Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

alex hart

31. 7. 2009 19:27
A kdy teda to těhotenství začíná? -1-

Pan Stodola se neustále znovu pokouší o různé manipulace lidmi. Tu dnešní jsem vysvětlil ve svém příspěvku "Stodolo, Stodolo,".

.

Zbývá ale ještě jedna věc. Pokus o objektivní posouzení, kdy tedy vlastně těhotenství začíná. Z pohledu pana Stodoly je to jasné, oplozením vajíčka. Vzhledem k tomu, že ale asi 30% oplozených vajíček  (u některých žen to může být výrazně jinak) se prostě neuchytí v děloze a odejdou při nejbližší menstruaci zcela přirozenou cestou, tak se pan stodola dopustil stejného logického nesmyslu, jako pan Uzel. Zatímco případů mimoděložního těhotenství je podstatně méně, tak případů kdy prostě oplodněné vajíčko odpluje je podstatně více.

Navíc zde hraje zcela zásadní roli i praktická stránka věci, jak vlastně začátek těhotenství správně zjistit. Protože nemůžu bazírovat na definici nějakého okamžiku, aniž bych ho byl schopen zjistit. To by mělo dobrý smysl v nějaké teoretické vědě, ale určení počátku těhotenství je věc nejen lékařská ale má i právní dopad. 

0 0
možnosti

alex hart

31. 7. 2009 19:33
A kdy teda to těhotenství začíná? -2-

Dnes se těhotenství zjišťuje především z hormonální reakce ženy na uhnízdění vajíčka. Ono totiž není dost dobře možné, zjistit všechny neplatné pokusy o oplození, kdy sice dojde k oplození vajíčka, ale nedojde k oplodnění ženy. To je totiž ten zásadní rozdíl, který pan Stodola (buď záměrně, nebo z neznalosti) úplně přehlíží. No ale hlavně že dělá blbce z kdekoho, včetně uznávaného odborníka na sexuologii. :-)

.

A je škoda, že hlavní argument pana Stodoly je tak chabý, že se dá velmi snadno zvrátit. Jo, kdyby pan Stodola psal o důsledcích chování dnešních žen na společnost, tak by se proti argumentovalo jen velice těžko.

0 0
možnosti

alex hart

31. 7. 2009 18:52
Stodolo, Stodolo, -1-

... než začnete psát, myslete trochu tím chlupatým kulatým, co nosíte na ramenou!!! :-)

.

Proč asi Uzel říká, že těhotenství začíná nidací? Protože se mu to jako lékaři hodí do krámu. A proč vy se tak strašně vehementně snažíte dokázat, že začíná oplozením vajíčka? Protože se to hodí do krámu vám!!! Jinými slovy oba dva děláte to, že dávno po tom, co se nějaký pojem používá, zavádíte jeho definici tak, aby vám na to pasovalo právě to vaše "náboženství". Tak proč se  do Uzla tak blbě navážíte? Je přeci úplně zbytečné tvrdit, že buď lže nebo neví co mluví...

.

Ale zpátky k podstatě problému. Není přeci vůbec důležité, co říká Uzel, když vy máte dost pádné argumenty. Jenže je zde technický problém. Lékařská praxe totiž těhotenství před nidací NEMŮŽE SPOLEHLIVĚ DIAGNOSTIKOVAT. Zatímco vy byste málem chtěl, aby každá, co bere antikoncepci, mohla být prohlášena za vraha.

0 0
možnosti

alex hart

31. 7. 2009 18:54
Stodolo, Stodolo, -2-

A v tom je celý vtip. Vy máte prostě asi dojem, že jsme všichni takoví pitomci, že vám vaše hrátky s logickými výroky neprohlédneme. Vždyť je vám vidět až do žaludku člověče !!! A co si myslíte, že tím získáte? Myslíte si snad, že dnešní těhotné ženy se kvůli Vám poserou a začnou užívat vaši definici počátku těhotenství? No to jste asi spadl z višně na znak. A vůbec, podle obrázku soudě, a podle agresivity s jakou argumrentujete, jste hádám v kristových letech, tak byste se mohl nechat pro své přesvědčení upálit, či ukřižovat. To byste byl teprv hrdina!!! ;-D

A teď mi, prosím,  rozumně a bez emocí a prostou češtinou (!!!) řekněte, jak chcete tímhle vaším způsobem přesvědčit nějakou ženskou, aby se nerozhodla pro potrat, či nebrala antikoncepci!

