Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pinguone

12. 8. 2009 17:23
.. tak jako vsechno potrebne najdes v Bibli..

..najdes i v Mein Kampfu..:-P   jenom to umet spravne vytrhnout..;-D..chce to chladny obklad

0 0
možnosti
MN

Forrrest

12. 8. 2009 18:08
Re: .. tak jako vsechno potrebne najdes v Bibli..

BIBLE:

Ex21/15: Kdo uhodí svého otce nebo matku, musí zemřít. 17: Kdo zlořečí svému otci nebo matce, musí zemřít. Deut22/23: Když dívku, pannu zasnoubenou muži, najde nějaký muž v městě a bude s ní ležet, vyvedete oba dva k bráně toho města, ukamenujete je a zemřou: dívka proto, že v městě nekřičela, a muž proto, že ponížil ženu svého bližního. Num31/17 Nyní zabijte z dětí všechny mužského pohlaví i každou ženu, která poznala muže a obcovala s ním. Všechny děti ženského pohlaví a ženy, jež nepoznaly muže a neobcovaly s ním, nechte naživu pro sebe. Deu13/7: Kdyby tě tvůj bratr, syn tvé matky, nebo tvůj syn nebo tvá dcera nebo tvá vlastní žena nebo tvůj nejmilejší přítel potají ponoukal: "Pojďme sloužit jiným bohům" - Musíš ho zabít. Nejprve se proti němu pozdvihne tvoje ruka, aby ho usmrtila, potom ruce všeho lidu. Budeš ho kamenovat, dokud nezemře, protože tě usiloval odvést od Hospodina, tvého Boha.

0 0
možnosti

mira232

12. 8. 2009 7:08
je

videt ze mas s tim myslenim opravdu problem. p.bergerovou si asi vubec nepochopil. ja jsem teda na jejim clanku neshledal nic spatneho naopak nabada lidi k zodpovednosti. srovnavat ji s hitlerem je dost trapny. krom toho ne vsechny hitlerovo nazory jsou spatny, v necem ma pravdu, ale presto srovnavat ho s bergerovou to je moc.

0 0
možnosti
J

jjs

12. 8. 2009 8:17
Re: je

Já jsem srovnal dva texty. Štěpánky a Adolfa. Texty jsou si velmi podobné. A jedná se o základ nacistické doktriny: boj o přežití, humání podpora slabých je proti přírodě a zpomaluje vývoj, podporovat by se měli silní (jako v Číně). Texty se srovnávají samy, já je jen vedle sebe postavil.

0 0
možnosti
V

Vikina

12. 8. 2009 0:27
Jiříku,

už u Štěpánky jsem Tě žádal, abys neblbnul. Jestli tu už kopeš za katolíky (nebo něco podobného), tak nám prokazuješ medvědí službu. Štěpánčin článek je naprosto v pohodě a i tu Čínu nakonec uvedla spíš jako příklad, kam by to mohlo až zajít. Navíc, zcela v souladu s tím, co píšeš, se dožadovala zvýšení natality u populace, která tuto společnost drží zatím ještě pořád nad vodou. Děláš nám nepřítele tam, kde jej vůbec nepotřebujeme.

0 0
možnosti
J

jjs

12. 8. 2009 8:20
Re: Jiříku,

Jo, kopu za katolíky, kterým je podsouváno, že Hitler byl katolík. Nebyl. Byl jen zapsaný na matrice. Kopu za katolíky, kterým je podsouváno, že Pius XII. podporoval nacisty. Nepodporoval. Naopak zachránil tisíce pronásledovaných židů. Ano, předpolkládám, že náckové, komunisté, ale i liberálové jsou naši nepřátelé.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

12. 8. 2009 0:04
Pěkné svinstvo je tento článek

Eugenika (http://cs.wikipedia.org/wiki/Eugenika) se v žádném případě nedá označit za nemorální a automaticky odsoudit (tedy, pokud člověk není prostoduchý věřící, který považuje papeže a ŘK církev za morální autority:) Tak jako se za nemorální nedá označit např. zabití člověka. VŽDY ZÁLEŽÍ NA KONTEXTU!

Zabití člověka je morální např. při sebeobraně, protože život napadeného je cennější než život násilníka.

A co eugenika? Co porovnáváme zde? Právo člověka na rozmnožení... a...? Třeba právo člověka na normální život, na to, aby netrpěl, na to, aby netrpěli další lidé (společnost). Dejme tomu, že potencionální dítě by bylo těžce zdravotně postižené. Dejme tomu, že by trpělo nějakou vážnou chorobou. Opravdu je morální přivést ho na svět?? (nebo třeba nevymazat mu tu nemoc z genu... pokud by byla taková možnost?) Viz jeden případ, ze kterého se většině lidí udělalo špatně:

0 0
možnosti
MN

Forrrest

12. 8. 2009 0:06
Re: Pěkné svinstvo je tento článek

http://zpravy.idnes.cz/zoufala-slovenka-odmita-sbirku-pro-syna-potrebuje-leky-ci-lekare-ph4-/zahranicni.asp?c=A081223_142050_zahranicni_lpo

Opravdu je právo na rozmnožení tím právem, které bychom dali na vrchol našeho pomyslného žebříčku??? Další z mnoha potvrzení o zvrácenosti křesťanské morálky!

