Diskuse

Je to jinak

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JG

Jiittkkaa

28. 8. 2009 4:32
Pane Stodolo,

vy jste hodně zahleděný sám do sebe,že?

Mimochodem dovolila jsem si citovat několik ukázek vašeho projevu ve svém článku http://gotterova.blog.idnes.cz/c/97174/Modlitba-za-sezraneho-psa-i-to-ostatni.html#t2) a mohu vás ujistit, že jsem dostala jako reakci na tento článek několik e-mailů od katolíků, kteří se od vaší osoby cituji: distancují. Jinak vůbec nepochybuji o tom, že o mne přinejlepším napíšete, že lžu, jako když tiskne, stejně, jako o kolegovi blogerovi Knapovi. Nicméně již jednou jsem vás upozornila, že váš způsob komunikace v diskuzích poukazuje na to, jaký jste člověk a ani se nedivím reakci vašich kolegům katolíků. Přeji vám vše dobré:-)Jitka Gotterová

0 0
možnosti
J

jjs

28. 8. 2009 9:20
Re: Pane Stodolo,

:-)

To je zajímavé. V žívotě by mne nenapadlo psát Jitce Gorettové, že se od někoho distancuji, byť by to byla třeba známá osoba hlásící se ke Katolické církvi a nezastávající autentické katolické názory. Nějací katolíci však cítí potřebu distancovat se od nějakého Jiřího Stodoly. Nechápu jejich potřebu ubezpečit Jitku Gorettovou, že ne všichni katolíci jsou tak špatní jak nějaký zcela neznámý Jiří Stodola. Nebo že bych nabýval celorepublikové popularity?:-)

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

26. 8. 2009 15:29
Ehm...

Myslím, že psát články za účelem vyvracení pomluv a urážek, co se vynořují pod blogy, vyžaduje vynaložení více energie, než za kolik stojí jejich ubozí producenti. Ale když Tě to baví... :-)

0 0
možnosti
J

jjs

26. 8. 2009 15:32
Re: Ehm...

Tohle mě bavilo. Připomněl jsem si školní léta i to, jak jsem byl "dobrej".  Prostě takový oddychový soukromý článeček pro zájemce.;-)

0 0
možnosti
5

5.jezdec

25. 8. 2009 22:03
až na konci světa

budoucnost není o otázce zda li existuje či neexistuje bůh...ale o tom zda, jak a kdy takového boha půjde sestrojit...

 

filozofie má různé směry, ale skutečnou tragedií je tzv. vaše pohybování se v oblasti etetiky...

metafyzika není žádné uvažování, metafyzika je POPIS...

klade li si někdo tzv otázky po smyslu bytí universa tak se věnuje nikoli přemýšlení,ale popisu (maximálně tak popisu o této představě přemýšlení), jelikož nikdo nikdy nemůže mýt představu metafyziky jako třeba, že by byl schopen popsat Boha...způsobem, jakým by popsal souseda, tak je po ruce metafyzika jako forma popisu-"toho něčeho?někoho?"

0 0
možnosti
J

jjs

26. 8. 2009 8:04
Re: až na konci světa

Tomu, co tu předvádíte se říká empirismus. Je rozporný, protože ačkoliv neuznává nic jiného než zkušenost, sám se ustavuje naprosto nezkušenostně. Pojmové vymezení se od popisu smyslových kvalit liší. Kantova epistemiologie je rovněž rozporná, protože tvrdí, že dostupné je jen subjektivní, ale nárokuje objektivní platnost. Metafyzika je možná, protože každá antimetafyzika je rozporná, protože je zároveň metafyzikou.

0 0
možnosti
E

experience

25. 8. 2009 10:48
Vaši osobu nemohu hodnotit.

Co se týče způsobu vaší "argumentace" a celé koncepce myšlení, spíše "hádání se", jsou diskusní příspěvky u minulého článku naprosto přesné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2378x

Seznam rubrik