0 0
možnosti

Wendolene

30. 7. 2009 18:00
Stodolicko, stale cekame na ty vedecke publikace,

ktere dokazuji, jak vsechny zeny pachaji potrat, kdyz uzivaji HA. Mimochodem, kam posleme zeny ci muze, kteri se nechaji dobrovolne sterilizovat ( tudiz mohou uzivat sexu bez nasledku)? posleme je take do pekla?

0 0
možnosti

alex hart

31. 7. 2009 19:51
Re: Stodolicko, stale cekame na ty vedecke publikace,

Otázka zní podle mne úplně jinak. Rzhodující je to, zda jsou bílí lidi ochotni se rozmnožovat, či nikoliv. Pokud i nadále připustíme, že bílí budou postupně vymírat, pošleme se do toho pekla sami. Už naše děti totiž poznají, co to je žít v menšině mezi samými cikány a imigranty.

Takže si myslím, že je úplně fuk, jestli si někdo podvazuje koule, jiná strká drátky do dělohy a jiná dobrovolně žere hormony, které jí rozvrátí cyklus. Stejně se všemi těmi důsledky, co z toho všeho plynou, do toho pekla posíláme sami. Či spíše si to peklo vyrábíme. A to bohužel nejen tímhle.

Jinak s Vámi souhlasím, že Stodola je pošuk. :-)

0 0
možnosti

j@ck

29. 7. 2009 21:22
ten clanek

je ale pseudointelektualni hovadina, aneb jak to vypada, kdyz se nekdo snazi racionalizovat iracionalni viru Rv

0 0
možnosti

5alfa

29. 7. 2009 18:12
Tak já tomu holky a kluci moc nerozumím,

0 0
možnosti

5alfa

29. 7. 2009 18:13
Re: Tak já tomu holky a kluci moc nerozumím,

ale myslím, že nadpis článku by měl být

Proč těhotenství začíná selháním antikoncepce a nikoliv souloží? V :-P

0 0
možnosti

Wendolene

29. 7. 2009 18:06
Hele, zadne BINGO!

Zadne zmeny endometria, zadne znesnadneni nidace, nic takoveho se na pribalovem letaku nepise.

Muzete si to zkontrolovat. Leky Yadine, Diane 35, Lo-Ovral, Demulen, Triphasil atd. To jsou leky, jejichz pribalove letaky se mi "vali" doma...Tak co , Stodolicko?

0 0
možnosti

Forrrest

29. 7. 2009 20:10
Re: Hele, zadne BINGO!

Napsala jsi pozdě - už nestihl zaběhnout do lékárny:-) Ale doufejme, že svůj slib:

Příbalové letáky. Řekněte mi název prášku a já vám ukážu, co se o něm

píše v příbalovém letáku. Bude to něco jako "zabraňuje uhnízdění

oplodněného vajíčka v děloze".

opravdu splní!R^

0 0
možnosti

jjs

29. 7. 2009 10:13
Abortivní účinky HA

Jedna žena tu tvrdila, že četla příbalový leták od své antikoncepce mnohokrát a na údajné abortivní účinky tohoto přípravku nepřišla. Zřejmě hledala právě tento výraz: "abortivní účinky". Věc je trochu komplikovanější. Abortivní účinek je dán bráněním uhnízdění oplodněného vajíčka v děloze, nebo tím, že toto vajíčko není dělohou dostatečně vyživováno. Tyto skutečnosti popisují příbalové letáky HA těmito slovy:

- změny endometria, - znesnadnění nidace, - vytvoření výstelky děložní nevhodné pro uchycení vajíčka, - změny děložní sliznice, které znemožňují uhnízdění vajíčka

Hledejte a naleznete. Předpokládám, že nejspíše naleznete nevinné: ZMĚNY ENDOMETRIA. Bingo!

0 0
možnosti

Lilith+

29. 7. 2009 13:22
Re: Abortivní účinky HA

Věc je trochu "komplikovanější"? A dokonce "bingo", jo? ;-D

Opět fabulujete! SNÍŽENÍ pravděpodobnosti uhnízdění (znesnadnění nidace) NENÍ totéž, co ZABRÁNĚNÍ uhnízdění, a nelze tedy vůbec hovořit o nějakých "abortivních účincích"! ŠACH-MAT! ;-D Ostatně případy otěhotnění při užívání HA jsou známé, a DOKAZUJÍ, že k uhnízdění vajíčka tedy dojít může.

Opakuji, že jen slovíčkaříte - v diskuzi níže jste mi (konečně) odpověděl, že neuznáváte ŽÁDNOU antikoncepci. V tom případě je způsob, kterým ta která antikoncepce zabraňuje početí, stejně nepodstatný.

