Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zuzana Hejná

9. 7. 2008 11:57
udělejte si výlet do Normandie

možná pochopíte, že vylodění na pláži  byl jen začátek a možná se omluvíte těm tisícům padlých mnoho kilometrů od pláže.

A cestou si přečtěte  něco pořádného o válce, nejen o průběhu, ale taktice a logistice, třeba se dočtete o tom, jak  to bylo s bombardováním  Prahy, Plzně, Ústí.

0 0
možnosti

filnorm

9. 7. 2008 11:45
Spojovat nesouvisející

Jen bych chtěl "historikům" připomenout, že české země ležely do samého konce války v hlubokém týlu a, bohužel, zdejší průmyslová kapacita a dopravní infrastruktura tak mohly sloužit Německu. Tím se samořejmě nechci nijak dotknout obětí spojeneckého bombardování a hloubkových útoků (viz http://hloubkari.bloguje.cz). Klasický případ toho, jak lze spojit aktuální téma "radar" s něčím vůbec nesouvisejícím...

0 0
možnosti

František Stočes

9. 5. 2008 18:37
Z Churchilova projevu ve Fultonu (1)

Bylo by nicméně nesprávné a neprozíravé svěřit utajované informace a zkušenosti, které jsou nyní společně známy Spojeným státům, velké Británii a Kanadě, světové organizaci, která je dosud v plenkách. Bylo by trestuhodným šílenstvím přehodit je jen tak na pospas dnešnímu rozvrácenému a nejednotnému světu…"

Pouhého půl roku po konci války (kapitulaci Japonska) už  nemluví o spojenecké Velké trojce, ale o utajovaní informací (před Stalinem), který samozřejmě věděl, co se před ním již dlouho utajuje, což jen zesílilo jeho podezíravost...  (pokračování)

0 0
možnosti

František Stočes

9. 5. 2008 18:54
Re: Z Churchilova projevu ve Fultonu (2)

"Mám hluboký obdiv a velikou úctu k hrdinnému sovětskému lidu a svému příteli z dob války maršálu Stalinovi… Chápeme, že si Rusové potřebují zabezpečit západní hranice odstraněním všech možností německé agrese…Na základě toho, co jsem u našich ruských přátel za války spatřil, jsem přesvědčen, že nic neobdivují tolik, jako sílu a k ničemu nechovají menší úctu, než k slabosti, především vojenské. Z tohoto důvodu ztratila stará politika mocenské rovnováhy své oprávnění. Nemůžeme si dovolit… pohybovat se v mezích nepatrné převahy a tím se vystavovat možnosti, že by někdo mohl podlehnout pokušení a pokusit se o vzájemné změření sil…" Tento text je evidentním vyhlášením studené války a nového zbrojení! Churchil si odporuje, chápe že Rusko si potřebuje zajistit západní hranice (Napoleon, Hitler), ale nechápe nedůvěru Stalina k demokracii (kterou snadno zlomil Hitler) a tudíž jeho logiku, že bezpečnost SSSR  zajistí jen sovětské režimy v těchto zemích (jejichž  demokratizaci Fulton zmrazil).

0 0
možnosti

František Stočes

9. 5. 2008 17:51
2) Re: Pane Stočes a kdy začnete popírat holokaust????!!!!

...Momentálně, vzhledem k Vaší úvodní větě, bych nechal Váš ušlechtilý motiv analyzovat píseckým rytmistrem Königem: "...rum, kontušovka, čert, jeřabinka, ořechovka, višňovka a... vanilková! ...zde vidíte příklad, jak nemá vypadat blogger v NEZ! Takhle si počínat je takový přečin, že o tom musí rozhodovat admin!" Howgh

0 0
možnosti

František Stočes

9. 5. 2008 17:43
Pane Stočes a kdy začnete popírat holokaust????!!!!

 Jako ja už nemam jiných slov nž to, že jste vůl. "...bolševický převrat roku 1948 v ČSR vlastně nebyl ani nelogickým, ani nelegitimním kauzálním důsledkem předchozích akcí."

