Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BG

Není to sranda se takhle cítit. Ale je vidět, že to její rozhodnutí vytrvalo, že to nebylo jen takové problesknutí mysli, a snad je teď spokojenější.

0 0
možnosti
PB

P86e81t62r 20B13u38r27i36a84n

19. 5. 2021 21:58

Vytrvalo.

Vzal si závazky jako chlap a pak to a ty všechny okolo zradil a hodil do šmelcu už jako ženská, protože sobectví je dnes právo a závazek a slib jsou škodlivými předsudky.

0 0
možnosti
IK

Opravdu nechápu, co se zdá "trans" lidem podivného na tom, že před náročnou léčbou s riziky nežádoucích účinků musí absolvovat důkladné vyšetření. A dokonce neříjemné! Pokud má někdo rakovinu, také mu nenasadí chemoterapii nebo ozařování na základě jeho tvrzení, že má rakovinu a je si tím jist, protože je to jeho tělo. A že jsou některá vyšetření nepříjemná, intimitu narušující a pocit ponížení navozující, s tím se nedá nic dělat. Já se také nijak neraduji, když se přiblíží termín mamografického všetření a manžel se také na kolonoskopii nijak netěšil.

A když je problém "v hlavě", tak nezbývá než přetrpět vyšetření i psychiatra. A že se i tak stává, že se "předělaná" (omlouvám se za ten výraz, ale nic politicky korektního mě nanapadlo) rozhodne, že chce změnu zvrátit.

Nikomu nepřeji takový zmatek, jakým musí být život v nesprávném těle, ale to se prostě stává. Jako se stávají jiná neštěstí. A v tomto státě a v této společnosti se "trans" lidem dostává lékařské pomoci v rámci zdravotního pojištění a nejsou právně diskriminováni ani společensky (s vyjímkami naprostých hlupců, ale takoví jsou všude) dehonestováni. Víc pro ně asi nikdo dělat nemůže.

4 0
možnosti
JR

J94a55n 35R29á21ž

19. 5. 2021 11:18

Já už desítky let toužím být roztomilou medvědicí. Je ale velmi obtížné to veřejně přiznat, neb na rozdíl od muže, který se rozhodl stát ženou, u mne hrozí nebezpečí, že mne pošlou léčit se do psychiatrického ústavu. ;-D

1 1
možnosti

J33a60k63u74b 60Š11o18l68c

19. 5. 2021 11:20

Hloupost se prý nedá léčit...

2 0
možnosti

J44a72k26u18b 65Š44o38l90c

19. 5. 2021 10:48

Internetové diskuse nejsou žádné měřítko, to už snad ví každý.

1 0
možnosti
JF

J57i17ř37í 61F10o93g50e41l

19. 5. 2021 8:00

Říci to partnerovi se kterým je 15 let jako poslednímu je ujeté, stejně jako celá ta komedie.

5 0
možnosti
PB

Prakticky se jedná o egoistický podvod. Pán/paní to zkusil/a s tradiční rodinou s tím, že se pak rozhodne až co mu/jí bude lépe vyhovovat. Že tím zničí partnerovi život ho/jí vůbec nezajímalo.

4 0
možnosti
PB

Z tohoto příběhu jen vyplývá, že naše společnost je vysoce tolerantní k jinakosti, a ne, že ne, jak se nám snaží různí lidskoprávní aktivisté vecpat.

4 0
možnosti
TD

Z příběhu ano. Jaké štěstí, že alespoň do diskuse dorazili rozumbradové, kteří by dotyčnou poslali na nucené práce do kamenolomu. Je dobré vědět, že strážci tradičních hodnot jsou stále mezi námi :-)

1 0
možnosti

Nejlepší terapie pro takovéto lidi by byl kamenolom hodně vzdálený od lidské společnosti. Až by takovému člověku spadl kilový kámen na palec u nohy, tak by určitě přešel na normální myšlenky.

0 2
možnosti
TD

Proč proboha někomu, kdo nikomu nijak neubližuje, přejete práci v kamenolomu a dokonce zranění? Proč máte potřebu "aby přešel na normální myšlenky"?

Sám nejste normální. Přát někomu utrpení a bolest tedy rozhodně normální není.

2 0
možnosti
Foto

Njn, teď ji během několika málo let čeká menopauza a vše, co k tomu patří (plus důsledky dlouhodobé hormpnální terapie).

1 0
možnosti
TD

Menopauza? To jako že u ní dojde k útlumu funkce vaječníků a tím snížení produkce estrogenu a progesteronu? :-)

0 1
možnosti
Foto

Mám relativně šťastné dětství v jedné věci... mou nejlepší "kamarádkou" od čtyř mých let byl kluk o tři roky starší, který se samozřejmě choval jako holka... což mi secvaklo tak v šestnácti, že to vlastně není kluk... A tak, když jsem někdy v pětadvaceti zhlédla německý dokument časosběru přesně téhle Vámi popsané situace, dodnes mnou zmítá opravdová lítost z výpovědí a slz té ženy - muže, zoufalost... Vůbec si tohle vězení neumím představit...

Přeji všem hodně štestí... a také dětem, protože je tohle pro ně nálož. Řetězení neštěstí...A je štěstí, když se s tím všichni srovnají.R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1116x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com