P.S. Co kdybyste v příštím blogu napsal o POZITIVNÍCH účincích HA - když se považujete za "feministu"? ;-)

0 0
možnosti

Wendolene

28. 7. 2009 18:31
Stodolo, Stodulko, Stodolicko,

kdy se nam ukazou seriozni publikace, kde je dokazano, ze HA ma abortivni ucinky atd. Zatim to vypada , ze je to jenom vyplod panbickaru, kteri lobuji proti uzivani jakekoli antikoncepce.

0 0
možnosti

Vikina

28. 7. 2009 19:35
Re: Stodolo, Stodulko, Stodolicko,

Holky, o co se zde proboha přetahujete? Copak autot tvrdí něco z toho, co mu tady omlacujete o hlavu? Opřel se pouze do Uzla, což je aspoň u nás profláknutý hoštapler. Nic z toho, co mu předhazujete, zde neřekl - tak co blbnete?

Mmch, myslel jsem, že hádky o to, kolik andělů se vleze na špičku jehly, skončily se scholastikou, ale koukám, že né :-P. Akorát, že tehdy se přely intelektuální špičky, zatímco tady - ó bože, dokonce ten magor Forest!

Hele, co kdybyste šly radši dělat bábovečky na pískoviště, to je určo užitečnější, než se dohadovat o to, co autorovi vsunete do úst a pak to zuřivě propíráte? :-/:-)

0 0
možnosti

Forrrest

28. 7. 2009 18:09
Jiří Stodola: lhář a demagog či nedouk??

Tak tomu říkám dilema s velkým "D": KOMU VĚŘIT? Na jedné straně pan Stodola - Mr. Nikdo, pánbíčkář, "feminista" bojující proti právu žen na to, aby měly pod kontrolou svá vlastní těla... VERSUS renomovaný gynekolog s praxí několik desítek let Radim Uzel, na jehož straně je kromě jiných i Americký nejvyšší soud (ano, soud v těch panbíčkářských USA), Americký Kongres nebo American College of Obstetricans and Gynecologists.

Co takhle uvést pár odkazů? Začněme třeba na Wikipedii:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Oplodn%C4%9Bn%C3%AD#Oplodn.C4.9Bn.C3.AD_u_savc.C5.AF

: Oplozením vajíčka vzniká diploidní buňka - zygota. Pokud se vajíčko po úspěšné fertilizaci zahnízdí v děloze, samice se označuje jako březí (též gravidní, u člověka těhotná).

http://en.wikipedia.org/wiki/Fertilisation#Mammals : This process ultimately leads to the formation of a diploid cell called a zygote. The zygote begins to divide and form a blastocyst and when it reaches the uterus

0 0
možnosti

Forrrest

28. 7. 2009 18:13
Re: Jiří Stodola: lhář a demagog či nedouk??

it performs implantation in the endometrium. At this point the female is said to be pregnant. ...A pokračujme rozsáhlými ODBORNÝMI (na rozdíl od tohoto zvratku) články, např.:

http://writ.news.findlaw.com/colb/20071015.html a http://www.guttmacher.org/pubs/tgr/08/2/gr080207.html

A zakončeme to pár implikacemi, které vyplývají ze Stodolových argumentů, např. tohoto: "Není nejmenšího sporu o tom, že těhotenství začíná oplodněním vajíčka, ne jeho uhnízděním v děloze." :

1) Vajíčko a spermii spojíme ve zkumavce - dojde ke koncepci, začátku těhotenství. Kdo je TĚHOTNÝ? Zkumavka?:-D Žena, z jejíhož vaječníku toto vajíčko pochází? Když toto těhotenství ukončíme (nevpravíme ho do ženy, tím pádem bude ZABRÁNĚNO NIDACI), došlo k aborci? Kdo potratil?

2) Zhruba třetina až POLOVINA všech oplodněných vajíček se neuchytí a skončí mimo dělohu. Gratuluji, pokud toto označujete za "potrat", potom: a) se vám z potratu podařilo udělat něco NAPROSTO PŘIROZENÉHO (největším potratářem ze všech je zřejmě...

0 0
možnosti

Wendolene

28. 7. 2009 17:01
Tady se zase mazalo...

Neci ego nesnese pravdu, ze???? Byla tady carovna rybi kosticka, neco trefneho rekla, a najednou zmizela..asi bude opravdu kouzelna:-)

0 0
možnosti

viveka77

28. 7. 2009 17:06
Re: Tady se zase mazalo...

Copak smázli?

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2378x

Seznam rubrik