Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

státních bank jsme měli plno. Zkrachovaly, protože management je vykradl. Beztrestně. Protože zákon vyžaduje pro potrestání dokázání úmyslu. Dokažte řediteli banky, že musel tušit, že ten kdo ručí za miliardový úvěr šutry z lomu, to musel vědět, že kde o bezcenné kameny a dokažte i soudnímu znalci, že to udělal schválně. Takových úvěrů bylo tolik, že vydaly na bilion korun a připravily komerční banky o finanční zásoby a jen naštěstí to neodnesli drobní středatelé.

1 0
možnosti
DR

Tak především žádná státem vlastněná banka nezkrachovala. Ne že by si to nezasloužily, ale stát má prostředky, jak je udržet. IPB v době, kdy na ni byla uvalena nucená správa byla většinově v soukromých rukou. Nomura vlastnila 46%, další akcie drželi jiní soukromí investoři. Vzhledem k tomu, že těchto dalších investorů bylo několik tisíc, Nomura se mohla v klidu chovat jako většinový vlastník. Bank zkrachovalo opravdu hodně, všechny byly soukromé. Že soukromé banky nejsou vhodné z toho asi nikdo nevyvozuje:-) Tím neobhajuji nápad ČSSD na státní banku. Také se mi to zdá nesmyslné.

0 0
možnosti
Foto

...rozhodla se vláda ve spolupráci s ČNB uvalit v polovině roku 2000 na IPB nucenou správu, a management banky tak zbavila veškeré kontroly nad činností instituce. Zemanova vláda následně převedla problémovou banku do rukou ČSOB za symbolickou 1 korunu.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/218008-keynesianec-na-hrade-ma-se-usporny-necas-zacit-trast/

Keynesiánec na Hradě. Má se úsporný Nečas začít třást?

0 0
možnosti
DR

Začal jsem číst váš příspěvek abych se poučil, jak se Sobotka zbláznil, ale hned na začátku jsem zjistil, že jste se zbláznil zřejmě vy. Co to jsou za nesmysly o tom, že stát privatizoval Prazdroj za 1 Kč? Víte vůbec o čem píšete? Znáte vůbec historii privatizace prazdroje? Znáte vůbec historii privatizace vůbec? Přiznám se, že dál jsem nečetl,na nesmysly je škoda času. Pokud se chcete poučit doporučuji sice starý, leč dobrý článek z pravicového Respektu  http://respekt.ihned.cz/c1-36163730-kdo-kradl-v-privatizaci

4 0
možnosti
Foto

Mj. :

Jako pojistka této investice vznikla po dohodě Nomury a IPB společnost České pivo, která zakoupila akcie českých pivovarů Plzeňský Prazdroj, Radegast a Velkopopovický Kozel. Na nákup akcií tehdy půjčila IPB zhruba sedm miliard korun a Nomuře byly vystaveny směnky.

Za ty pak Nomura později zaplatila už bezcennými akciemi IPB a České pivo následně japonská banka prodala za 24 miliard korun jihoafrické společnosti South African Breweries.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/kauza-ceske-pivo-skoncila-nikdo-nebyl-odsouzen-flb-/zpravy-domov.aspx?c=A090717_190106_ln_domov_mev

2 0
možnosti
Foto

Váš režim, Stočesi, se zprofanoval - fatálně zadlužil zemi a dokonce probendil i zlatý poklad státu. Toho pan Sobotka nikdy dosáhnout nemůže, i kdyby se stavěl na zadní.

2 6
možnosti
LS

Co nového v Šumperku? Už jste se potkal s Bc.Robertem Pochem, jak jsem Vám radil?

4 0
možnosti
KC

Děsím se dne, kdy socialisté převezmou moc ve státě. Z dosavadních slibů je zřejmé, že nás čeká další enormní zadlužení následované pláčem a skřípěním zubů.

3 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,56
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik