Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Beldor2

18. 2. 2012 20:12
Je celkem zabavne...

Je zabavne , ze se vzdycky najde par ***** , kteri si z relativne rozsahle (a rozhodne potrebne) novely vyberou jednu blbost (tady napriklad o kvalitnejsi strave) a jsou schopni kolem toho tyden kokrhat... Holt komu neni z hury dano...:-PRv

0 0
možnosti
V

valoe

19. 2. 2012 12:15
Re: Je celkem zabavne...

Vam dano bylo? Ale davno a uz neni z ceho cerpat.

No a k veci - stat by, co se stravy veznu tyce, mel urcit minima. Nikolivek definovat standardy takove, na ktere si mnohy vezen na svobode nesahne. Potom y pobyt ve vezeni prestal pro mnohe byt hrdinskym cinem. No ano, cikany myslim. A chcete -li vedet, jak jsem k tomuto oznani dosel, prectete si nektere reportaze z jejich prostredi, treba ty z Varnsdorfu.

1 0
možnosti
MN

Realista

18. 2. 2012 19:45
Trest odnětí svobody

Tento článek je strašná ostuda a autora neomlouvá ani mládí. Student gymnázia by měl vědět co to znamená, když je někdo potrestám "trestem odnětí svobody na dobu ....." Nejhorší na tom vězení je právě to odnětí svobody.

0 0
možnosti
V

valoe

19. 2. 2012 12:08
Re: Trest odnětí svobody

Humanismus Vas zahubi, s cimz bych se jeste smiril, ale ten Vas humanismus zahubi i mne. A to uz mi po chuti neni. Takze s tim musim udelat nejaky slus. Samozrejme tak, abych si nemusel uzivat Vaseho dobrodini co se snesitelne stravy tyce.

1 0
možnosti
J

janP

18. 2. 2012 19:33
Kde bereš ty nesmysly?

Než příště zas o něčem podobném napíšeš takovou p..ovinu, tak si ověř skutečnosti. 1. Pro justici není problém dostat do vězení nevinného. Stačí trochu lenosti a lajdáckosti při vyšetřování a je vymalováno. Sedět jde ten, kdo za nějaký trestný čin nejméně může, ale vyšetřování se jen odbyde a soudce vynese nějaký rozsudek, jen aby už to bylo vyřešené a byl klid. Odvolací soudy se s tím nepářou a většinou potvrzují rozsudky nižších soudů. Taky chtějí mít uklizeno. 2. Jídlo ve vězeních - zkus na vlastní žaludek. Kvalita, i množství je diskutabilní. Psal mi známý, který si odpykává "trest". Dostali na snídani plněné bagety a vedení věznice se  pochválilo. Bageta vypadala následovně. Velikost bagety standartní, náplň: Na obou koncích po půl průsvitného kolečka salámu (junior, nebo něco podobného) a uprostřed jeden pláteček kyselé okurky doprovázený kousíčkem vejce na tvrdo nic víc. 3. Když lkáš nad poměry ve škoních jídelnách oproti vězeňským "hotelům" proč nežádáš výměnu?

0 0
možnosti
PH

Rodnok

18. 2. 2012 19:53
Re: Kde bereš ty nesmysly?

no, nebudu vám narozdíl od jiných psát, že ta bageta (nebo chleba) měl/a být suchý, ale nezní to tak hrozně, má strava na snídani bývá často horší. a zas pokrok oproti dobám, kdy ve věznicích stačil někdy limit na jídlo jen na chleba i na oběd.

1 0
možnosti
KS

ucetni54

18. 2. 2012 17:21
Souhlasím s tím, že je to vytržené z kontextu

ale neměl by spíš stát zajistit muklům PRÁCI?????

0 0
možnosti
B

Beldor2

18. 2. 2012 20:14
Re: Souhlasím s tím, že je to vytržené z kontextu

Vzdyt o tom je ta nejvetsi a nejdulezitejsi cast te novely , ale holt na zdejsi pisalky je to moc odborne a tak pisou o podobnych blbostech...:-P

0 0
možnosti
PF

FireDrake

18. 2. 2012 13:34
Chléb, vodu, povinnou práci

a pro vzpurné vězně případně ještě i fyzické tresty - bičování

1 0
možnosti
B

brooklin

17. 2. 2012 13:52
souhlasím...

