Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

No ona ta hospodářská zvířata produkují taky spoustu hnoje, který je blahodárný pro rostliny. Vše se děje vlastně v kruhu. Když jeden článek vypustíte, tak to přestane fungovat. A nakonec nebude mít co žrát nikdo. Jediné řešení je redukce populace, zkuste jít příkladem.

0 0
možnosti
BT

někdy si říkám proč někdo než vypustí takový nesmysl nepokusí se aspoň trochu zamyslet, takže v průmyslu který vyrábí distribuuje a prodává jateční maso pracují po celém světě miliony lidí, od rybářů chovatelů dobytka, drůbeže atd atd, přes zpracovatelský průmysl pak řetězce obchodů a restaurací a k tomu nabalené výroby obalového materiálu a všeho možného co je  tomu třeba, všichni tito lidé příjdou o práci? nebudu vám vysvětlovat že na celém světě není tolik rostlinné potravy která by nahradila výpadek stravy živočišné,

líbí se mi tihle vegani vychvaní v naprostém dostatku a netušícím odkud k nim potrava přichází, ale garantuji vám umístit komunitu veganů do pustiny aby se starala sama o sebe a pak nezi ně za dva měsíce vypustit pár slepic tak se na ně vrhnou a servou se o maso jak psi

3 0
možnosti
Foto

Přijde mi zajímavé, že ti co jí normálně všechno a maso taky, tak si pošmáknou a nikoho s tím neotravují. To někdy až militantní prosazování ovšem u vegetariánů a veganů lze pozorovat téměř pravidelně. Asi to stravování bude mít vliv i na duševní pohodu...

6 0
možnosti
Foto

Kdo se krmí pouze rostlinnou stravou, tak samozřejmě zamořuje ovzduší skleníkovými plyny. ;-D

Jediná možnost, jak zachránit planetu, je zmenšit počet obyvatel. Tento rozumný trend je vidět jak v Evropě, tak zejména v Číně.

Jinak Rv

0 0
možnosti

Záchrana planety? 

Nemohu se zbavit dojmu, že růst počtu obyvatel v Evropě nebude tím zásadním problémem, že? 

-

Takže vlastně navrhujete, že bychom se měli uskrovnit, aby se Afričané mohli dál množit zběsilým tempem. ;-O

4 0
možnosti
JN

V práci jsem se několikrát setkala s vegany, kteří mají domácího mazlíka. Kočku, psa... a nepřestává mne udivovat, že tito "lidé" své veganství vnucují svým zvířatům. A neopomenou dodat, že ta zvířata jsou šťastná a oni jsou "na stejné duševní vlně" s nimi. Nechápu to. Tito lidé si zvolili dobrovolně veganství - je to jejich právo, jejich volba, ale proč ho vnucují masožravým šelmám? Na moji poznámku, že tato zvířata potřebují maso odpovídají téměř jednohlasně: ono jim ani nechutná, oni milují řasy... Proč si raději nepořídí králíka či kozu, když je irituje skutečnost, že psi a kočky baští maso?

3 0
možnosti
Foto

Něco na tom je. Planetu nejvíce ohrožuje člověk a veganství, které odmítá zabíjení zvěře se zaslouží o to, že člověk nebude mít co jíst, neb vše zdevastuje množící se zvěř. Ostatní predátory jsme totiž kvůli své ochraně vybili a pokud tím regulujícím predátorem nebudeme sami, vyhyneme. Nebo vegani začnou taky zabíjet až se budou cítit ohroženi?

0 0
možnosti
SB

Já jsem v podstatě vegán, protože mi to naprosto vyhovuje. Postavit svou spotřebu bílkovin na čočce místo na mase je zpočátku nezvyklé, ale po měsíci se člověk cítí lépe a opravdu už bych se k masu nevrátit, pokud bych nebyl nucen žít jako Robinson na jinak liduprázdném ostrově (liduprázdném s výjimkou přítomnosti Slavomíra Beneše), kde zvíře ulovit lze, ale koupit si čočku v supermarketu nikoli.

Avšak cestu k záchraně planety ve vegánství nevidím. Pokud bude lidí nadále přibývat současným tempem, bude jednou v budoucnu vyčerpána i tato rezerva a problém tu bude znovu.

Jediné, co by mohlo pomoci, je snížení počtu obyvatel planety.

3 0
možnosti
Foto

vegani ať se klidně pasou, já si dám uzený koleno

8 0
možnosti