Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Halík má profesuru v oboru sociologie - jeho knihy z oboru sociologie rozhodně nejsou. Halíkova profesura mimo teologii je čistě a pouze politickým rozhodnutím začátku 90. let.

 A navíc, jakoupak vědu a toleranci ke svobodě druhých je možno očekávat od jezuity?

2 0
možnosti
BM

Přečetl jsem si články pana Bartoše...... a je mi to jasné. ;-( Rv

1 1
možnosti
OK

Pan Bartoš je opravdová "kapacita".

0 1
možnosti
JP

Jakeš takeš dovedu pochopit, že si někdo koupí populistický brak, reklama a vymývání mozků udělá své. Ale že si někdo koupí Halíka????EUEUEUEU

2 0
možnosti
RJH

Halíkova fousatá moudra jsou skutečně spíš čtení pod stan pro jeho jednodušší studentky a farnice, kterým učarovala image černokněžníka Zababy. Dodnes jsem neměl tušení, že tyhle duchozpytné rodokapsy má někdo drzost vydávat za odbornou literaturu. A co by to jako mělo být? Není to ani teologie, ani filosofie, ani religionistika, ani odborné pojednání o spiritualitě. To i Jiránek blahé paměti by za svoje knížky vtipů zasloužil víc bodů v RIV, vědecké byly zhruba nastejno a na rozdíl od Halíka Jiránek rozuměl světu i člověku.

4 0
možnosti
OK

Co jste od něj četl?

0 1
možnosti
OK

Narušená schopnost rozlišovat se může projevit tím, že Halíkovy knížky nazýváme lehkým vánočním čtením a necháme se inspirovat názory Adama B. Bartoše, který se neslavně zúčastnil křivých výpadů proti jednomu prezidentskému kandidátu a je znám svými seznamy, např. pravdoláskařů.

Ano, pro takové lidi, jako Bartoš nebo Solis (věří, že svět ovládají zednáři) musí být Halík ztělesněním zla. A je pak zcela vedlejší, že Putna je respektovanou odbornou autoritou, kterou nikdo nezpochybnil, zatímco Solise lze zpochybnit celkem snadno.

0 4
možnosti

A splňují ty Halíkovy knihy atributy odborné publikace? Jde opravdu o vědecké texty opatřené citacemi a recenzované nezávislým odborníkem?

7 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2381x

Seznam rubrik