Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

bojovnik2

4. 9. 2008 23:25
Tvůrci a vydavatelé DVD a CD žijí mimo realitu,

normálně uvažující člověk by nemohl v našich poměrech nasadit takové nesmyslně vysoké ceny za originální DVD a CD.

Já ačkoliv mám dost nadprůměrný výdělek odmítám a nebudu platit ceny které naprosto neodpovídají významu a užitné hodnotě těchto výrobků proto volám sláva a díky pirátům, kteří umožňují získat tyto výrobky za hodnotu, která je odpovídající. Opravdu nechápu v čem je např. herecká práce taková mimořádná, nebezpečná nebo přínosná pro společnost, aby někteří umělci za pár měsíců práce dostávali miliony a dílo se potom díky ceně stalo nedostupným pro většinu lidí.

Chytří umělci a vydavatelé už si spočítali, že 50 - 60 kč je ta hranice, kdy už se CD či DVD nevyplatí kopírovat , že o to víc jich prodají a tato cenová politika je jedinným způsobem jak zabránit kopírování.

0 0
možnosti
N

nictipotomnení

31. 8. 2008 9:05
Skvělé

a samozřejmě karma. Proč platím za DVD nosič, když si na něj vypálím svůj vlastní filmek z kamery,kde herci jsou má vlastní rodina????   Neměla bych dostat od svazu odměnu za výrobu filmu?

0 0
možnosti
RP

radim36

31. 8. 2008 8:58
Vrácení poplatků.

Když si koupím třeba 2 Cd nebo DVD a vypálí na ně prokazatelně svoje fotky nebo jiná svá díly, správně bych měl dostat poplatky, které jsem jako autorské zaplatil, zpátky. Nevíte někdo, kdo máte ten zákon před sebou, jak to v tom zákoně je ošetřené? A kdo hradí náklady, které takové vrácení peněz nutně stojí? Nebo ti hlupáci, co ten zákon schválili, vůbec s možností vrácení neprávem vybraných poplatků nepočítali?

0 0
možnosti
MB

Miloušek

31. 8. 2008 8:58
Čirou náhodou

jsem nedávno zaslech v rádiu rozhovor s jednou "umělkyní" "zpěvačkou" či co ona je. A říkala, že strašně ráda cestuje a že ještě nebyla v Austrálii a Nepálu a jánevim kde. Tak sakra nediskutujte a PLAŤTE ať to holka všechno stihne než umře. Jo a já tam taky ještě nebyl tak plaťte i mně. Podílím se na výrobě papíru, tak každej kdo ho nějak používá koukejte navalit desátek (a neříkejte že ho nemáte aspoň na WC)

0 0
možnosti
P9

pavel 99

30. 8. 2008 17:27
Mimochodem - dosáhnout zpoplatnění

paměťových médií (pod záminkou ochrany autorských práv) je geniální (a současně odporný) počin tisíciletí. Zanedlouho bude počítač v každém mixéru a vysavači. V takovém autě je počítačů přibližně třicet. Každý má svoji paměť. To je panečku "ochrana autorských práv" - až se chce člověku zvracet.

0 0
možnosti
W

Wolf778

30. 8. 2008 18:43
Re: Mimochodem - dosáhnout zpoplatnění

Tak moment, za RAMky, flash ROMky a podobné se pokud vím autorský poplatek neplatí. Zato jsem se věru podivil, že jsou zpoplatněny i MiniDV kazety, které jsem si nedávno koupil k nové videokameře. Asi se mě ti zloději snaží preventivně pokutovat, protože bych na ně mohl natáčet v kině nějaký master-peace české kinematografie... ;-D

0 0
možnosti
JK

MiroTR

30. 8. 2008 17:09
Pane Šulo,

můžete mi odpovědět, jakým způsobem se zasloužil nějaký umělec o prosperitu naší firmy (platím AP za tiskárny pro účetní), nebo o kvalitu MÝCH fotografií (platím AP za karty do fotoaparátu, za CD a za barevnou tiskárnu) ?

0 0
možnosti
P9

pavel 99

30. 8. 2008 17:13
Re: Pane Šulo,

za pevný disk (HDD), paměť RAM (ta je i v tiskárnách, na grafické kartě...) platíte taky. Když tak přemýšlím, tak kromě plechové bedny a procesoru platíte v počítači za všechno.

0 0
možnosti
W

Wolf778

30. 8. 2008 15:16
Poté, co jsem s hrůzou zjistil,

že jsem těm zlodějům z OSA zaplatil za uplynulý rok na "autorských poplatcích" něco kolem 500 Kč, aniž bych dotyčná média zaplnil byť jediným megabyte audio či video mně vesměs odporné produkce jejich členů, mohu s klidem prohlásit, že v případě, že bych nějakým neuvěřitelným řízením osudu po nějakém českém mainstreamovém CD zatoužil, nebudu se rozpakovat pořídit si ty skladby či filmy v digitální podobě za cenu vynaložené elektřiny a internetové konektivity. Jakkoli takový postup není nelegální, nebýt OSA, z morálních důvodů bych ho nevyužíval. Ovšem díky existenci této organizace s tím nemám žádný morální problém; co se mě týká, mám předplaceno :-)

0 0
možnosti
E

editi

30. 8. 2008 14:52
Lobossulovi:

OSA sepisuje smlouvy na celý rok, a ti co jim to podepisují jsou trotlíci. Kdyby si řádně přečetli zákon o právu autorském č. 121/2000 Sb., tak by věděli, že jsou povinni platit autorská práva pouze v případě, že technická zařízení pro reprodukci hudeních či obrazových děl užívají. Jenže většina tajtrlíků se zalekne, když na něj kontrolor OSA zabublá a začne mu vysvětlovat, že poplatek se musí platit stejně, jako poplatek koncesionářský. A jak se mě zdá, tak ty v tom asi moc jasno také nemáš.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

lubossula

30. 8. 2008 15:26
Re: Lobossulovi:

omlouvam se, ale oni si ta zarizeni zakoupili na okrasu? :-)

0 0
možnosti
MB

Miloušek

30. 8. 2008 14:46
Každý tkzv. umělec

by se měl 3xdenně pomodlit k F.R. Čechovi a dalším, kteří se svého času prodrali do parlamentu aby si tam takové zákony vytvořili a prosadili. A platit někomu např.za to, co se dnes vysílá ve většině rádií, to už je skutečně vydírání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1404x
Události kolem nás ve mně vyvolávají grafomanství. Sám se tomu někdy divím, ale protože zůstává při psaní, beru to jako neškodnou úchylku.