Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma autore!

Zejména se mi líbí, jak tady někteří, možná vzdělaní, ale méně duševně vyspělí jedinci pochybují o vyspělosti a schopnosti ostatních občanů rozhodovat v referendu, nebo, jak straší lůzou a socky, které se účasti na nějakém referendum stejně vyhnou.

Pokud nějaký chytrák pochybuje o inteligenci a schopnosti rozhodování ostatních občanů, tak by měl především začít pochybovat o vlastní inteligenci!!!!!!!

1 1
možnosti
JN

To asi dalo trochu práce, konečně věcná kritika.

0 0
možnosti
RK

Autore, mrská lůza a socky nemůžou rozhodovat v referendu .....a těch už je 60 %

0 1
možnosti
RK

ta lůza je mrzká :-)

0 0
možnosti
VH

Ještě děkuji na váš odkaz na rozhovor s Okamurou. Tam jsem se dověděl, že Okamura zcela zaručeně ví, že referendum je vynikající věc a ušetří množství peněz. Neví sice kolik bude stát, neví, kolik ušetří peněz referendum (no ono jak které, že) - například to (abych použil příměr redaktora) o zákazu červených aut. Na čísla se máme zeptat odborníků (proč by se s nimi geniální Okamura trápil, že), na výklad rozporů opět odborníků a vlastně ani nevíme, jestli oprávněnost bude posuzovat ústavní soud či nikoliv (jen mně není jasné, kdo bude důležitější, zda ústava nebo démos).

  V knize geniálního Okamury jsou úspory vyčísleny, ale tento genius ani jedno číslo ze své vlastní knihy nezná.

   Zvlášť vynikající mně připadá prohlášení "Znovu říkám, že kvórum pro petici, v našem případě sto tisíc podpisů, je staletími prověřená zkouška, jestli je problém dostatečně palčivý."  Kde bylo kvórum prověřeno staletími?  Kde se již před staletími uměla většina občanů podepsat?  Kolik vlastně to stoleté kvórum dělalo v oněch zemích a kolik bylo oprávněných voličů (mužů!!!)???   Řekl bych, že spíše po staletí nikdo tolik nekecal.

  Mimochodem: Na uvedené adrese jsem měl, podle vašeho avíza, najít Okamurův návrh. Ubezpečuji vás, že tam žádný návrh není. (Je zajímavé, že návrh není Úsvitu, ale jednoho genia - zřejmě nový Josif Vissarionovič, či Kim, nebo dokonce Mao, možná zkombinovaný s Fidélem.)

2 3
možnosti
LJ

Okamura vůbec nepředkládá svůj návrh ale z 90%  sebou upravený návrh ČSSD z roku 2011. No a v něm chytrolín vyškrtal důležité pojistky. Nejvyznamější změnou oproti původní osnově ČSSD je vyškrtnutí článku , který z referendového hlasování vyjíma  ustanovování osob do funkcí a jejich odvolávání z funkcí a vyjmutí povinného kvora, jež zplatňuje přijatá rozhodnutí. Nejsrandovnější je, že se muže odvolat poslanec což i ve Švýcarsku to není možné . k čemu by to vedlo ? poslanec by měl strach přijímat nepopulární rozhodnutí  nebotz by ho brzo odvolali a až by byl odvlaný tak jeho nasledník by se snažil dělat libivé  defakto nic Prostě vznikl by absolutní chaos  a destabilizace státu.

.

0 1
možnosti
VH

Jestli dobře rozumím, odpůrci referenda jsou jedině darebáci (politici), nafoukanci ("intelektuálové" - jak známé dělení z doby před 25 až 40 roky) a hlupáci (prostý lid). To ostatní (kdo to proboha je) chápou léčivou všemoc referenda.

  Jen mimochodem: Jak by zněla otázka na změnu Ústavy? "Chcete novou ústavu"? Nebo jinak?  O změnách bude sice hlasováno lidově (tj. demokraticky), ale sotva kvalitně. Když vidím nechápání jednoduchého pojmu (abych užil současný "problém")  'paušální náhrada', tak se na referendum děsím i jen  pomyslet.

1 1
možnosti
JL

Ten návrh je totální Utopie. To prostě nelze schválit.

3 2
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2362x
Sám nejsem nic, mezi lidmi existuji www.hzpd.cz