Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

28. 2. 2011 9:13
Dala jsem vám karmu.

Když čtete názory a zkušenosti lidí na internetu, nabýváte mylného dojmu, že lidé mají peněz dost a že jsou vlastně s dnešní "demokracií" spokojeni. Stačí však mezi lidi vyjít a poslechnout si, co si myslí o tom všem a jak vlastně žijí. Pokud se řeč stočí k politice či k práci, neznám jediného, který by tvrdil, že dnes je svoboda. Obyčejní lidé musí v práci držet huby více než za komunistů. Za komunistů si v práci řekli co chtěli, nic to nepomohlo, ale aspoň je nikdo nevyhazoval. Nebýt různých večerních slev potravin v supermarketech, tak se mnozí ani nenají. Plné koše vozí jen v den výplaty mzdy či sociální dávky, anebo je vozí obchodníci, kteří zboží dále prodávají. Aspoň tady u nás, kde většina továren byla uměle zrušena a nezaměstnanost nedosáhla ještě dvaceti procent jen díky zaměstnaným úředníkům.

0 0
možnosti

sotysot

28. 2. 2011 19:00
Re: Dala jsem vám karmu.

Vážená,

svých 28 let jsem prožil za komunistů, takže vím jak to fungovalo. Nesdílím váš názor, že lidé nebyli vyhazováni z práce. Pokud člověk měl jiné názory, nejen že byl vyhozen z práce, byl též perzekuován stb policií a jeho celá rodina to odnesla také. Totalitní moc elitních funkcionářů byla bezbřehá a mohla si ve "jménu lidu" dovolit všechno.

V současné době nás zase ovladá elita "vyvolených" pomocí kapitalistického systému a tlačí nás k co největšímu konzumentství, aby se jejich peníze točily. Jenže to nepůjde donekonečna. Podnikatelé musí tlačit mzdy dolů, aby zústali kokurenceschopní a lidé potom nebudou moci konzumovat. To nejde do nekonečna.Takže systém zkolabuje. Jak je to o těch božích mlýnech....;-)

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

27. 2. 2011 21:46
zrekapitulujme si

co jste napsal. Zelinář / či jiný podnikatel/ aby vyšel, ne aby si postavil palác nebo jachtu, je ochoten někoho přijmout jenom načerno. uchazeč o práci nemá jinou možnost než - pracovat načerno. Nikdo z nich si nežije jako prase v žitě - tedy zřejmě si žijeme nad poměry. Ve větších bytech než na jaké si vyděláme, chceme vybavení, dovolené, jídlo na které nemáme jen proto že to mají jiní... Za komančů se kolikrát čekalo na byt 20 let, do té doby se mladí mačkali v jednom bytě s rodiči. Strava byla mnohem prostší, na dovolenou se jeden dostal tak do Bulharska. Poblíž mého bydliště bývala jedna sámoška, kouisek dál zelenina a mlékárna. Teď je v okruhu do 10 min pěšky Billa, Kaufland, Lidl, Tesco a Albert - večerky, pekárny a podobné obchody nepočítaje. Všude je narváno, lidi nakupují plné koše. Opravdu se máme tak blbě nebo lidi sami vyhazují za nesmysly?

0 0
možnosti
PS

a-b-c-d

27. 2. 2011 21:53
Re: zrekapitulujme si

jo, hlavička padla na hřebíček - hlavní změna je v tom, že máme kde a za co utrácet to málo peněz, co máme .. přičemž to, za co utrácíme, je smetí...

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

27. 2. 2011 20:48
J.J.R. byl blábolící kvasifilosof.

Ten to v hlavě srovnané neměl.

Ovšem současné vedení státu na tom není lépe.

0 0
možnosti
PS

a-b-c-d

27. 2. 2011 21:12
Re: J.J.R. byl blábolící kvasifilosof.

já naopak mám ze žán-žaka ten nejlepší dojem; jazykové nedostatky jsem nepostřehnul, myšlenky má skvěle srovnané a jdoucí k jádru - možná byste měl hledat problém spíš u sebe, Kájo ;-)

(ohledně současného vedení státu jste se nemohl zmýlit; té myšlenky je schopen i šikovnější šimpanz)

0 0
možnosti
TV

tomtop

27. 2. 2011 19:05
není to tak černé, vždy si můžete vybrat

pokud nejede podnikání, můžete dělat cokoliv jiného ... podle svých schopností.

Někteří se dostali do pasti - jako třeba ta paní, co pracovala na černo. Otázkou je, zda nebyl problém v tom, že nebyla dostatečně prozíravá a nehledala si práci méně oceněnou, zato legální. Znám ženskou, která byla 2 roky na podpoře, protože se jí nechtělo dělat "podřadné" práce ... to mi přijde docela jako dlouhé čekání - chápu, ale dodávám - nestěžujtete si pak, že máte nízký důchod.

0 0
možnosti
F

FiS95

27. 2. 2011 18:50
To není způsobené morálkou, ale zdaněním.

Kdyby daně byly nižší (zdanění práce je dnes přes 50%), firmám by se tyto praktiky nevyplatily. A lidé by měli více peněz, ceny by byly nižší, protože zdanění se promítá do výrobních a distribučních nákladů. Všem by bylo lépe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2362x
Sám nejsem nic, mezi lidmi existuji www.hzpd.cz