Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PW

Pane autore, naši stateční bojovníci s komunismem mají už 23 let mnoho práce a proto nemají na opravdové nebezpečí pro společnost čas! :-)

1 2
možnosti
JM

přečetl jsem jen začátek, člověče, fašistická ideologie nenadřazuje rasu, v Itálii např. bylo spousta prominentních židů fašistů, Mussolini proti židům sám nic neměl a Hitlerovy příkazy na jejich likvidaci ignoroval. Ujasněte si rozdíl fašismus/nacismus než budete psát tyhle hámotiny.

6 1
možnosti
Foto

Rozdílu F/N jsem si vědom. Uznávám, že titulek by byl příhodnější s výrazem "nacistický a fašistický". Doporučuji vám dočíst celý článek. Na druhou stranu, nic není ale tak jednoznačné, jak se zdá. V 90. letech 20. století se v sociálních vědách prosadila tendence jako fašismus označovat ty ideologie, které spojují revoluční, aktivistickou politiku s mýtem záchrany a obnovy rasy či národa. A co dnes?

Výčet mých hámotin mi přesto dělá starosti, kam může společnnost znovu upadnout, když  lidé podlehnou fašistické nabídce.

0 0
možnosti
MJ

Hlavně ten Wilders. Bomba co. Má tady zejména na blogu hodně zastánců. Viz například -

http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/197867/Geert-Wilders-byl-dnes-zprosten-obvineni-Gratuluji.html

-

To ještě pan Matějka nevěděl, že panu Wildersovi začnou vadit i jiní. Záživná je i diskuze, popřípadě další články autora k panu Wildersovi.

1 1
možnosti
PP

Víte, základní příčinou takovýchto jevů jsou vždy sociální problémy. Bylo tomu tak v Rusku 1917, bylo tomu tak i v Německu na přelomu 20. a 30. let. To potom láká lidi, kteří nemají "co do huby" do náručí různých extrémistických uskupení (a je jedno jestli zleva nebo zprava). Tito lidé pak samozřejmě velice snadno podlehnou různým "rychlým a jednoduchým" řešením, tak jak je tito extrémisté nabízejí. Podobná situace nastává nyní ve většině EU. Potom není divu, že tato uskupení získávají živnou půdu. 10-30% nezaměstnanosti, mnohde až 50% nezaměstnaných ve věku do 30ti let. Proč se v tomto státě vrací k moci KSČ? No jednoduše proto, že jim současná i předchozí vláda svojí idiotskou politikou nenabízí nic pozitivního a ani žádné "světlo na konci tunelu". Není se co divit, že mnoho lidí pak "vzývá" bývalý režim, když v něm měli jistou práci a bydlení. Na to negativní si pak ani nevzpomenete.

6 0
možnosti
RH

asi bych byl opatrný s pojmem "fašismus", používáte to jako politickou nadávku na veškerou krajní pravici..

1 3
možnosti
SS

A pritom fasista Mussolini byl vyloucen z Italske socialisticke strany za prilisnou levicovost ... zajimavy paradox, ze?

3 2
možnosti
MR

tak teda, to povoleni hakenkrajce je odpoved EU ktera na Madary zatlacila kdyz nechteli povolit rudou hvezdu a srp a kladivo, jakozte znaky masovych vrahounu. A rekli teda ze kdyz uz tak uz, to bych jim nemel za zle. Ze existuji nackove a maji zastoupeni ve vlade v Madarsku, ale i v Rakousku je politovanihodne, ale rude zrudy taky jsou zastoupeni, a nejen v Cesku. Oboji stoji za kulovy. Wilders a LePen nejsou nackove. Cili ze se v Cesku jeste takova strana k moci nedostala je lez nebo neznalost, co KSC?

Delnicka strana nebo komuniste jsou stejni grazlove, ale bud se zakazou oboji, nebo zadni. Nelze tolerovat rudy teror a spilat teroru hnedemu.

3 1
možnosti
Foto

Řekl bych, že jste to popsal přesně, i s tím výhledem do budoucnosti, ale obávám se, že tento proces je nezvratný.

2 3
možnosti