Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jorge Calisto

5. 8. 2009 23:46
Omyl Jiriho Stodoly

Pisete "Hilaire Belloc kritizoval převládající směry své doby socialismus, liberalismus, progresivismus, scientismus a jiné pro jejich rezignaci na své kořeny - křesťanství v nejpůvodnější podobě, tedy na katolicismus."

Neni zrejme jestli jde o citat, tedy ze jste zase neco nekde bezmyslenkovite opsal, ci o vas text. Pokud je to vyjadreni vase, tak to tedy neprojde ani u "nevzdelaneho a hloupeho ateisty" jako jsem ja. Puvodni krestane jsou vzdaleni od katolicke cirkve asi jako ja v teto chvili od ceske republiky (3000km vzdusnou carou), obrazne receno.

P.S. pokud jste to opsal, mel jste to doplnit a uvest na pravou miru, tedy Omyl Jiriho Stodoly vam plne nalezi.

0 0
možnosti

jjs

6. 8. 2009 9:32
Re: Omyl Jiriho Stodoly

Vidíte a zase potvrzujete mou tezi. Co víte o současném katolickém křesťanství a křesťanství prvního století? Jsem přesvědčen, že ne mnoho. A vidíte, já docela dost. A podle toho, co vím je křesťanství prvního století (katolické) ve své podstatě, tedy v tom, co je neměnné, totožné s katolicismem současným.

Tzv. reformace, od které pochází tento názor se žel velmi, velmi mýlila.

0 0
možnosti

Hail Eris

5. 8. 2009 13:54
crowley

byl jeden z nejvetsich velikanu dvacateho stoleti - a jeho vliv je dodnes obrovsky

ovsem ty pomluvy o ob etovanych chlapcich, autor tomu skutecne veri nebo je to umyslny FUD? :-)

0 0
možnosti

jjs

5. 8. 2009 14:09
Re: crowley

Crowley, pokud byl satanista, pak nutně nebyl ateista, ale teista.

O obětovaných chlapcích psal on sám, zřejmě jsou to výmysly.

0 0
možnosti

1gomez

5. 8. 2009 13:24
jinak je vidět

že jste konvertita (hezké narážky) a že nemůžete věřícího od narozzení pochopit. Ten si nemusí nic dokazovat ani odůvodnovat.

0 0
možnosti

jjs

5. 8. 2009 14:15
Re: jinak je vidět

Odůvodnění víry potřebují i věřící od narození, když se setkají se světem. Konvertité jsou v tom zdatnější proto, protože tu cestu museli nutně vykonat, aby se stali věřícími.

0 0
možnosti

1gomez

5. 8. 2009 13:23
Teorie nadčlověka od Nietzseho má lepší morálku než píšete

není to subjektivistická egoistická vize ale odporštění od islámského, křestanského a židovského ideálu morálky, tj. boji se zlem. Zlo se má odvrhnout a posuzovat dobro skrze samo sebe a ne v kontrastu se zlem. Konstrast se zlem a boj se zlem vedl v dějinách k autoritativním režimům.

Že si bral do huby Adolf některé jeho myšlenky, za to Nietzsche nemůže. Nakonec si bral do huby o Boha a také o něm netvrdíme, že to byl křestan.

0 0
možnosti

yntelygent:-)

5. 8. 2009 12:41
Crowley

Že to byl magor, je dnes všeobecně jasné, ovšem jeho hlavní dílo bylo, že položil základy La Vayovi. Ten pak dokázal téměř nemožné, vytvořil First Church of Satan:)

Katolicismus v Anglii nemohu komentovat, páč nevím, jak to tam chodilo. Nejsem v tomto oboru historicky vzdělán natolik, abych mohl reagovat;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2378x

Seznam rubrik