Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OE

open eye

5. 7. 2011 17:59
Jan Hus za to nemůže

Nechci Vám autore brát Váš mytický pohled na výseč našich dějin. Položme si však otázku. Nebyl-li autoritou ve věci víry podle Husa papež, ani král, kdo pak jí měl být?

Otázka druhá. Jak by Hus se svou kritikou dopadl v dnešní tolik opěvované demokracii? Přijal by pozvání do Bruselu (dnešní ekvivalent Kostnice)? Upálili by ho (o tom, není pochyb) ekologicky, nebo "jenom" v médiích jako extremistu či pomateného konspirátora?

0 0
možnosti
RH

Kruton

5. 7. 2011 18:22
Re: Jan Hus za to nemůže

vůbec by se do Bruselu nedostal, média by ho vykreslila jako náboženského extremistického pomatence a sektáře a nikdo by ho nebral vážně...

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

5. 7. 2011 16:21
Hus nebyl typický Čech a dodnes o tom svědčí,

že dle stat. úřadu se vyskytuje na našem území jen 42 lidí tohoto jména. Daleko typičtější je pro Čecha jméno Halama a také jich je v Česku na 700. Úplně nejvíc se mně pro toto nejpříhodnější příjmení, její jméno Alois.

0 0
možnosti

sotysot

5. 7. 2011 16:29
Re: Hus nebyl typický Čech a dodnes o tom svědčí,

Tak se mi zdá, že některé příspěvky se zdají býti druhu psychopatického nebo to má býti záměr?

0 0
možnosti
D

dampfer

5. 7. 2011 15:21
A tak asi

Alojz Jirásko na dotaz němec.redaktora, že romány nejsou pravdivé--odvětil, že píše romány dětem, aby v nich probudil zájem o dějepis. Bolševíci z Husa udělali rudého revolucionáře, jednoho z autorů ruské revoluce VŘSR v duchu filmu Černí baroni, kdy Jan Žižka vysoko třímá ruský samopal. Jan Hus byl především hluboce věřícím křesťanem a obdivovatelem Panny Marie. Nepochopil, že na vojens.zásah v Jeruzalémě-Betlémě potřebují evropští panovníci peníze- k vyhnání agresiv.muslímů. Osočil kde koho, sám se jmenoval svatým inkvizitorem s právem stanovit, co je lež a co pravda. Až 5 roků po jeho skonu v r.1420 se zvedá české hnutí, které však znamenalo pro polovinu Evropy pouze a jen zkázu, krev a smrt naprosto nevinných lidí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2362x
Sám nejsem nic, mezi lidmi existuji www.hzpd.cz