Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Autore, pokud pracuje člověk na směny, tak nemůže nechávat kupování dárků na poslední chvíli, pak z toho je jen stres. Já kvůli toho nakupiji dárky třeba i měsíc dopředu v klidu. Nejsou nikde takové fronty, vím, že co neseženu, tak seženu později. A když si něco objednám, tka to včas přijde. Neboť dopravní přepravci toho mají hodně a může se stát, že by ty dárky přišly až po vánocích. Na druhou stranu, kdybych míval jen ranní směny, mohl bych chodit po obchodech o něco později.

0 0
možnosti
JP

J80o77s70e72f 25P43o32t26r

21. 11. 2015 1:22

Správně píšete, že vánoce jsou pouze lidová atrakce a že jsou ze všeho nejdůležitější pro obchodníky, aby měli pokud možno co největší obrat a zisk.

Možná ale, že by nebylo od věci, kdybyste nám přiblížil a zmínil se o tom, že Vánoce jsou pozůstatkem dávno minulé staré  evropské civilizace, která byla vystřídána novou pokrokovou civilizací založenou na dosahování zisků, na manipulaci mas sdělovacími prostředky ( stačí se podívat na filmy, běžící na všech myslitelných programech ) na vyžívání tělesných závislostí skrz počítačové porno kanály.

Z vašeho příspěvku jasně vyplývá, že ty kořeny vánoc  máte podněkud  rozmazané.

0 0
možnosti
Foto

Nic nového pod sumcem. Tohle jste četl?

-----------

„Trochu předčasně

Ještě nedozněla sezóna husí a švestek, a už je v krámech a na trzích v plném proudu sezóna dušičková: samé chryzantémy, věnečky imortelek, svíčky a olej a ostatní rekvizity k uctívání svatých Dušiček. Obchod si vždycky pořádně pospíší, aby přišel o něco dřív než to pravé datum; a o něco dřív, než si na to vzpomene konkurent.

Tak teď už krámy začaly se sezónou dušičkovou; na Vše svaté začne mikulášský trh a s ním už sezóna vánoční; dvacátého pátého prosince už se v krámech začne se sezónou bálovou, a tak někdy po Novém roce uvidíme první pruty velkonočních kočiček nebo aspoň jarních mimóz. Obchod se musí ohánět; nežije s dobou, ale předbíhá ji čím dál tím spěšněji; jednou se snad dožijeme toho, že nám v říjnu budou prodávat věnce už pro Dušičky na příští rok.“

Karel Čapek, Lidové noviny 15. 10. 1936

http://www.lidovky.cz/karel-capek-trochu-predcasne-dg6-/nazory.aspx?c=A101015_120622_ln_nazory_glu

0 0
možnosti
JS

za chvíli bude vánoční výzdoba v červenci Rv

0 0
možnosti
JL

Pravdou je, že Vánoce jsou totálně zkomercionalizované. Ostatně nejen Vánoce. (Ježíš židovským králem nebyl, pouze apoštolem)

0 0
možnosti
Foto

Ježíš byl apoštolem? Čím apoštolem? Svým vlastním apoštolem? „Apoštol je v křesťanském chápání ten, koho Ježíš Kristus vyslal, aby hlásal evangelium“ https://cs.wikipedia.org/wiki/Apoštol

A to, že nebyl židovským králem, máte odkud?

0 0
možnosti
Foto

Letos to bylo už dřív, taky mně to hlava nebere;-)

0 0
možnosti