Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Forrrest

17. 9. 2009 3:28
Římsko-katolická církev versus křesťanství

1) To, co psal Gmur (trochu níž v této diskuzi), samozřejmě platí - jeho argumenty jsi nevyvrátil. Gmur v podstatě dokázal, že katolíci jednají v přímém rozporu s biblí (tedy samotným křesťanstvím). Wow, přiznám se, že toto jsem ani já sám nevěděl8-o Jako jediná motivace pro to, aby církev něco takového hlásala tedy zůstavá... rozmnožení jejích věrných tupých ovcí (a tedy i majetku a moci). Nebo je tu ještě jiná, která mi unikla?:-)

2) Co se týká těch potratů, napadlo mě... Pokud život embrya = život dospělého člověka, potom jsou útoky proti potratářům (vč. vražd - en.wikipedia.org/wiki/Anti-abortion_violence)... morálně OSPRAVEDLNITELNÉ - tedy podle pro-life (křesťanské) logiky. Mýlím se?:-/

0 0
možnosti
J

jjs

17. 9. 2009 16:01
Re: Římsko-katolická církev versus křesťanství

To má být fór? Forreste, Forreste, ty jen se zesměšňujte dál i se svými povedenými odkazy.

0 0
možnosti
E

experience

8. 9. 2009 21:37
J.P. II:

"...pozbývají svou právní platnost"??? - doufám, že má jít o nadsázku; těžko věřit, že by Jan Pavel II. chtěl katolickou církev zařadit mezi zločinecké organizace; jinak se jedná čistě o problém katolické církve, a do toho vám nehodlám kecat

0 0
možnosti
J

jjs

9. 9. 2009 8:04
Re: J.P. II:

Chcete říct, že organizace, které bojovaly proti zákonům na likvidaci lidí v Třetí říši, byly zločinecké, protože bojovaly proti tomu, co bylo legální?

0 0
možnosti
S

Semper2

8. 9. 2009 10:47
Souhlas ! Jen pište dál a ...

nenechte se odraditR^R^R^

0 0
možnosti
G

Gmur

8. 9. 2009 12:57
Re: Souhlas ! Jen pište dál a ...

Kopat do zen v zoufale situaci jako program. Potraty se zastavi nejlepe pouzivanim antikoncepce. A to u muzu. JESTI VAM O TO OPRAVDU JDE. Ale spis ne.

0 0
možnosti
G

Gmur

8. 9. 2009 10:21
Bible-Kniha smlouvy

Pravo odvety

Kdo někoho uhodí a ten zemře, musí zemřít.

Když se však někdo opováží lstivě zavraždit svého bližního, vezmeš ho i od mého oltáře, aby zemřel.

Když se muži budou rvát a udeří****** těhotnou ženu, takže potratí, *******ale nepřijde o život, musí pachatel zaplatit pokutu, jakou mu uloží muž té ženy; odevzdá ji prostřednictvím rozhodčích.

Jestliže o život přijde, dáš život za život. Oko za oko, zub za zub, ruku za ruku, nohu za nohu, spáleninu za spáleninu, modřinu za modřinu, jizvu za jizvu... TAKZE ZA POTRAT NENI ZABITI , (protoze ot NEBYLO zabiti), ale jen pokuta. Takze potrat neni zabiti cloveka. To by museli toho nasilnika zabit.

0 0
možnosti
NB

j@ck

8. 9. 2009 10:29
Re: Bible-Kniha smlouvy

Bible je hodne sadisticka kniha. Dokonce i sam Buh je pekny krutas. Napriklad Jobovi nechal zmasakrovat celou rodinu (zenu a deti) a nakazil jej nemoci, aby "otestoval" jeho viru. Popripade nejprve stvoril lidstvo, to se mu vsak moc nepovedlo, vysledek se mu nelibil, jejich "svoboda" delat si co chteji se mu nelibila, a tak je vsechny utopil jak kraliky velkou vodou. Myslim ze on je tim nejvetsich vrahem v dejinach.

0 0
možnosti
NB

j@ck

8. 9. 2009 10:19
proc by nas mela zajimat usneseni

nejakych cirkevnich konsilu, kdyz se k cirkvi nehlasime? At se tim ridi ti, co cirkev respektuji a veri v jeji bozi poslani. Nikdo nenuti katoliky chodit na nucene potraty, ale oni se snazi zbytek spolecnosti k necemu neustale nutit. Vidite tu asymetrii?

Potrat neni vrazdou cloveka, protoze plod neni clovek. Vnimani toho co uz je a co jeste neni clovek je dost relativni. Existuji dokonce indianske kmeny, pro ktere ani novorozene neni clovek. Clovekem se stava, az se nauci mluvit a ziska schopnost sebereflexe, tj. s rozvojem mozku kolem 2 let zivota. Shluk embryonalnich bunek behem prvniho trimestru neni clovek a to je taky doba, kdy se provadi potraty, pozdeji uz se delaji jen ze zavaznych zdravotnich indikaci.

0 0
možnosti
G

Gmur

8. 9. 2009 10:22
Re: proc by nas mela zajimat usneseni

Plod neni clovek, to bychom oslavovali oplodneni a ne narizeni- prochod an svet.

To same u Jezise krista, oslavuje seprichod na svet a ne doba oplodneni.

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

8. 9. 2009 1:33
Výborně

Karma

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

7. 9. 2009 21:33
Konečně jste se ozval... :))

...už jsem myslel, že jste to po první nechutné kritice pověsil na hřebík...:)) To je dobře, že ne...

Přeji jinak hodně trpělivosti a sil si pořádat na sebe tyto veřejné lynče tématy, které jsou pro českou společnost tak málo stravitelné... snad jen malá poznámka: doporučuji více laického komentáře, pokud jen citujete  (navíc z církevních dokumentů, často desítky let starých), je to pro naprostou většinu nepoučené veřejnosti tak nesrozumitelné, že vás zahrnou zbytečně jen opovržením a nenávistí. Nakonec i Ježíš mluvil s děvkami a celníky řečí děvek a celníků. Mluvil tak, aby mu rozuměli. Nejspíš proto užíval tolika podobenství... Ne proto aby bojoval nebo se povýšil... Proto aby sdělil...

0 0
možnosti
A

antees

7. 9. 2009 21:42
Re: Konečně jste se ozval... :))

Ano, citování z církevních dokumentů a ani řádku z Bible je ostuda.

0 0
možnosti
G

Gmur

7. 9. 2009 19:19
v bibli o potratu stejne

nic neni. A ti paterove kdysi potrat zakazovali jen z jedinneho duvodu. Protoze ten plod byl pouze plodem a vlastnictvim muze. Zena byla jen takovy kvetinac.

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

7. 9. 2009 20:44
Re: v bibli o potratu stejne

Jste nepozorný čtenář. Namátkou: Ex 23:26

0 0
možnosti
G

Gmur

7. 9. 2009 19:16
prosim vas nechte toho

uz je to trapny. Katolici ve Vatikanu vedi opravdu jen kulovy. Maji na programu nenavist k zenam a temihle "pravdami" nikomu nikdy nepomohli.

CO takhle konecne, aby se muzi misto psani blogu a encyklik starali o antikoncepci?

O zadnem zdruzeni pro odpovednos a antikoncepci neni vidu ani slechu.

POTOM BY UBYLO POTRATU. A to radikalne. !!

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

7. 9. 2009 20:29
Re: prosim vas nechte toho

http://www.lpp.cz

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2381x

Seznam rubrik