Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

tom-2718281828459

8. 12. 2009 15:35
platí to jak kde

Je rozdíl jestli studujete historii feminizmu a nebo matematickou fyziku. A také záleží na přístupu, první je ,že zkouška je od slova zkusit a druhý extrém je,  ostatní jsou pěkně natvrdlí, přece nemůžu dostat něco horšího než oni.

0 0
možnosti
M

MatejkoJ

8. 12. 2009 12:14
Jak to bylo dříve

Přiznejme, že dnes přišly aspoň na část studentů zlé časy. Je pryč doba, kdy jim na první přednášce bylo řečeno, že účast na přednáškách je povinná ve smyslu vykonání zkoušek. Zkoušení bylo pak opravdu za semestr, příp. sice s písemkou, ale žádné průběžné testy a průběžné zkoušení. Byly i semináře, ale lišily se od běžných přednášek často jen málo, samozřejmě se na nich částečně kontrolovala účast. Pro mnohé z nás byl pak náročný tělocvik, kam se chodit mělo (a nechodilo). Část mých kolegů pak opravdu trhala rekordy v konzumu alkoholu a pod. , většinou nedostudovali. Zdaleka to nebylo bez nároků - pak přišly zkoušky a mohlo být zle. Celé studium si pamatuju  i tak jako trtvalou zátež, stres. To, že byla během semestru jakoby větší volnost znamenalo větší nároky na jednotlivce, aby dělal i v době, kdy byl tlak minimální.  Dnes je větší tlak na průběžnou práci, snad je méně těch, kteří pak nezvládnou novou "svobodu", když přijdou z venkova do města.

0 0
možnosti
P

PetrBrno

8. 12. 2009 11:24
Neodporuje si ta slečna trochu?

Nejdřív napíše: "Jsou snad všichni ostatní vysokoškoláci v hospodách a jen já mám tolik povinností, že si připadám jako křeček v kolotoči? Pochybuji."  A pak dodá: "Na večírku jsem byla za semestr jednou. Ty zbývající jsem byla nucena odmítat."  A kdopak ty večírky který odmítá pořádá? A kdopak na ně chodí? Určitě to nejsou prodavačky z místního supermarketu, ale zas jenom studenti. 

0 0
možnosti
KL

Klara L

8. 12. 2009 13:57
Re: Neodporuje si ta slečna trochu?

Prostě informace = slečna nezvládá vejšku ;-D

0 0
možnosti

oldiess

8. 12. 2009 11:02
Broken English?

Well it´s nice to see that you are probably a frank girl, admitting that your English is still only broken, but let´s put it this way - isn´t it a shame?  You don´t look like a teenager anymore, so I think that you had already plenty of opportunities to make it better. What went wrong?  So start improving your English right now, listen to a radio broadcasting in Englisg, read the news or anything else, listen to songs sung in English. It´s enough to do it only once a day, and that is all day long, and only once a night, from dusk till dawn;-D And you can be sure that soon you´ll have no problems with English anymore:-)

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

8. 12. 2009 12:08
Re: Broken English?

Nebo si nabrnkni nějakého Amerikána, při "tom" se jazyky učí nejrychleji.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

8. 12. 2009 10:04
Holt, asi záleží na úhlu pohledu

Lidem se prostě nezavděčíte a rejpaly najdete všude. Vy tvrdíte, že vysoká není flákárna, zatímco někteří tvrdí že jo, poslanci mají pocit, že jsou nejpracovitější lidé na světě, zatímco zbytek národa tvrdí, že jsou to líná bdižkničemu. Tak už si to tak neberte.

0 0
možnosti
KL

Klara L

8. 12. 2009 14:00
Re: Holt, asi záleží na úhlu pohledu

No moment. S titulkem se dá souhlasit. Vejška není flákárna. Ale co píše slečna uvnitř článku - tak horké to zas taky nebývá. Jasně, že to je škola od školy, ale mám dvě kamarádky i na medicíně a taky neleží nonstop v knížkách, i když se učí na rozdíl od normálních smrtelníků i během semestru. Takže buď je slečna nervák, nebo trochu přehání, nebo to prostě nezvládá.

0 0
možnosti

Přiměřeně rychlé šípy

8. 12. 2009 9:50
Když jsem byl na škole

taky jsem měl pocit, že snad nemůžu být zaneprázdněnější. Aspoň první dva roky. Pak si člověk najde cestu, ve finále se to dalo stíhat i s prací na polovičák a rozhodně jsem nežil jako asketa :-P

Dneska mi připadá, že to bylo super období, spustu času, levné bydlení, kdo chtěl, tak si dokázal i vydělat na celkem slušný standard:-) Hlavně poslední dva roky, kdy už jsem se jenom "připravoval" na státnice a dělal diplomku byly nejlepčí....

0 0
možnosti
QD

Quantum daemon

8. 12. 2009 9:59
Re: Když jsem byl na škole

mozna je to tim, ze clovek vzdycky zapomina to negativni a pamatuje si to pozitivni, a taky, clovek byl mlady a kazdy se touzi opet vratit zpet do mladi, do doby plne snu a idealu, bezstarostnosti, jeste nedotcen tvrdou realitou skutecneho zivota plneho problemu

0 0
možnosti
C

culka

8. 12. 2009 9:43
Milá slečno,

mám doma dva diplomy ze dvou různých univerzit, to abyste mě neosočovala. I rok v zahraničí jsem si střihla. A právě ten rok v zahraničí (dostala jsem tam pochvalu od děkana jako jedna z "horních 10%" akademického výkvětu) pro mě byl rajskou dobou, kdy jsem neměla na práci nic než starat se o sebe, svá studia

a volný čas. Nezlobte se, ale berete se moc vážně.

0 0
možnosti
DK

Fonon

8. 12. 2009 9:46
Re: Milá slečno,

z jakých oborů- technických, přírodovědných, lékařských, humanitních atd? samo o sobě tvrzení o 2 univerzitách o náročnosti nevypovídá.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

8. 12. 2009 9:33
Nejste náhodou v prváku?

;-)

0 0
možnosti
AA

Saša

8. 12. 2009 9:32
Vysokoškolák se nemá učit.

Vysokoškolák má přemýšlet.

Když se učíte texty ke zkoušce zpaměti, na vysokou školu nepatříte.

0 0
možnosti
DK

Fonon

8. 12. 2009 9:34
Re: Vysokoškolák se nemá učit.

to je nesmysl, jako chemik musím požívat obě složky- jak učení zpaměti, tak i přemýšlení.

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

8. 12. 2009 9:27
Já si pamatuju

jednoho starého profesora, který nám říkal: "Správnej student musí stihnout školu, hospody i ženský." Za sebe říkám, že jsem se sice často učil jako mourovatej, ovšem jako poustevník jsem rozhodně nežil. Ve vyšších ročnících už byl i čas na práci. Podle mě je vysoká jedním z nejlepších údobí lidskýho života. Jejejej... Nejlepší byly ty noci, který trvaly tak tři dny, spousta mladých lidí s relativně minimálními starostmi... Jsem se zasnil. Prostě - neberte tu školu tak vážně... (Nemá znamenat, abyste na ni kašlala...:-) )

0 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com