řekl bych, že má jen dobře zajištěné hlasovací zámezí. Je to bohužel smutné pro televizní diváky, kteří fandí výborně zpívajícím a tančícím soutěžícím. I režisér pořadu říká, když se někomu tanečně nedaří :"To by zatančil i W !"

Česko Slovensko má talent

Na podzim letošního roku se má na stejné komerční televizi začít vysílat celosvětově osvědčený formát pořadu s názvem "Česko Slovensko má talent " (Got talent). Jde o reality show s obrovskou sledovaností, která může předstihnout i Superstar. Doufejme, že hodnocení soutěžících bude především na odborné porotě a až v závěru rozhodne hlasování diváků. Aby to nedopadlo jako v castingu na Robina Hooda a Marianu, kde rozhodoval o postupu hlavně počet SMS. Muzikál Robin Hood už byl podle mého názoru ochuzen o skvělé talenty, které se tak obtížně hledají. Naštěstí se talenty prosadí jinde i přes malou SMS přízeň diváků.

 

Autor: Miroslav Štorch | pátek 30.4.2010 15:05 | karma článku: 14,70 | přečteno: 3354x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10