Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

František Stočes

26. 3. 2008 0:38
netsocani musí být opravdu zvláštní....

Před agresí proti Iráku jsem se na jedné diskusi zeptal experta na Střední východ (Gombára) tázal, kdo bude hradit náklady invaze. Odpověď byla suverénní: Samozřejmě Irák! To se to pak snadno šíří "civilizace". Dnes se již hovoří o milionu mrtvých a třech milionech iráckých uprchlíků. Někdejší fakticky sekulární stát se mění v islámský. Problémem také je, že ty, kteří jsou ocejchováni jako zločinci, se Západ bojí soudit (Miloševič) a aby nemohli mluvit, nechají se zemřít ve vězení. Osud někdejšího spojence USA, Sadáma Husajna, je vrcholem cynismu světového četníka Funése: Sadám byl obžalován, že si v době, kdy válčil s Íránem dovolil likvidovat vzpoury nebo atentátníky a byl jim Bushem vydán a  jimi dokonce "souzen". Všechny problémy se Sadámem mohly bý suverénně řešeny v rámci OSN. Sadám rezoluce OSN respektoval a byl přesto napaden. Takovýto cynismus a barbarství nejsou šířením demokracie, ale spíše soumrakem západní civilizace.

0 0
možnosti
YY

Yeback

26. 3. 2008 8:35
Re: netsocani musí být opravdu zvláštní....

Je třeba podotknout,že Saddám Hussain byl do čela Iraku naistalován za vydatných finančních injekcí CIA,podobně jako diktátoři v jiných zemích (třeba Noriega v Panamě,též i Bin Ladin pobíral štědré dotace od CIA,když se to hodilo, byl americkým spojencem).Když Irak zjistil, že Kuwajt těží ze šikmých vrtů navrtaných přes hranice až na iracké území,konzultoval toto zjištění u svého spojence,Bush senior Hussajnovi údajně odvětil,že si to má s Kuwajtem vyřídit sám.Hussajn si to tedy vyřídil po svém a obsadil Kuwajt,odměnou mu byla operace Desert Storm,při který mimo jiné Bush senior vyzval Kurdy k povstání s tím,že jim USA pomůžou.Americká kavalerie ovšem nepřijela a Bush Kurdy zplynoval.Podivné spojenectví USA - Irak ještě pokračovalo v době války v Jugoslávii,když na uzemí Iraku byli pod dohledem poradců USA cvičení muslimští dobrovolníci a žoldáci,kteří pak bojovali v Jugoslávii.Když už Hussain pro USA přestal být pohodlný,na základě vylhaných zpráv o ZHN byl napaden,dopaden a popraven

0 0
možnosti
JV

klv

25. 3. 2008 21:56
pěkné, velmi pěkné

takové dětské a naivní, ale proč ne

0 0
možnosti
MK

wopi

25. 3. 2008 20:04
netsocani

musí být opravdu zvláštní.... Rv

0 0
možnosti
JN

xRocky

25. 3. 2008 19:46
podobne

pohadky si vykladali udatni rytiri bez bazne a hany po roce 1930. Na tyhlety pohadky jsme potom seredne doplatili. Ono to neni az tak o tom jestli stoprocentne souhlasite s tim jak USA ve svete funguji, ale o tom jestli totalni negace tehle politiky plus zhnuseni z nasi civilizace je tim pravym smerem ktery by nas mohl zachranit. Ja mam totiz dojem ze tim hlavnim problemem je to ze dosti podstatna cast lidi v nasem civilizacnim okruhu ( a v to pocitam i Vas ) proste vidi svet jako excelovskou tabulku  kde se nepisou cisla, ale jen se policka barvi cerne nebo bile.  Ja si o politice USA nedelam zadne velke iluze, ale ukazte mi ve svete jedinou jinou silu ktera by byla schopna neco vyresit - takze se zamozrejme pripominaji rozbombardovane mosty v Belehrade. a zapomina se na Srebrenici, vzdycky je po ruce zlocin v My Lai ale kdo dnes vi o Dak Son a tak by se dalo pokracovat do nekonecna. Spousta veci se udelala spatne, ale mam pocit ze je to lepsi nez nedelat (jak je v EU zvykem) nic.

0 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,56
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik