Velký knižní čtvrtek láká na nové knihy a setkání se spisovateli

Své oblíbené české spisovatele mohou čtenáři potkat v Brně již zítra večer v Knihkupectví Dobrovský v Joštově ulici. Čtenáři se na akci Velký knižní čtvrtek již pošesté seznámí se s novinkami na knižním trhu.

Brno – Velký knižní čtvrtek láká na neformální setkání s hvězdami české literární tvorby, jako jsou Josef Formánek, Jiří Hájíček, Vladimír Pikora, Martin Sodomka a Andrea Sedláčková. Právě tito spisovatelé uvedou v Brně 23. října od 17 hodin své novinky v Knihkupectví Dobrovský v Joštově ulici. „Velký knižní čtvrtek je zajímavý tím, že za jeden den vychází několik pro čtenáře nepřehlédnutelných knih. Návštěvníci mají možnost vidět a poslechnout si spisovatele při autorském čtení a posléze si třeba nechat podepsat knihu," zve na akci spisovatel a zakladatel magazínu Koktejl, Josef Formánek, který v Brně uvede svou novou knihu Úsměvy smutných mužů. 

Spisovatel Vladimír Pikora bude zítra podepisovat román Lumpové a beránci, který je zajímavý spojením satiry a thrilleru. Autor Martin Sodomka upoutá příběhem pro děti Jak si postavit motorku, doplněným názornými ilustracemi. S knihou povídek Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku přijede i Jiří Hájíček.

„Velký knižní čtvrtek vybírá vždy dvakrát do roka knižní tituly, a může tak čtenářům, kteří jsou zahlcení množstvím novinek na pultech knihkupectví, usnadnit orientaci v aktuální knižní produkci. Naopak těm, kteří knižní trh a literaturu sledují, akce umožní setkat se s autory knih i popovídat si s nimi osobně,“ informoval Jiří Hájíček. Zároveň čtenářům doporučil novou kníhu Josefa Formánka Úsměvy smutných mužů, která je podle něho velmi osobní, a tím i silně působivá.

Podle Pavla Turnera se čtenáři těší dle jejich vlastních ohlasů z minulých let, právě na doprovodné akce, kde se mohou osobně setkat s autory.

„Minulý rok jsem úplnou náhodou zjistila, že je něco jako Velký knižní čtvrtek, díky tomu jsem na knížkách ušetřila více než stovku. Letos se těším, že ušetřím a ještě ty knížky budu mít s podpisem,“ pochvaluje si velkoknižní čtvrtky studentka Masarykovy univerzity Beáta Dorková.

Denisa Macečková

Více si můžete přečíst také na www.munimedia.cz

Autor: Stisk Studentský deník | středa 22.10.2014 18:50 | karma článku: 13,00 | přečteno: 222x