Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

Atomousek

18. 8. 2009 17:13
Rypnuti

Dokazujete, ze veda se myli, tim, ze popirate nejakou hypotezu, kterou jste si pro sve ucely mozna ani neupravil. To je sice mozny pristup, ale ja navrhuji odlisny:

Pojdme se vykaslat na Pravdu, na vuli a podobne mysticke zalezitosti, a podivejme se pravde do oci.

Zit v celibatu je prosta uchylka (odchylka od normalu). Byt masochistou je take uchylka. Spachat sebevrazdu je spolecensky casto netolerovanym cinem.

Tento uchyl se vsak nikoli svym pricinenim dostal do situace, kde jeho kroky vyznely hrdinsky az svate. Je jistojiste, ze mnoha lidem dodal odvahu a silu se vyrovnat s vlastnimi obtizemi. Je zjevne, ze jeho skryta touha zemrit na mucidlech zachranila jednoho cloveka a mozna chod jedne domacnosti.

Jak se vsak tento clovek lisi od mluvcich homosexualu, kteri verejne o homosexualite hovori a kteri dodavaji silu a nadeji mnohym jinym, spolecensky utlacovanym lidem, kteri musi celit neustalemu spolecenskemu utlaku?

0 0
možnosti
J

jjs

19. 8. 2009 8:08
Re: Rypnuti

Dejte pokoj, Atomoušku.:-)

0 0
možnosti
E

experience

17. 8. 2009 15:59
Informace

pro další úvahy:

1) Všechny prokázané mechanismy působené genů jsou jednoznačně biochemické povahy, tedy vyjádřené jazykem tvrdě materialistické vědy.

2) Tzv. "memoluce" je na rozdíl od darwinistické biologické evoluce charakteru lamarckistického.

0 0
možnosti
J

jjs

17. 8. 2009 17:43
Re: Informace

Zajímavé. Až na to, že biochemie žádným jazykem materialistické vědy nehovoří. "Materialistická věda" je protimluv: věda - scientia je soubor poznatků, tedy něco bytostně nemateriálního.

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

16. 8. 2009 1:37
Maksymilian

Přimlouval bych se za zachování polského pravopisu.

0 0
možnosti
T

tekanna

15. 8. 2009 10:55
Článek zajímavý,

diskuse ještě zajímavější. :-)

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

14. 8. 2009 17:28
Možná

kdybyste nebyl tak alergický na dialektiku, mohl byste dojít k méně absurdním závěrům.

Kdysi jsem nalezl na netu jeho text o zednářích a Židech, který by z fleku mohl být otištěn ve Stürmeru. O Protokolech Sionských mudrců nepochyboval a hojně je citoval.  Ojciec dyrektor Rydzyk z této studnice čerpá dodnes. Když ale začala okupace, spousta Židů se v Niepokalanowě zachránila.

Jeho mariánský řád Rycerzy Niepokalanej byla iniciativa jednoznačně orientovaná na moderní technologie. I když to v té době byly jen gramofon a rozhlas, týkala se jeho doporučení i všech pozdějších IT. Svatý Maksymilian by měl být patronem IT.

0 0
možnosti
J

jjs

15. 8. 2009 8:22
Re: Možná

S posledním odstavcem jednoznačně souhlasím! Na faktu, že křesťanství měl sv. Maxmilián od rodičů (nebyl konvertita) to nic nemění. Ale ta poznámka je jen mimochodná.

0 0
možnosti
DT

Dimitar Toškov

14. 8. 2009 15:55
Vy mě děsíte

Už jsem se lekl, že na ilustračním fotu v seznamu článků je jiří Valter z brněnské skupiny Root.;-D

http://avesatan.blog.cz/0709/jiri-big-boss-valter

0 0
možnosti
J

jjs

15. 8. 2009 10:35
Re: Vy mě děsíte

Myslím, že sv. Maxmilián přes vnější podobu je přece jen o něco hezčí než Jiří "Dratva" Valter, který si říká Big Boss.

0 0
možnosti
OU

14. 8. 2009 15:06
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
J

jjs

14. 8. 2009 15:11
Re: .....

To vidím, že někdo musí psát za každou cenu. Tak díky za užitečnou informaci.

0 0
možnosti
P

pavelv2

14. 8. 2009 14:52
Tak nevím 3

Hádat se s Vámi nebudu, máte lepší školy a tréning na vysvětlování nevysvětlitelného a obhajování neobhajitelného. Bohužel těm Vašim školám už nejde o hledání pravdy, podpořené logickými argumenty, ale pouze o podporu šírení ideologie a zdokonalování techniky maskování jejích rozporů. 

Mimochodem, myslel jsem si, že ve Vaší věrouce je pýcha smrtelným hříchem. 

 

0 0
možnosti
J

jjs

14. 8. 2009 14:59
Re: Tak nevím 3

Tohle je třeba nevěcné od vás.

0 0
možnosti
P

pavelv2

14. 8. 2009 14:52
Tak nevím 2

si připustíte, že pro řadu lidí, včetně Vás, je zřejmě memplex křesťanství nějakým způsobem užitecný, tudíž životaschopný.

Paradoxně sám šíríte i memplex memetiky, protože je pro Vás užitecný ve Vašem svérázném boji s ateismem. Pravda, v šíríte jej v ponekud zmutované podobe, ale tak to v prírode chodí. S tím jsme my (neo)darwinisté smíreni.

Přiřadit neodarwinisty ke krajním idealistům kvůli teorii sobeckého genu nebo memu to chce asi taky řádnou intelektuální zkratku. Tady se zase nedokážete oprostit od vlastní idealistické predstavy o jejich fungování  a vydáváte ji za názor darwinistů.

Asi se stanu také idealistou, protože představte si, ty nehmotné informace ve formě počítačových instrukcí, co obcas napíšu, řídí materiální výrobní linku! Zázrak, modleme se k k Alanu Turingovi!

0 0
možnosti
J

jjs

14. 8. 2009 15:01
Re: Tak nevím 2

Ale to víte, že kybernetika, genetika i počítačová věda jsou těžkou ránou pro tvrdý materialismus. Nehovoří však pro platonismus, ale spíše pro umírněný realismus.

0 0
možnosti
P

pavelv2

14. 8. 2009 14:51
Tak nevím 1

Pri ctení predposledního odstavce se mi vybavila vzpomínka na kolegyni ze školy, která mela v hodnocení jisté práce napsáno: "Máte v hlave zmatek,  který umíte precizne naprogramovat".

At to ctu jak to ctu,  nejak mi ty Vaše vývody nedávají žádný smysl. Je možné, že to bude jen mou nedovzdelaností protože jsem nestudoval teologii. Jakožto prumerný matematik mám ale pocit, že se v tom ponekud motáte. "Pro úspešnost memu je irelevantní jestli je pravdivý". To je pravda, ale neznamená to, že mem, nebo celý memplex, pravdivý být nemuže nebo že se jeho pravdivost nedá overit. Úspešnost a pravdivost teorie jsou dve úplne ruzné veci. Žádný vnitrní rozpor teorie memu tam nevidím. Dále, užitecnost samozrejme je kritériem (nebo jedním z kritérií) úspešnosti memu. Váš príklad s krestanstvím je totální nesmysl. Mem se neptá pana Dawkinse, jak se jemu jeví jeho užitecnost, ale šírí se tam kde má vhodné podmínky.

0 0
možnosti
J

jjs

14. 8. 2009 14:58
Re: Tak nevím 1

Možná jsem to ne příliš jasně vyjádřil. Podle memetiky možná může být mem pravdivý (ryze objektivně), v žádném případě však nelze jeho pravdivost ověřit, protože ho člověk získává nákazou, ne poznáním. Pokud člověk mem nepřijímá mechanicky a nestává se jeho hmotným nosičem, pak padá celá teorie memetiky. Beru užitečnost a pravdivost jako dvě věci, i když to možná v textu splývá, napřed říkám, že pravdivost je nerozhodnutelná, a pak, že kritétiem užitečnosti by se memetika sama vyřadila.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2381x

Seznam rubrik