Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zirkon

22. 8. 2008 1:00
podstatné opomenuto

1.  68 není 2008, nedávno ( v roce 1956) utopili Rusové v krvi  Maďarské povstání

2.  média  komunistům , na rozdíl od USA, promíjela   jakékoliv násilí, neměli by zábrany

3. komunistická "pátá" kolona  ovládala   všechny   důležité posty ve  státě   a   armádu  ( sice  naši komunisti byli   reformě  naladěni, ale  bojovat  proti   soudruhům  ze  SSSR   to bylo  tabu )

Z uvedeného vyplývá, že  situace byla  neřešitelná. Musel  zapracovat  čas.

0 0
možnosti
KU

Karelur

21. 8. 2008 12:16
V roce 68 k nám vpadli Němci (po 2. během 30ti let)

Poláci (to samé),Maďaři(to samé) a sověti. Propaganda ale dnes z nějakého důvodu háže všechno na jednu národnost - ruskou.

Celkem u nás zabili 102 lidí (obdobný počet pak postříleli naše milice o rok později ale to se nevyšetřuje , ani se o tom nepíše). PROČ ?

V roce 68 k nám vpadli Němci (po 2. během 30ti let) Poláci (to samé),Maďaři(to samé) a sověti. Propaganda ale dnes z nějakého důvodu háže všechno na jednu národnost - ruskou.

Celkem u nás zabili 102 lidí (obdobný počet pak postříleli naše milice o rok později ale to se nevyšetřuje , ani se o tom nepíše. PROČ

Nyní naše zbraně, rakotemety s českými instruktory, povraždili uprostřed noci lidi v kavkazských městech. Minimální odhad (co uznávají i američané) je 160 obětí. Pak padlo 65 ruských vojáků při demontáži těch českých rakotemetů, tanků a děl z bojových postavení...  Myslím že je to 1:1

0 0
možnosti
K

kion1

21. 8. 2008 11:02
Volič Národní strany

Dávám karmu!R^[>-]

Ovšem v tomto případě si za situaci, která v Gruzii vznikla může NATO samo.Precedens s Kosovem je neoddiskutovatelný.

0 0
možnosti
ZK

SID09

21. 8. 2008 10:07
V čí hlavě ?

Jak tak vidím, tak okupace bude v autorově hlavě ještě dlouho pokračovat. Já jsem to trauma už dávno překonal. Nedívejte se pořád zpět ! Dívejte se take kupředu. Dnešní Rusko není CCCP, stejně jako Německo už není bašta fašismu.

0 0
možnosti
PJ

Anijednou

21. 8. 2008 10:16
Re: V čí hlavě ?

:-)kupředu levá, zpátky ni krok? Blázni se diví, co se jim to zakouslo do zadku - ach ona to je minulost. Jistěže Rusko není CCCP (pár zemí se odtrhlo ;-D), ale tady se neřeší problémy Ruska. Nějaká hluší úvaha k tématu by nebyla?;-)

0 0
možnosti
H

h(r)ochy

21. 8. 2008 9:48
jenom

dvě technické:

1. NATO funguje dobře, obvzláště pokud se jedná o Dny NATO v Ostravě a podobně, tam jim to klape bezvadně :-)

Rozhodně bych sílu NATA nepodceňoval...i když chápu obavy ze "zanechání nás na pospas"

2. Všichni, co tady "hekáte", že bychom neměli šanci proti rusům, proboha,vždyť je tady tolik faktorů na kterých by záleželo...

Ano teoreticky pokud by se na nás spustila celá ruská armáda, tak bychom to nerozdýchali. Ale co takové drobnosti stylu, první by museli rusové přejít přes hranice sousedních států. Nebo to, že by se za dané situace pravděpodobně rozhořel konflikt ve většině pohraničních oblastí ruska (minimálně v některých), neb jak dobře víme, každý by chtěl dané situace využít...takže by rusko muselo rozložit svoje síly...Myslím si, že jste tady vcelku vzdělaní lidé a že Vás to také napadlo, tak proč to také nezmíníte.

0 0
možnosti
H

h(r)ochy

21. 8. 2008 9:48
Re: jenom

Rozhodně opravdu něčemu pomůžete, když mezi lidmi budete šírit beznaděj (proč myslíte, že Vám potom lidi nadávaj do bolševiků a podobně i když jimi nejste, protože raději všechno vzdáte..což už tady bylo nespočetněkrát zmíňeno). A mimochodem, tímto přistupem vlastně tvoříte bezvadné podhoubí pro vyhrocení situace, neb hlásání jak jsme malinkatý a nemáme šanci proti rusům pomáhá akorát tak jiným skupinám...Pokud do některých skupin patříte, tak Vás chápu... v opačném připadě se na to co říkáte vykašlete.

Michal Hochmajer

0 0
možnosti
PM

merrygold

21. 8. 2008 9:28
1938

Kdo nechtěl v r. 1938 bojovat? Pokud vím, mobilizovalo víc jak milion mužů, většinou tzv. "socek" podle našich modrých soudruhů. Politická a podnikatelská "elita" seděla zřejmě doma ve sklepích na uhlí a třásla se, že jim Hitler zabaví nebo rozbombarduje jejich fabriky. Proto to nakonec odpískali a Beneš i s vládou zdrhli do Londýna.

0 0
možnosti
PJ

Anijednou

21. 8. 2008 9:33
Re: 1938

Snad jste si všiml zdůraznění selhání elit - především politických, ale jinak odhodlání nemělo třídní charakter. Právě podobný vulgární přístup vede ke xenofobním náladám.Rv

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

21. 8. 2008 9:12
Blázen

Pane vy jste blázen. Píšet o roce 1938 :"Selhal každý, kdo se smířil a nebojoval". To by byl takový masakr, že bychom se divili. Já Benešovi naprosto rozumím. Nechtěl obětoval mnoho životů kvůli něčenu, co bylo stejně neodvratné. Nevěřím, že si můžete vážně myslel, že by se tehdejší Československo ubránilo Hitlerovi (na jak dlouho) nebo ho snad dokonce porazilo?! Nebo jste jen přesvědčen, že krev padlých obránců tak nějak vypadá lépe, když se na ní podíváme  do minulosti?

0 0
možnosti
PJ

Anijednou

21. 8. 2008 9:20
Re: Blázen

Ani vy nevíte, jak by to vypadalo. Jen si hrajete na vševěda. jde právě o to přesvědčení. [>-]

0 0
možnosti
JD

pedr64

21. 8. 2008 9:11
tvrdíte, že SSSR by nebyl schopen ovládnout

tehdejší ČSR. Na základě čeho máte toto přesvědčení? Jsou to ideje, zbožná přání? Fakta to nejsou, protože k té konfrontaci nedošlo(naštěstí, možná bychom tu ani jeden z nás dnes nebyli).

0 0
možnosti
KM

Viktorie01

21. 8. 2008 9:02
Jejda,

 vy to dneska schytáte... Karma.

0 0
možnosti
1

102030abc

21. 8. 2008 8:46
Máte pravdu

Bohužel máte pravdu a dávám karmu. Za chvíli se na Vás vrhne smečka rusofilních bolševických blbů..tak si tu pak počteme. Václav Klaus u mě svým opakovaným torpédováním oficiální zahr. politiky země ztratil poslední zbytek úcty..Je to kašpar, který už patří do muzea..ale jeho pochlebovači se mu to asi bojí říct..tak jako kdysi sovětským vůdcům. Rusko se od dob SSSR téměř nezměnilo..jen je v něm větší bordel. Ale smiřte se s tím, že Češi jsou zbabělci..už jsou na to zvyklí a tak to jinak nebude..Ale ona je dnes už taková vlastně celá Evropa....

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

21. 8. 2008 9:13
Re: Máte pravdu

Nemusí být zbabělostí, když neobětuji svůj život jako gesto. Vy jistě považujete za hrdinu Palacha, že?

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1404x
Události kolem nás ve mně vyvolávají grafomanství. Sám se tomu někdy divím, ale protože zůstává při psaní, beru to jako neškodnou úchylku.