Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkně napsaný článek na zajímavé téma.

1 0
možnosti
Foto

Nemám vyjasněný názor na vliv růstu elektromagnetických vln z umělých zdrojů na zdraví člověka. Problematiku ani příliš nesleduji. Lidé se asi v citlivosti na tyto vlny vzájemně liší. Před několika lety jsem četl zajímavý a myslím dost důvěryhodný článek, z kterého plynulo, že některým lidem používání mobilů asi škodí a že to jsou zpravidla ti lidé, kteří si myslí, že jim škodí. Není pak snadné si udělat závěr, škodí jim ty mobily objektivně (a oni to již vědí) nebo jde o sugesci (a protože si to myslí, tak jim škodí)?

Možná jde také o vnitřní nastavení odolnosti člověka na tyto vlny. Tímto hodně spekuluji, můžete se tomu smát, ale pokračuji: tak jako otužilci se mmohou v lednu koupat ve Vltavě a ne každý člověk by to snesl a ve zdraví přežil. Tak možná také někteří snadněji snáší různé elektromagnetické vlny z  umělých zdrojů. Je to možná věc tréninku a mentálního nastavení tomu vzdorovat a nepodléhat.

Intenzita záření a vln klesá rychle se vzdáleností od zdroje, přesněji se čtvercem této vzdálenosti. Můj osobní závěr tedy je, nepoužívat často mobil, nebýt často blízko zapnutého magnetronu a asi též nebydlet a nepracovat přímo pod vysílačem. To by mi snad mohlo stačit. Ale jak jsem již napsal, lidé se v citlivosti na elekromagnetické vlny jistě různí.

Asi jako každý člověk jsem strašně rád v čisté přírodě, daleko od civilizace.Zde je však těžko odlišit proč to tak je: kvůli čisté přírodě, čistému vzduchu, absenci umělého osvětlení v noci, absenci hluku civilizace, velké vzdálenosti od všech vysílačů atd. Asi kvůli všem těmto faktorům.

1 0
možnosti

I26v20o 65Ž13á52č81e31k

30. 6. 2013 16:09

Váš pan ředitel učil češtinu a hudební výchovu? A co jste učil vy? Tělocvik, že? Fyziku sotva, to byste nemohl psát takové nesmysly.

0 1
možnosti

Chováte se tady opravdu jako nezvedený žáček ve škole, když konkrétně neřeknete, co je v blogu nesmysl. Učil jsem i na vysoké škole biomechaniku a výpočetní techniku, a pak přes 20 let na středních školách. Vyzařovací diagramy antén znám, ale nejsem odborník na frekvence mobilních operátorů. Jiní odborníci tvrdí, že lidská mozková tkáň se při delším hovoru mobilem ohřívá na stejném principu jako u mikrovlnky, ale pochopitelně s daleko menší intenzitou. Pokud něco víte o EEG - elektrické aktivitě mozku, tak víte, že jde o velmi slabé potenciály, které se snadno naruší jinou elektrickou aktivitou. Když dostanete do svalu silnější elektrický impuls, tak se vám stáhne (EMG). Co to udělá s mozkem nikdo přesně neví http://www.biorezonance.info/zajimavosti_skodlivost_mob.html 8-o

0 0
možnosti
FL

"V řadě zemí lidé citliví naelektromagnetické vlnění zůstávají ve svých bytech, kterémají ochranu před neviditelným působení vln mobilníchoperátorů, wi-fi sítí a mnohých dalších vysílačů "

- Člověk nemá schopnost vnímatelektromagnetické vlnění, kromě případů že má toto tepelnéúčinky a pak člověk vnímá to teplo, nebo že se jedná oviditelné světlo, a pak ho vidí. Nemůže vnímat a být citlivý na zářenímobilních sítí, wifi, ... "Světová zdravotnickáorganizace (WHO) považuje extrémní zvýšení počtuelektromagnetických vysílačů po roce 1997 za závažný faktorpři vzniku rakovinných změn v lidském těle" - Ne, nikdynebyl prokázán karcinogenní vliv elektromagnetického zářenívyskytujícího se v prostředí, toto se může týkat nejvýšemikrovlnného záření v mikrovlnce a týkalo se to kdysi vojenskýchmikrovlnných radarů. "Buď to nevěděl nebo nechtěl vědět,že elektromag. vlnění je nejsilnější těsně u vysílače"- nejsilnější je ve směru kolmém na anténu, ve směru antény(pokud je svisle orientovaná tak ve směru pod ní) je naopak spíš problém chytit signál (to vědí lidi cobydlí pod TV vysílačem).

0 1
možnosti

Citace blogu je zbytečná, ale Vaše argumenty jsou pro mne slabé. Pochopitelně lidské oko jako receptor vnímá  část elektomagnetického vlnění - viditelné světlo a jiné receptory v kůži vnímají teplo. To ale neznamená, že lidské tělo nereaguje fyziologicky na působení elektromagnetických vln, které přímo neregistruje. Stejně tak se tělo poškodí při průchodu radioaktivního záření, které také nevnímá. To nelze popřít, ale je to ionizující záření. Stejně tak nevnímáte RTG záření, které při vyšší dávce může poškodit lidské buňky. Podívejte se alespoň na video http://www.youtube.com/watch?v=NvWudcnFHdc

1 0
možnosti