Závodní cyklisté šlápnou o víkendu do pedálů

Nejlepší dráhoví cyklisté se utkají v sobotu v Brně.  Na Velodromu se uskuteční mistrovství České republiky v dráhové cyklistice.

Nejlepsi drahoví cyklisté dosahují pri zavodech prumirné rychlosti kolem padesáti kilometru za hodinu. Foto: TJ Favorit

Brno - Závodníci z celého Česka se sjedou do Brna. Chystají se změřit síly v bodovacím závodu dvojic. Mistrovství České republiky v dráhové cyklistice se uskuteční v sobotní odpoledne na brněnském Velodromu.

Podle organizátorů budou závody atraktivní podívanou. „Zúčastní se i členové špičkových týmů jako jsou Dukla Brno nebo Dukla Praha,“ uvedla zástupkyně tajemníka TJ Favorit Brno Ivana Macháčková. V bodovacím závodu vyjíždí všechny dvojice na dráhu současně, pořadatel stanoví interval bodování, například každé desáté kolo. „Body přidělí rozhodčí vždy těm dvojicím, které zakončí bodované kolo nejdříve. Po skončení závodu se dvojicím body sečtou,“ popsala závody Macháčková.

V elitiní kategorii pořadatelé očekávají účast asi deseti dvojic. „Tipovat vítěze elitní kategorie si netroufám, v kategorii juniorů jsou však horkými kandidáty na vítězství reprezentanti domácí TJ Favorit,“ uvedla Macháčková. Mistrovství zahájí dvojice kadetů, následovat budou junioři a na závěr budou diváci moci shlédnout závod elitních dvojic. Závod začíná zítra v jednu hodinu odpoledne a vstup je zdarma.

Martina Vyroubalová

Autor: Stisk Studentský deník | pátek 25.9.2009 10:50 | karma článku: 7,33 | přečteno: 719x