Co Štěpánka, napsala vlastně něco špatně?? Samozřejmě, že ne! - kritizovala přehnaný socialismus (levičáckost), který je opravdu (nevyvratitelně) kontraproduktivní, protože vede k: "A tak bude přibývat populace, která se o sebe a své potomky nedokáže sama postarat, až jí bude tolik, že bude málo těch, kteří se dokáží postarat o sebe i o ně." Popsala nemilosrdné přírodní zákony, které prostě fungují, i kdyby se papež a jeho nemyslící ovce na hlavu stavěli (btw, nejzábavnější na tom je skutečnost, že podle nich samotných tyto zákony stvořil milosrdný bůh:)! Jediné štěstí, že v současné době už nemají moc, aby nám mohli přikazovat, co si máme myslet!

0 0
možnosti
C

cojanato

11. 8. 2009 23:21
Autore, já zírám

Nepřeháníte to trochu ? :-/

Ten článek od Š.B. jsem četl, ale její zamyšlení a úvahy nad určitou problematikou nemají s Hitlerem nic společného.

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

11. 8. 2009 22:37
Dobře napsáno

R^R^R^

0 0
možnosti
MN

Forrrest

11. 8. 2009 23:58
Re: Dobře napsáno

Kolikátý? První? Druhý? ...pochvalný příspěvek... z celé této diskuze?:-) Nejsi ty náhodou... taky křesťan?8-oRv

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

11. 8. 2009 19:32
Řekla bych,

že Vaše reakce na článek Štěpánky Bergerové je hóóódně nepřiměřená. Nemyslím, že její myšlenky, tak jak je prezentuje v článku, jsou nehumání, ale jen jakýmsi varováním, že je potřeba při tvorbě našeho sociálního systému zvažovat nejenom ona PRO, ale také PROTI. Jinými slovy nepodporovat "výrobu dětí" za účelem získání sociálních dávek, ale ROZHODNĚ PODPOROVAT sociálními dávkami rodiny u nichž je předpoklad, že budou tyto dávky využívat především za účelem výchovy dítěte v morálně nezkaženého člověka, který se bude v dospělosti živit prací - nikoli parazitovat na sociálních dávkách(nemluvím o zdravotních postiženích, ale o MORÁLNÍCH HODNOTÁCH!). Prostředí v němž dítě vyrůstá má až cca 70ti % vliv na tvorbě povahy člověka. Přirovnávat Štěpánku k Hitlerovi proto, že nabádá k zodpovědnosti rodičů vůči svým dětem považuji za nechutné. Toliko můj názor. Přeji hezký den Jitka Gotterová

0 0
možnosti
J

jjs

11. 8. 2009 21:51
Re: Řekla bych,

Asi jste nečetla vedle sebe postavené texty, které jsou téměř nachlup stejné. Nejsem autorem těch textů, jen jsem je položil vedle sebe.

0 0
možnosti
VK

vava

11. 8. 2009 18:22
Pane Stodola,

až budete žít ze životního minima a zbytek svých příjmu věnujete početným rodinám žijícím ze sociálních dávek,( které z části utratí za cigarety, alkohol a herny) pak možná budu uvažovat o tom,  že máte nárok kritizovat  blogerku Bergrovou.

0 0
možnosti
J

jjs

11. 8. 2009 21:52
Re: Pane Stodola,

Chceš mít děti? Zaplať.

0 0
možnosti
R

ruzovy.svetr

11. 8. 2009 18:10
A ještě postřeh

v Číně mají mít 1 dítě jen obyvatelé velkých měst. Pro rolníky a národnostní menšiny to však neplatí. Takovou věc nám ale media neprozradí. Důležité je pošpinit Čínu.EU

0 0
možnosti
JK

Terrurek

11. 8. 2009 19:45
Re: A ještě postřeh

díky, nevěděl jsem

0 0
možnosti
R

ruzovy.svetr

11. 8. 2009 18:05
Eugeniku uplatňují i v USA

alespoň z našeho pohledu to tak je. Nejsou tam totiž žádné velké přídavky na děti a obecně se říká že "děti jsou tvůj byznys" -tedy je tvoje věc kolik si jich uděláš, stát ti s tím nepomůže. Jediné co tam pro dělá stát jasu školní autobusy zdarma. Američané jsou na to patřičně nafouknutí a naprosto nevěří že u nás jsou na děti přídavky, nebo že nějací paraziti z nich dokonce žijí.

U nás je eugenika naruby. Stát nedává možnost lidem s vyšším IQ mít děti. Naopak lemlům nasype co hrdlo ráčí. Jistě se nám to v budoucnu vyplatí.:-PRv

0 0
možnosti