Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
2

20/40

17. 3. 2012 11:00
Problém referend

je, že se tam ve valné většině nerozhoduje o "věcech veřejných" ale o věcech někoho jiného. Referendum je útočná zbraň k tomu, abych mohl své názory vnutit ostatním nebo si přivlastnit jejich majetek.

Není pravda že většina má pravdu či nějaký morální kredit. To že si většina něco přeje neznamená že si to zaslouží. Nevidím rozdíl mezi tím kdž většina chce extra zdanit boháče ve svůj prospěch nebo když dav chce někoho zlynčovat. Oboje vychází ze stejného uvažování.

0 0
možnosti
2

20/40

17. 3. 2012 11:04
Re: Problém referend

Jinými slovy, tzv "obyčejný člověk" není o nic lepší než český politik. Ti lidé kteří volají po referendech chtějí krást ve svůj prospěch a schválit si to referendem. To je podle mě ještě podlejší než když se nějaký úředník odkloní pár milionů, protože on se to alespoň snaží utajit protože ví že to není správné.

0 0
možnosti
MDTJHSN

MF DNES to jediná hraje s náma

16. 3. 2012 19:12
Problém je v tom, že Švýcarsko je zcela unikátní model,

který se vyvíjel po staletí. Nikde jinde na světě neexistuje federace o 8 milionech obyvatel, která se skládá z bezmála 30 států s vysokou úrovní autonomie, která byla daná historickým vývojem regionu a kulturními odlišnostmi. Nikde jinde neexistuje ústřední vláda, kde by byl rezervovaný počet křesel pro tu kterou jazykovou skupinu a hlava státu by se střídala rok co rok. A stejně to je i s referendem. A víte co? Oni poslední dobou k tomu referendu chodí málo i ti Švýcaři.

...

Inspirovat se cizími modely je sice do určité míry ok, ale aby to nedopadlo jako v bývalé SSSR, kde všichni převzali parlamentní model USA, který se v USA taky osvědčil.

0 0
možnosti
LH

KalamityJanet

16. 3. 2012 14:01
Článek

Článek pěkný, s myšlenkou souhlasím, ale ty chyby... :-/

0 0
možnosti
SP4Z

Si0 po 4. zákazu

16. 3. 2012 12:46
Takže voliči tam v referendu vládu podpořili, chacha.

Kdyby to u nás mělo být taky tak, souhlasím, pojďme do toho také.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
AN

ort

16. 3. 2012 15:21
Re: Takže voliči tam v referendu vládu podpořili, chacha.

Ve Švýcarsku ale nevládne současná česká vláda, Švýcaři jsou se svojí vládou spokojeni a proto ji podpořili. Ta česká vláda nemá podporu 80% obyvatel, tak by nedostala v referendu podporu, jako ta švýcarská. Takže souhlas, jdem do toho.

0 0
možnosti
JD

valeta

15. 3. 2012 23:04
Když čtu ty reakce, tak je mi smutno..

já osobně si myslím, že to je ideální stav (Švýcarsko). Argument o bankách je blábol, protože jde o neutralitu!! Vedle naci peněz tam jsou ale také peníze Qeenů, potomků Carouaka, Hemingwaye atp... tady je důležitá civilizačně-politicko-občansko-lidská osvěta. Jinak dál budeme plácat nesmysly a nadávat na naší, námi podporovanou a trpěnou korytokracii (nebo mafii? teď nevím...:-P).

0 0
možnosti
2

20/40

15. 3. 2012 18:24
......

Jenže ve švýcarsku neuvažuje většina lidí o politice způsobem "jak si mohu přivlastnit cizí peníze".

1 0
možnosti
TV

tomtop

15. 3. 2012 12:12
myslel jsem si že jsou to rozumní lidé ale...

píší

"Vyslovujeme silné podezření, že vládní koalice se v restitucích církevního majetku snaží obnovit ideologickou ! dominanci římskokatolické církve. Tato dominance má sloužit ja! ko modernější verze historického sňatku trůnu a oltáře, tj. jako ospravedlnění vlády kapitalistické "společenské elity" nad většinou společnosti."

Čili domněnky a hovadiny

0 0
možnosti
Ž

žížek

15. 3. 2012 7:28
Tak to je ten nejhloupější nápad,

jaký jsem kdy slyšel ;-D ha ha prý Češi a referendum ha ha (mám dost ;-D)

0 0
možnosti
E

Epitaph

15. 3. 2012 0:28
Milý pisateli

jestlipak víš, jaký je hlavní rozdíl mezi Švýcarskem a ČR?

1 0
možnosti

JaKRako

15. 3. 2012 7:05
Re: Milý pisateli

Troufnu si odpovědět:-)

Švýcaři nebyly postiženi vředy  nacismu a komunismu.Jejich demokracie se dlouho vyvíjela...

1 0
možnosti
R

roines1

14. 3. 2012 9:13
Proč jsou lidé v Česku tak tupí a lhostejní sami k sobě?

Neustále si kladu tuto otázku. Proč jsou zde lidé tak tupí, zlí, lhostejní, věčně nasraní? Stačí přejet hranice a v obchodě vás pozdraví, nechají přejet z pruhu do pruhu, neklepou si na čelo... Pořád zde lidi chtěli jakousi "svobodu" a co dostali a hlavně jak ji využili? Tím že se neumějí chovat, nic se nenaučili, jsou stále zapšklejš. Myslím, že odpověď znám: ve společnosti není žádný duchovní vůdce jako byl Karel Čapek, žádný básník jako byl třeba Jiří Wolker, žádný vůdce jako byl třeba Klement Gottwald. Ano-čtete dobře, Gottwald! Nejsem obdivovatel komunsitů, ale konstatuji, že jediní nemají zamazané ruce od korupce, jediný poslanec nedosahuje řečnických schopností předválečných komunistů. Myslíte, že vaše/naše zájmy zaštítí šašci, kteří se neumějí vyjádřit, korupčníci, kteří myslí hlavně na co ještě rozkrást? Tak do mně, vy komunistobijci - přemýšlíte kam jste to za 22 let dopracovali - do rozkradené a zadlužené země?

4 0
možnosti
K

kOBLICH

14. 3. 2012 12:17
Re: Proč jsou lidé v Česku tak tupí a lhostejní sami k sobě?

"Proč jsou zde lidé tak tupí, zlí, lhostejní, věčně nasraní?"

Chodíte asi do špatné společnosti, když ty ostatní nepotkáváte. Mě Češi v obchodě zdraví a na silnici pouštějí...

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2362x
Sám nejsem nic, mezi lidmi existuji www.hzpd.cz