UNIpoker láká hráče do letního semestru

Hazardní karetní hře poker podléhá v České republice stále více lidí. Na jeho oblibu mezi studenty reaguje portál UNIpoker.cz, který pořádá amatérskou pokerovou ligu.

Online turnaju ligy UNIpoker se muze kazdy hrac ucastnit z klidu domovaIva Strouhalova

Brno – Milovníci hazardu mají stále šanci hlásit se do letního semestru univerzitní pokerové ligy UNIpoker. Server, který funguje od března roku 2010, objevuje stále více hráčů, kteří chtějí změřit síly s ostatními vysokoškoláky, pobavit se u Texas Hold´em pokeru nebo vyhrát hodnotné ceny.

UNIpoker vznikl pod vedením studenta Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze Petra Veličky jako amatérská pokerová liga kombinující online a živé turnaje. Soutěž se primárně zaměřuje na hráče z řad studentů českých a slovenských vysokých škol, otevřená je však všem, kteří se o poker typu Texas Hold´em zajímají. „Pokeru se věnuji asi rok a hraji ho jak naživo s kamarády, tak i prostřednistvím různých internetových portálů. UNIpoker je pro mně novinkou, která mně však okamžitě zaujala. Rád si změřím síly s dalšími vysokoškoláky,“ uvedl student Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity Adam Kania, který se, jako jeden z mnoha nadšenců, zapojil do letního semestru UNIpoker ligy.

V právě probíhající sedmé sezóně UNIpokeru je již přes tři sta zaregistrovaných hráčů a další každý den přibývají. „Nárůst počtu hráčů zaznamenáváme každý semestr. Poker se stává fenoménem dnešní doby. Vzpomeňme například první velký úspěch Čecha Jana Škampa na mezinárodní scéně. Stal se vítězem podzimní European Poker Tour. Dále vznikají nové pokerové časopisy, jako je například Royal Flush. Zájem společnosti o poker, jakožto přijemnou formu zábavy, stále roste,“ uvedl prezident ligy Petr Velička.

Do rozehraného letního semestru se lze registrovat po celou dobu jeho trvání.  Díky ligovému systému může šikovný hráč dosáhnout vysokých výher, i když má oproti soupeřům, kteří se do UNIpokeru zapojili již na začátku semestru, zpoždění. „Každý týden se hraje o hodnotné ceny a do Grand Finále se dá postoupit z několika soutěží i poslední měsíc,“ ujistil Velička. Online turnaje se hrají každou neděli, přičemž do žebříčku se účastníkům ligy počítají dvě nejlepší umístění v měsíci. Zhruba obtýden se navíc konají živé turnaje, z nichž se do bodovací tabulky zapisuje hráči jeho nejlepší měsíční výsledek. „Časová flexibilita je další výhodou UNIpokeru. Hráče nenutíme hrát každý turnaj, protože do žebříčku soutěží se počítají jen nejlepší výsledky,“ upřesnil systém ligy Velička.

Živé turnaje jsou velkým lákadlem pro ty, kteří upřednostňují osobní kontakt s protihráči a rádi si vychutnají napjatou atmosféru pokerového turnaje se vším všudy. Nové rivaly i přátele si mohou najít uživatelé UNIpokeru v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Plzni, Olomouci a Teplicích. Slovenským hráčům jsou pak živé turnaje otevřené v Bratislavě, Košicích, Nitře, Trenčíně, Žilině a Dubnici nad Váhom. V Brně zajišťují pořadatelé živé UNIpoker turnaje v Honoria Poker Clubu na Přízové ulici. Platí se vstupné 300 korun. V ceně je však kromě napětí a zábavy i libovolné množství kofoly či piva.

„Jednou z hlavních výhod UNIpokeru je fakt, že máme domluvenou síť partnerů a velké dotace do turnajů, takže hráči nemusí téměř nic investovat a přitom hrát o zajímavé ceny,“ uvedl Velička. Za jednorázovou třísetkorunovou registraci do ligy čeká hráče v letním semestru 2010 patnáct online turnajů dotovaných v celkové hodnotě asi třicet tisíc korun. Dále je na programu několik živých turnajů v každém městě, na nichž si prvních pět hráčů rozdělí vždy zhruba osm tisíc korun a další mimořádné akce, kde se hraje zpravidla o drahé vstupy do turnajů, které by byly pro běžného hráče finančně nedostupné. „Například minulý týden vyhrál jeden z hráčů na naší speciální akci vstup na uzavřený živý VIP turnaj, kde měl možnost se utkat se světovým šampionem Scotty Nguyenem, což se většině hráčů na světě nepoštěstí za celý život. Snažíme se našim hráčům nabízet stále něco nového a umožnit jim splnit si jejich pokerové sny,“ řekl Velička. Celkoví vítězové ligy získají vstup do turnaje České pokerové tour, což je nejprestižnější tuzemská pokerová série vůbec. „Právě možnost vyhrát vstup na Českou pokerovou tour je pro mě asi největším cílem a lákadlem v rámci celého UNIpokeru. Pokud se to nepodaří tento semestr, určitě to budu zkoušet i v následujících sezónách,“ svěřil se Adam Kania.

Projekt UNIpoker rychle získává na popularitě, nejen díky hodnotným cenám, ale i kvůli příjemné atmosféře a upřímné snaze, kterou do ligy její tvůrci a organizátoři vkládají. „UNIpoker si od začátku klade za cíl, aby se změnilo vnímání pokeru ve společnosti a poker byl vnímán jako sport. Filosofie celého projektu je postavena na dostupnosti, flexibilitě, nevázanému přátelskému prostředí a nízkých či nulových vstupních poplatcích. Zkrátka zpřístupnění pokeru každému,“ uzavřel Velička.

Veškeré podrobné informace o UNIpokeru mohou zájemci získat na internetových stránkách www.unipoker.cz, kde se lze také do ligy nepřetržitě hlásit a změřit tak síly s ostatními milovníky hazardu třeba už tuto neděli v pravidelném online turnaji.

 

 

Iva Strouhalová

Autor: Stisk Studentský deník | pondělí 29.3.2010 14:00 | karma článku: 5,47 | přečteno: 1122x