Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR
PP

Jak to mám chápat? "Kauza Putny ve vás nevyvolala potřebu se vyjadřovat" , píšete v první větě. Tak proč se vyjadřujete?

1 0
možnosti
JC

To se stává často, že slušný a inteligentní diskusní příspěvek je vymazán a primitivní vulgarismy zůstávají.

Primitivní vulgarismy si možná leckterý autor píše sám, aby ukázal, že proti němu jsou jen hloupí, nevzdělaní primitovové, s nimiž se přeci slušný a vzdělaný člověk nemůže ztotožnit.

Ovšem slušná kritika od zjevně vzdělaného člověka musí zmizet, aby nebylo vidět, že proti autorovi nejsou jen blbové.

Jinak ovšem s Vaším hodnocením postavení presidenta v tomto procesu nesouhlasím, přičemž vycházím ze systematiky Ústavy, konkrétně názvu hlavy třetí a nadpisu uskupení paragrafů 54 až 66, dále pak z § 1 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb. a z § 73 vysokoškolského zákona.

Podotýkám rovněž, že ačkoli orgány vysoké školy posuzují odborné kvality uchazeče (slovy zákona jeho pedagogická a vědecká nebo umělecká kvalifikace), nikoli však jeho "lidské vlastnosti", osobní pověst, mravnost, vlastenectví atd. Je-li jmenování svěřeno zákonem (nikoli ústavou) presidentovi jakožto hlavě moci výkonné, může ted rozhodnout, že návrhu na jmenování nevyhoví, a to pro posouzení právě těchto osobnostních otázek, jejichž posuzování není svěřeno orgánům vysoké školy, musí tak však učinit formou správního rozhodnutí, nikoli pouhým odepřením podpisu.

0 0
možnosti

4. 6. 2013 15:00

Jak jste přišel na to, že si profesuru Putna nezasluhuje? Vy jste nějaká samozvaná komise?

1 2
možnosti
JM

Vy snad ano, proboha. Je zvláštní, jak pokřikujete po někom, kdo svobodně a hlavně kultivovaně vyjádřuje svůj názor.

2 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2381x

Seznam rubrik