Jen bych byl opatrný s těmi rychlými závěry, protože poznámka o zvěřině je jen (hloupé) doporučení, na které nebudou peníze. Takových doporučení je hodně i v jiných oborech (školství - středoškoláci mají jíst polévku,...) vždy se jen rozbouří debata, ale vše zůstane při starém. Efekt je takový, že všichni si myslí, že to tak skutečně je, či bude a jsou naštvaní a rozhořčení. Ve chvíli, kdy jsou peníze tak tak na personál věznic nepadá podle mě zvěřina v úvahu...

0 0
možnosti
V

valoe

19. 2. 2012 12:10
Re: souhlasím...

Kdyz nerozumite tomu o te polevce, jak chcete rozumet slozitejsim vecem?

1 0
možnosti
ACKP

a co kaja pije?

17. 2. 2012 10:58
Znám spoustu lidí,

kteří ve vězení byli nebo jsou a NIKDO se tam vrátit nechce. Takže tento článek nezkušeného autora je zcela mimo mísu. Nechci tyto lidi vůbec nijak hájit, trest jim patří, ale pravda je, že dobře se tam nemají. A jen tak mimochodem, tento pobyt není zadarmo, stát tyto náklady následně vymáhá....

3 0
možnosti
E

Epitaph

18. 2. 2012 1:32
Re: Znám spoustu lidí,

Autora článku omlouvá jeho mládí a neznalost.A také touha po vysoké karmě,tož sesmolil totální ptákovinu a teď se doma tetelí blahem.

0 0
možnosti
BM

Boma

17. 2. 2012 10:17
Je mi

62 a chystám se do důchodu. Pracoval jsem jako horník pod zemí 9,5 roku 10 let honil různé stroje v JZD, 10 let jsem pracoval v kamenolomu a poslední léta jako OSVČ (dělník na volné noze) vyučil jsem se dvěma řemeslům které momentálně provozuji. Jezdím po elektrárnách opravuji kotle, parovody instaluji turbíny. A co je hlavní,,,, odvádím daně z mého příjmu platím na nezaměstnanost ač jsem nikdy nezaměstnaný nebyl, a platím důchodové poplatky (podle mne to není pojištění jak se často uvádí).  Tak se ptám, jaké výdaje bude mít se mnou stát až budu v důchodu a budu brát cca 10 - 12 000Kč měsíčně, oproti kriminálníkům na něž stát již dnes vydává asi 1 000 na den? Děkuji i za málo inteligentní odpověď.

1 0
možnosti
ZK

SID09

18. 2. 2012 8:38
Re: Je mi

Siteda dost fandíte, pokud se teprve chystáte na důchod, tak ve vašem případě počítejte spíš s částkou 9,5 - 11 tis Kč. ;-(!!

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

17. 2. 2012 10:11
Karma 47 :-(

To bych do toho článku nikdy neřekl. Nevymyslel nějaký hacker jak odemknout karmování?

2 0
možnosti
PP

Rafaelou

17. 2. 2012 6:24
nic než populismus pro hlupáky....

je s podivem jak se dá do jednoho článku vtěsnat tolik hloupostí.Není to nic jiného než populismus a honba za karmou udělovanou hlyupáky nevidícími si na špičku nosu.Co tak si nejdříve vše ověřit ,hledat informace o tom jak to skutečně je a pak teprve psát.Rv

2 0
možnosti
V

valoe

19. 2. 2012 12:21
Re: nic než populismus pro hlupáky....

No, my normalni a zakonu dbajici lide se nepotrebujeme hloubeji seznamovat s problematikou vezeni. Jen si proste mysime, ze tem, co nas okradaji, olupuji, ci ohrozuji by nemelo byt dano vic, nez je dano nasim detem a nakonec i nam, kdyz zkoncime v nemocnici, nebo domove duchodcu, ci LDN-ce. A myslim tim nejen prostredky, ale i publicitu treba. A i proto, ze jsem k tem standardum prispivali cely zivot, na rozdil od tech veznu. A i s prihlednutim k tomu, ze pobyt v te LDNce az tak ovlivnit nemuzeme, zatimco pobyt ve vezeni rozhodne ano.

1 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3501x
Občan ČR, hrdý vlastenec a názorově konzervativec, který se zajímá o svět, ve kterém žije, a jehož budoucnost mu není lhostejná. Váží si lidí inteligentních, čestných a pracovitých a v jednání dává přednost logice a rozumu před agresí a předsudky. Blog na iDNES.cz píše bezmála 5 let a je otevřen diskusi na jakékoliv téma.