Jistě chudáci komunisti oni vlastně vůbec neměli navýběr že?? Přečtě te si aspoň ten Chirchulův projev z Fultonu, když o něm tak mluvíte a hlavně by jste měl něco vědět o historii, protože by jste nikdy nemohl říčt, že tam vyhlásil začátek studené války... a jejiž kdybych tady měl reagovat na všechny ty vaše bláboly tak se upíšu ... "Odpověď na otázku - Proč byla fakticky záměrně likvidována česká ekonomika? - leží patrně v Teheránu." Demagog, poulista, nebo někdo kdo vůbec neví, o čem mluví... Bože, když si představím, že by Vám někdo uvěřil... mráz mi běhá po zádech. To by mě zajímalo jestli se vyjádříte ...

Původně vyšlo na http://www.Ne základnám.cz. Mail autora je

ondra.mocek@seznam.cz

0 0
možnosti

František Stočes

9. 5. 2008 17:48
1) Re: Pane Stočes a kdy začnete popírat holokaust????!!!!

Pseudoblogerský kolego Mocku, nechápu proč spojujete radar a holokaust. Já holokaust nemám zájem popírat, zvláště když je to trestné! A ten holokaust je skutečná ohavnost, jen čtěte: "a pohubili ostrostí meče jako proklaté všechno, co bylo ve městě, od muže až do ženy, od dítěte až do starce, a až do vola, dobytče a osla." Takto, kromě zmíněného Jericha bylo, jak jistě víte a nesouhlasíte, zholokaustováno ještě několik dalších (fakticky) městských států. A poněvadž mě provokujete, tak mám i obavy, že kdybych ten holokaust popřel, tak mě prásknete. Mně Vaše tlachání vážně nezajímá, jen mi je líto, že Vaše pseudoblogy zahlcují blogovou stránku NEZ. Takže pokud se mnou chcete diskutovat, můžete tak činit v diskuzi pod články v MFD, kde najdete spoustu svých ódéesesáckých soukmenovců, a kde Vám určitě nějak odpovím. Pokusím se tam Vaše námitky přenést.

0 0
možnosti

der_Egoist

9. 5. 2008 10:06
Malá poznámka

Historie se dnes záměrně překrucuje a upravuje do podoby vyhovující proamerickému směřování dnešních politiků. Ve Zlíně nechali z pomníku padlých vymazat jména padlých ruských a rumunských vojáků. Teď lezem do pr_dele USA, na Rusko je potřeba zapomenout. Rv:-©

0 0
možnosti

Šnitlík

9. 5. 2008 23:38
Re: Malá poznámka

A co? Dopsat ještě věčně ožralého Murzina a udavače komunistu Foukala?Rv

0 0
možnosti

svetak

9. 5. 2008 1:42
Pro Vas soudruhu ...

 ... ny mame takove roztomile rceni: "..mrtvola od krku nahoru ..." - prelozeno do cestiny, ze jste dokonaly blb.

To by bylo fuk, ale jste i lhar. Stydte se !

Rv

0 0
možnosti

pee choose quintana

9. 5. 2008 10:13
Re: Pro Vas soudruhu ...

to hovori George Nowotny, odsouzeny to lhar a podvodnik. zlodej krici, chytte zlodeje. ;-D

0 0
možnosti

svetak

9. 5. 2008 1:40
Pro Vas soudruhu ...

0 0
možnosti

pee choose quintana

8. 5. 2008 23:46
z jedne zajimave knizky

Nikkovi ani tak nevadila jejich otravná představa rovnosti, jako spíš jejich kulturní pomatenost. Američané jako by si pletli životní standardy s kvalitou života, rovné příležitosti s institucionalizovanou průměrností, odvahu se statečností, mužství s mužností, volnost se svobodou, mnohomluvnost s výmluvností, zábavu s potěšením – zkrátka měli všechny mylné představy lidí, kteří se domnívají, že spravedlnost znamená rovnost pro všechny a ne jen rovnost pro sobě rovné. V okamžicích největší shovívavosti pohlížel na Američany, jako na děti – energické, naivní, dobrosrdečné, špatně vychované děti – a v tomto ohledu shledal jen malý rozdíl mezi Američany a Rusy. Oba to byly zdravé, vitální, silné národy, oba se skláněly před krásou, oba žily v namyšleném přesvědčení, že jejich ideologie je ta nejlepší, oba byly infantilní a svárlivé, oba děsivě nebezpečné.

0 0
možnosti

mtis

8. 5. 2008 22:48
Koukám, že ty názory ohledně toho jak efektivně ...

... vést válku proti milionovým okupačním armádám a jejich vojensko prumyslovému a logistickému komplexu pomocí házení knedlíků, se množí jako mor. :-):-):-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,56
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik