Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hubblebubble

20. 8. 2009 14:44
Hřešící autor

Postupně pročítám články pana Stodoly a je jasné, že byl obdarován Duchem. Jenom pravděpodobně jako Pavel dostal také osten. O tom Pavlově moc nevíme, u autora jde o aroganci, pohrdání nevěřícími, hloupými, nevzdělanými, bludaři, atd. Sám se vidí přesně opačně.

Já jsem stejný patron a vím dobře jak je sladký a opojný  pocit argumentačního vítězství a zadupání toho druhého do země. Jiný už nebudu, jen v doufám v Jeho milost.

V

0 0
možnosti

mira232

10. 8. 2009 7:25
demagog

ty jsi presne to co pises o druhejch. tedy i_iot co si mysli ze je chytrej. kde beres to sebevedomi ze si myslis ze neco vis o bohu. nevis o nem absolutne nic. nevis ani to jestli existuje. ty tomu jen veris a svym primitivnim mozkem se snazis prijit na to jakej ten buh je a myslis ze se ti to dari. jsi fanatik. a kazdej metar chodniku je spolecnosti prospesnejsi nez ty.

0 0
možnosti

Forrrest

4. 8. 2009 18:18
iDnes, zase nějaká chyba v systému??

Prosím o opětovné přidání tohoto smazaného příspěvku:

04.08.2009 14:19, Wolfling (odpověď na 10:27, jjs):

Prominte, ale to co zpochybnujete neni "jeho" nazor, ale validni hypoteza. Ja jsem ponekud prekombinovane navrhoval cosi podobneho, tohle je elegantnejsi reseni.

Podstatne neni, zda se uvaha, kdy za "pocatek" vesmiru prohlasime vakuum (nezpochybnujete doufam fluktuace vakua?) se podoba idealisticke filozofii, ale ze jakmile ji pripustite, zhrouti se Vam Vase argumentace 'je svet, tedy musi byt Buh'.

...a o vysvětlení, jak se to vůbec mohlo stát!

0 0
možnosti

Wolfling

4. 8. 2009 18:22
Re: iDnes, zase nějaká chyba v systému??

Taky jsem na to koukal ponekud zmatene, ale nepodarilo se mi na pana Stodolu najit zadny kontakt.

0 0
možnosti

Forrrest

1. 8. 2009 15:50
Článek je urážkou zdravého rozumu!

"ateismus je dán především nevzdělaností" - Jakou nevzdělanost máš na mysli?

1) Obecnou? http://www.czso.cz/csu/2003edicniplan.nsf/o/4110-03--obyvatelstvo_podle_nabozenskeho_vyznani_a_nejvyssiho_ukonceneho_vzdelani  Chceš si ověřit, kolik věřících se pohybuje ve vědeckých kruzích, kolik křesťanů získalo Nobelovu cenu...? Pokud máš pevné nervy, do toho!:) 2) Ohledně "DŮKAZŮ" boží existence? Is this some kind of JOKE?:-D "Nejpřesvědčivější" argument ti tady vyvrátil Wolfling - asi 2 nebo 3 souvětími. Zbytek jsou těžké hovadiny, ale pokud se chceš ztrapnit, i na tyto se můžeme společně podívat;)

Co si takhle vyměnit role, ty rádoby inteligente? Zamýšlel jsi se někdy nad ateistickými argumenty? http://en.wikipedia.org/wiki/Existence_of_God#Arguments_against_belief_in_God

Už se nemůžu dočkat, až je vyvrátíš. Můžeš začít mým oblíbeným - existencí zla (potažmo pekla): http://en.wikipedia.org/wiki/Problem_of_evil (http://en.wikipedia.org/wiki/Problem_of_hell).

0 0
možnosti

všd

2. 8. 2009 1:56
Re: Článek je urážkou zdravého rozumu!

Tak zaprvé, pokud vezmu jen mladší věkové kategorie věřících, tak ty jsou na tom oproti lidem bez vyznání naprosto stejně. U starších lidí hraje roli to, že zaprvé věřící lidé měli za minulého režimu ztížený přístup ke vzdělání, zadruhé tradiční cikáni a rolníci jsou vždy věřící, ale jejich víra je tradiční a neuvědomělá. Jdi se někdy podívat do kostela, myslím, že není problém odhadnout, že většina věřících pod X (v Praze a dalších oblastech 70, jinde je ta hranice nižší) let věku má min. maturitu a často VŠ, zvláště ve větších a středně velkých městech (Mladá Boleslav, Turnov, Litoměřice, a samozřejmě i Praha a Ostrava).

0 0
možnosti

s-s-in

1. 8. 2009 9:57
autore

mohl by jste mi popsat nějakého pohanského boha ve kterého nevěříte?

0 0
možnosti

jjs

3. 8. 2009 8:24
Re: autore

Třeba v Pana, boha stád a lesů. Pan má lidskou postavu, ale kopyta, bradu, uši a ocas kozla. Je symbolem plodivosti a sexuální síly. Býval považován nejčastěji za syna boha Herma a nymfy Kallistó, která jej po jeho narození pro jeho vzhled pohodila. Toulal se po lesích v doprovodu nymf a pronásledoval zvěř a nymfy. Miloval samotu, ukrýval se v jeskyních a na opuštěných místech a těm, kdo ho rušili, naháněl náhlým zjevením a křikem "panický" strach.

0 0
možnosti

Wolfling

31. 7. 2009 9:34
Dalsi sofistika

Mam problem pochopit jednu vec - jak je mozne, ze presunuti otazky vzniku vesmiru na otazku vzniku Boha dava vericim pocit intelektualni nadrazenosti nad ateisty.

Zavedeni Boha jako tvurce znameho vesmiru, ktery to byl porad a po jehoz vzniku se neptame pouze posouva otazku "jak vznikl vesmir" o uroven vys - tvrzeni, ze Buh, ktery tu byl vzdy, stvoril vesmir je v podstate ekvivalentni tvrzeni, ze vesmir (nebo prvotni singularita) tu byl(a) vzdy.

Otazk zda verit ve Velky tresk nebo Boha se pak redukuje na rozhodnuti, jestli je pod konkretniho jedince prijatelnejsi entita nadana vlastni inteligenci s vlastnostmi vymykajicimi se nasemu poznani, nebo prirodni zakony tak jak je zname.

0 0
možnosti

Forrrest

31. 7. 2009 11:50
Re: Dalsi sofistika

R^

0 0
možnosti

venca68

31. 7. 2009 9:23
Stvořitel se nevyskytl, je od věčnosti

Toto jste napsal v jedné z reakcí.

Jestliže je tu od věčnosti (předpokládám, že to znamená nekonečně dlouho) stvořitel, musel být i vesmír. Teď nemyslím vesmír plný galaxií, hvězd nebo planet, myslím hluboké temné nekonečno.

A když se bavíme o nekonečnu, pak může být nekonečně mnoho stvořitelů. Proč mluvíte stále o jednom?

0 0
možnosti

maribel

31. 7. 2009 3:17
Tak se na to podivame

Pane 100dolo, omylem jsem si precetla vas clanek a nevychazim z udivu. Muj pritel je ateista, na otazku v jakeho boha neveri by se vas nejspis zeptal o cem to mluvite, protoze logicky zadneho boha nezna a na pohadky neveri.

Ja verici jsem, ale to, co tady placa Halik, je nesmysl na druhou. Tady jde o to,co si pysna katolicka cirkev nepripousti. Lide maji pristup k informacim a ptaji se. V 21. stol. proste nemuzete vyzit s dogmaty a navic bez pripusteni jakekoliv diskuse. Mel byste si, stejne jako Halik, uvedomit, ze vira je osobni vztah mezi clovekem a Bohem. To, co tady predvadi katolicka cirkev, je zversto nejhorsiho razeni. Za cela staleti se ji podarilo cloveka naprosto separovat od tohoto osobniho vztahu, zahlusila hlas Boha v kazdem vericim. Cirkev krici sva dogmata, popira zdravy rozum, ktery nam dal Buh k dispozici, lidi se nemodli k bohu, ale ke svatym, ktere svatorecila cirkev katolicka, tedy zase jenom lide.

0 0
možnosti

maribel

31. 7. 2009 3:24
Re: Tak se na to podivame

Vy jse naprosto exemplarnim prikladem dila katolicke cirkve. Pokrivene vnimani reality, neschopnost pouzivat svuj vlastni rozum. Doporucuji vyhledat specializovane psychologicke pracoviste nezatizene praktikujicimi katoliky. Presto vsechno jsem skepticka, po tech letech deformujiciho procesu je nadeje na napravu mala. Doufam, ze nas na blogu nebudete dale krmit svymi zcestnymi a pokryvenymi nazory. Jeste dodavam jednu vec, vas clanek polemizujici s Dr. Uzlem. Tady jste se naprosto ztrapnil. Pokud chcete vest odbornou polemiku, musite zverejnit cely odborny text, ne jednu vetu vytrzenou z kontextu, ktera se vam hodi do kramu. Tady jste ze sebe udelal opravdu naprostehou troubu, prectete si prosim cely pribalovy letak k antikoncepci a zapojte vlastni mozek, dekuji.

0 0
možnosti

maribel

31. 7. 2009 3:06
Berenica

0 0
možnosti

kaktusak

30. 7. 2009 22:20
Pokud jsou všichni

pyšní, nevzdělaní, nekultivovaní, hloupí, alespoň že autor je světlou výjimkou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2378x

Seznam rubrik