Studenti se mohou přihlásit do Meziuniverzitní studentské soutěže

Odměna sto tisíc korun může být motivací pro účastníky Meziuniverzitní studentské soutěže (Muniss). Soutěž umožňuje všem zúčastněným využít teoretické znalosti získané z přednášek v praxi.

Brno – Soutěž zaměřenou na propojení vysokoškolského vzdělání s praxí pořádají tři brněnské vysoké školy. Masarykova univerzita, Vysoké učení technické a Mendelova univerzita usilují o prohloubení vzájemné spolupráce. Projekt připravila Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity společně s městem Brnem a Hospodářskou komorou.

Studenti se mohou do soutěže přihlásit do konce listopadu. Pokud ale mají zájem o pozici vedoucího týmu, musí se zaregistrovat už do 15. října. „Je to kvůli jejich předvýběru do celodenních assessment center (centra pomáhající při výběru středního a vyššího managementu, pozn. red.), kde je budeme testovat a vybírat,“ uvedl vedoucí projektu Jan Žák z Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity.

Studenti, kteří se do soutěže zapojí, projeví svoji kreativitu a nápaditost v mezifakultních týmech. Budou zpracovávat jedno z témat zaměřených na řešení praktických problémů města Brna. Nejlepší studentské projekty se dočkají ocenění a možná následného převedení do praxe. Vítěze vybere pětičlenná komise složená ze zástupců partnerů projektu. Úspěšné týmy navíc získají finanční odměnu ve výši sto tisíc korun.

„Do soutěže jsem se přihlásila, protože si myslím, že mi pomůže uplatnit teoretické znalosti v praxi. Dostatečně motivující je samozřejmě i finanční odměna,“ řekla studentka Mendelovy univerzity Jana Blahovská, která se do projektu zapojila.

„Týmů bude třicet a některé jsou složeny nejen ze studentů napříč fakultami, ale i univerzitami,“ podotkl Žák a dodal: „Studenti si díky soutěži mohou vyzkoušet zajímavou práci v týmu. Někteří se navíc zúčastní školení rozvoje týmových dovedností. Část zúčastněných se pojede podívat do zahraničí, jak tam řeší jejich téma, a část se může zúčastnit zajímavé letní školy.“

Ačkoliv soutěž oficiálně existuje prvním rokem, už loni proběhl pilotní ročník. Na něm se podíleli studenti Masarykovy univerzity, kteří spolupracovali s Magistrátem města Brna. Na podzim se vytvořilo devět týmů po devíti studentech a ty na jaře vytvářely práce na tři zadaná témata.

Studenti se můžou o soutěži informovat na webových stránkách projektu.

 

Lenka Šklubalová

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stisk Studentský deník | sobota 13.10.2012 10:20 | karma článku: 14,68 | přečteno: 419x