Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KP

Mě by zajímalo, odkud se vzalo takové přesvědčení, že Daniel Landa je neonacista. Takové přesvědčení se nedá získat, ani z písniček Orlíku. (Ano jsou tam písničky rasistické, ale určitě ne neonacistické! Jak může být neonacista někdo, kdo tak vyzdvihuje Husa a české husitské hnutí?) Čísla mají i jiný význam než propagační!  A runy? Co se na ně sakra podívat z historického hlediska? Navíc (dovolte mi se zasmát) runy byly dříve než neonacistické symboly, takže znaky SS jsou podobné runám a ne naopak. Podle mě Daniel Landa neonacista není. Staré, ať keltské nebo germánské runy, evokují tajemství. A právě motiv tajemna je v Landově tvorbě podle mě dost znatelný. (Muzikál Tajemství, Tajemství zlatého draka.) Jeho výstup na Slavících nebyl moc na úrovni, ale divíte se? Já bych byla taky frustrovaná, kdybych viděla, že jsem promarnila svůj život, a že dvacet let dělám něco zbytečně. Podle mě to zbytečné nebylo. A podle Vás???

2 5
možnosti
DM

aaano klarko. a hakovy kriz je vlastne prastary symbol slunce, tak proc si ho nedat treba na tricko. a cirou nahodou v cerne barve (cerne slunce, mysticismus jak z partesu), s bilym tercem v pozadi (svetlo v tunelu, nadeje, mysticka cesta kupredu!) a to cele na rudem podkladu (mysticke ztvarneni krve, zmaru a boje proti vsemu zlemu!)

ostatne, nakresilt zjednoduseny symbol pro zenske prirozeni a pridat k nemu vase jmeno by take nebylo nic vulgarniho, protoze budete prirovnana ke geometrickemu symbolu s matematickym znaminkem uprostred, ktery ma symbolicky znazornenou zari kolem sebe, a dohromady pusobi velice mysticky, jak s dilny Dana Browna.

bezny a soudny clovek, pokud je frustrovany z promarneneho zivota zacne hledat, kde ve svem zivote udelal chybu. nepostavi se na podium a nezacne hulakat a nadavat ostatnim, jak mu zivot zkazili

3 1
možnosti
IH

I45r90e48n80a 89H35r55u62b66á

27. 11. 2012 14:29

Já tam slyšela i pískot když skončil?

1 0
možnosti
PS

mně se ani nechce věřit, že je možné sesmolit takovýhle článeček aniž by předtím nemusel autor nebo autoři absolvovat lobotomii ... takže zakázané číslice se rozšířily o 44 ... což takhle 22 (to je čtvrtina) a 11 (osmina) a já bych doporučoval dát si velký pozor i na desetinu (8,8) ... já jsem narozen 26.7. a už si přestávám být jistý zda ten den můžu trochu slavit a nebo se dávám všanc spravedlivě rozhořčeným studentíkům "médií a žurnálů" z Brna ... jestli je číslo 26 nebo 7 nebezpečné - napište mi to sem jako reakci ... teda vyšetříte-li si ve svém nabitém studentském programu tu půlminutku co vám to zabere ...

6 6
možnosti
Foto

Pokud nebudete tato cisla nosit na bunde v podobe runoveho pisma napadne pripominajici znak SS, pak skutecne nebude zadny problem. A jsem rad, ze ignorujete i dalsi argumenty, hodne to o vas vypovida.

7 4
možnosti
JV

aůůů......po přečtení nevím jestli se mám smát a nebo kroutit hlavou.....hroznej blog a tohle fakt taky sedí;-D "na jehož písničky již dvacet let skáčou spravedlivě rozhořčení lidé;-D.....blábol nad blábol......a na co hupsli tentokrát, na jednu písničku jednoho pána co si chtěl hrát na Karla Kryla....jak dalece znáte pana Landu? Asi vůbec né, jinak by to nebyl takový výpotek nesmyslů.

9 12
možnosti
OP

Landa je hlavně extrémně hloupý - absolutně nemám nic proti znovu nazpívání písniček Karla Kryla, ale Landa ukázal že z nich NIC nepochopil - on prostě vůbec nepochopil zdělení které je v nich ukryto. Např. píseň morituri te salutant což je protiválečná píseň a on ji podloží bubny a pochodovými náměty. - rozumíte? To už to mohl rovnou podložit Gloria Prusia. Prostě Landa je jen povrchní šašek a samozvaný spasitel a když se od něj nikdo nechat spasit nechce tak vyhrožuje a uráží se.

17 3
možnosti
Foto

Když si představím, že za moje peníze studujete žurnalistiku, je mi zle.

13 19
možnosti
KS

Františku, ty asi musíš být hodně frustrovaný z toho, že tys nikdy žádnou VŠ nevystudoval, viď? ;-)

13 11
možnosti
Foto

Tak dlouho se volí komunisti až vám někdo řekne pravdu.:-)

3 4
možnosti
PK

;-DR^  A ted se schovat, nez nas najdou panove v kozenych kabatech s cislem 44...

7 1
možnosti
Foto

Domnívám se, že populární zpěvák trpí nějakou psychickou poruchou, patrně paranoia Rv

11 4
možnosti
BM

Plně to odpovídá "vysoké kulturní úrovni" nováckých estrád.....

7 4
možnosti
RH

Landovi už opravdu hráblo. Přestože jsem poslední kdo by ho uznával jako umělce nebo aktivistu, pak si myslím, že se Landa nedá označit jako neonacista. Číslice 44 je jeho věk, to je myslím daleko lepší vysvětlení, než že by se cítil napůl Hitlerem. Můžeme ho mít za rasistu, nacionalistu, exhibicionistu, hlupáka a populistu, ale neonacista není.

19 4
možnosti
Foto

A že je to číslo "44" stylizováno do runového nápisu SS je taky náhoda? IMHO Landa skutečně není opravdovým (či pravověrným) náckem, ale schválně dělá různé provokace právě diskutovaného typu a když na ně někdo poukáže, hned spustí tyjátr, co si to kdo vymýšlí za nesmysly a za každou cenu v něm chce vidět nácka...

Třeba hned v první "písni" na svém nejnovějším albu pěje: "Nigredo je alchymický termín prosím vás, nespleťte to - nejde o čerňochy..." (sic!)...

4 4
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com