Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

experience

13. 8. 2009 14:31
Věcně bez debat,

ale ten podtext! To bych čekal od různých křiklounů, ale od někoho, kdo se ohání důkazy a vyvracením důkazů filosofického charakteru, ne:   

"Hitler nebyl katolík a ejhle! Hned je tu pár dalších zlosynů, kteří též nejsou katolíky."  

"Hitler měl knír. A podívejme se - Václav Havel a Václav Klaus mají též knír. To nebude náhoda! Dokonce i pan Stodola nosí knír, byť se to snaží maskovat plnovousem.Tím nás ale neoklame."  

"Hitler byl kaprál. Zbavte tento svět desátníků a bude ráj na zemi." atd.  

A třeba Stalin byl Gruzínec, víte to? Skočte si na gruzínskou ambasádu jim vysvětlit, co jsou zač. Měl byste ubrat, začíná vám z toho katolictví ěbat.

0 0
možnosti
J

jjs

13. 8. 2009 15:50
Re: Věcně bez debat,

Ale, vždyť je to jen reakce na: Hitler byl katolík, Hitler byl zlosyn, Každý katolík je zlosyn. Já vím, že jde o falešné zobecnění. To je snad jasné každému, kromě Forresta. Pro ty, co nechápou, že z faktu, že je někdo lump a katolík, nevyplývá, že katolicismus je lumpárna, přicházím ještě z jiným zjištěním: Hitler dokonce vůbec katolík nebyl.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

12. 8. 2009 17:46
Hitler byl každopádně náboženský fanatik

Proto je k popukání (když si člověk přečte jeho citáty), že ho propaganda ŘK církve označuje za ateistu:) Blog? Neboj se, nedočkavče, jednou to přijde;) Rozumové poznávání je prostě časově mnohem náročnější než náboženské rádobypoznávání na základě fantazie (v podstatě výplach mozku). Když se podívám na tebe, tvé články a diskuze u nich, uvědomuji si, jak důležité je mít pořádně nastudováno, předtím než něco napíšu - tedy, pokud ze sebe člověk nechce dělat blázna... což tě evidentně... naplňuje:)

Adolf Hitler: "Osobně jsem přesvědčen o veliké moci a hlubokém významu křesťanství a nedovolím, aby se šířilo jiné náboženství, než křesťanství. Proto jsem se odvrátil od Ludendorffa, a proto jsem zavrhl tu knihu od Rosenberga (Mýtus 20. století, pozn. autora). Napsal ji protestant. Není to stranická kniha. Nenapsal ji straník. Nechme protestanty, ať se s ním hádají. Jako katolík se nikdy necítím dobře v evangelické církvi nebo jejích institucích. ...

0 0
možnosti
MN

Forrrest

12. 8. 2009 17:48
Re: Hitler byl každopádně náboženský fanatik

... Proto budu mít velké problémy, jestliže se budu snažit regulovat a omezovat záležitosti protestantských církví. Evangelíci mne v každém případě budou odmítat. Ale vy (katolíci) můžete mít jistotu: Budu chránit práva a svobody farností a nedovolím, aby se jich někdo dotknul, takže nemusíte mít žádné obavy o budoucnost Církve."

Tak, to by byl jeden v češtině (proti jednomu tvému). Navrch házím pár desítek dalších (bohužel v angličtině), které tvou verzi spolehlivě vyvracejí: http://www.nobeliefs.com/speeches.htm  A taky pár dalších souvislostí (křesťanství, církev & nacismus)... např. zde: http://nobeliefs.com/Hitler1.htm

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

12. 8. 2009 17:14
Nelze vylučit, že se Hitler hlásil k čemukoliv

To, že se někdo k něčemu hlásí nemusí vůbec znamenat, že to je jeho názor či postoj. Může to být ryze účelové (snaha zalíbit se někomu). Ostatně současní politici to také dělají. Proto jsem také vstoupil do diskuse u Vašeho předešlého článku. Hitler toho napsal a napovídal spoustu, použitím jeho textů lze zdiskreditovat kde co.

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

12. 8. 2009 19:04
Re: Nelze vylučit, že se Hitler hlásil k čemukoliv

Na ten článek se těžko reaguje. Ale někam směřuje. V minulosti se nadávalo lidem, že jsou bezvěrci. Dnes se nadává lidem, že jsou věřící. Není to tak vždy, ale určitě není v pořádku ani jedno. Ta svoboda by měla být i v povědomí lidí. Trochu vyváženější.

0 0
možnosti
KD

SecondWisdom

12. 8. 2009 16:50
Můj názor

Být ateista je pro člověka defaultní stav. Zbytek se naučíš až doktrínou (aka výplach mozku). ;-D

0 0
možnosti
J

jjs

12. 8. 2009 16:54
Re: Můj názor

Ateismus je již hodně informačně bohatá doktrína. Nejde o žádnou tabula rasa.

0 0
možnosti
LV

lubanek

12. 8. 2009 16:44
Ano Hitler byl katolík.

Hitler byl katolík a prohlásil že Židi zabili Krista a proto musejí vymizet ze země.:-)R^

0 0
možnosti
RB

rudolfo brauning

12. 8. 2009 16:37
Na netu je spousta bludu

Hitler katolicismust toleroval vzhledem k tomu ze vetsina obcanu se hlasila k tomuto vyznani. Jakesi "uznani" pro katolickou cirkev pro nej pamenilo pouze z "obdivu" k jeji organizacni schopnosti a tim si sile pusobit na "masy". To je ale asi tak vsecko.

Presentace Ady jako krestana dnes slouzi pouze vypatlanejm "neo"blbcum, a je to prekrucovani historie.

0 0
možnosti
1

1gomez

12. 8. 2009 16:34
Dawkins je skrytý katolík

jen nesnáší anglikány ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2378x

Seznam rubrik