V knihkupectví lze ušetřit nejen s kartou ISIC

Knihkupectví Společenské knihy v areálu Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity nabízí různé výhody jak pro studenty, tak pro širokou veřejnost. Jen málokdo ale ví, jak přesně akcí a slev využít.

Brno - Privátní prodejna v  prostorách Fakulty sociálních studií již čtvrtým rokem nabízí řadu výhod. Studenty nejvyužívanější je sleva na kartu ISIC, není to ale jediná možnost jak při nákupu knih ušetřit. „Nabízíme slevu deset procent na ISIC kartu při platbě v hotovosti,“ uvádí zaměstnankyně knihkupectví, Vlasta Ševčíková. „Kdyby ale zákazník platil kartou, tak se procenta slevy snižují na sedm, jelikož tři procenta se odvádí bance jako poplatek za převod peněz,“ dodává.

Knihkupectví navíc všem zákazníkům nabízí takzvanou kartičku stálého zákazníka. Tu si může zřídit i student, který je zvyklý využívat slevy na ISIC. Kartičku totiž může užívat i ve chvíli, kdy nebude mít ISIC k dispozici, tedy při přerušení, nebo ukončení studia. Výhoda kartičky spočívá v tom, že každý nákup se zákazníkovi započítává na jeho konto. Za utracené dva tisíce korun sleva vzroste z počátečních pěti procent na šest. Každé další dva tisíce ji pak navýší o procento.

Speciálně pro studenty nově platí i možnost kombinovat slevu ISIC karty a karty stálého zákazníka. „Student, který má ISIC, dostane při platbě v hotovosti desetiprocentní slevu, ale i přesto si může nechat načíst nákup na kartičku stálého zákazníka, a tím si do budoucna zajišťovat stále vyšší a vyšší slevu. Nic se neděje, kdyby ji někdo náhodou ztratil, máme ho totiž zaregistrovaného v databázi,“ vysvětluje Ševčíková.

Každý účet se registruje na určité jméno, přesto je kartička přenosná na kohokoli dalšího. Na jednu kartičku může běžně nakupovat více lidí a společně využívat slevu.

Na webových stránkách knihkupectví se mohou studenti ujistit, zda tam seženou knihu, kterou právě potřebují, nebo zda je daná publikace již rozebraná. „Snažíme se studentům této fakulty vyjít vstříc a pokrýt většinu poptávaných knih k daným společenskovědním oborům,“ upřesňuje Ševčíková. Pokud má student zájem o konkrétní publikaci, která je na českém trhu těžce dostupná, může se v knihkupectví domluvit, zda by mu knihu nadstandardně neobjednali. „Samozřejmě uděláme, co je v našich silách, určitě ho neodmítneme s tím, že je to mimo náš sortiment,“ říká Anežka Chvílová, majitelka prodejny.

Kromě slev na kartu ISIC a kartu stálého zákazníka knihkupectví nabízí možnost využít příležitostných mimořádných slev. „Někdy míváme i větší akce, například dvacetiprocentní slevy. Jedná se o jednorázovou slevu vztahující se buď na konkrétní publikaci nebo na nakladatele,“ vysvětluje Ševčíková. O těchto akcích se zájemce dočte na reklamní nástěnce před knihkupectvím.

Dále knihkupectví nabízí veškeré produkty Masarykovy univerzity reklamního charakteru, jako jsou mikiny, trička, hrníčky, kuličková pera, klíčenky a bloky . „Toto zboží kupují studenti především při výjezdu do zahraničí na stáže,“ uvádí Chvílová. Ovšem na tyto předměty se žádná sleva nevztahuje, stanovuje ji ekonom managementu Masarykovy univerzity.

 

Lenka Ošťádalová

Autor: Stisk Studentský deník | pondělí 26.10.2009 14:00 | karma článku: 7,19 | přečteno: 1305x