Soutěž o nejlepší tablo vyhrálo Trablo

V soutěži o nejlepší tablo vyhráli maturanti z Klasického a španělského gymnázia v brněnském Bystrci. Jako odměnu si odnesli patnáct tisíc korun.

Brno – Z výhry v soutěži o nejlepší maturitní tablo v Brně a okolí se mohou radovat studenti Klasického a španělského gymnázia v Bystrci.  Jejich tablo z názvem Trablo vyhrálo první místo z dvanácti finalistů a studenti si dnes krátce před osmou hodinou večer v Galerii Vaňkovka převzali výhru patnáct tisíc korun a příspěvek pro svou školu.

Do letošního, v pořadí druhého, ročníku soutěže se přihlásilo celkem sedmadvacet maturitních tříd. Organizátoři poté vybrali dvanáct nejlepších, jejichž tabla byla k vidění v Galerii Vaňkovka od sedmadvacátého dubna až do dnešního večera. O vítězi rozhodovali návštěvníci nákupního centra pomocí hlasovacích lístků a internetových stránek. Vítězné tablo s názvem Trablo získalo 6598 hlasů. „Tablo Trablo se mi opravdu líbí, fandila jsem mu,“ řekla Marie Fojtášková, která se přišla podívat na slavnostní vyhlášení. Vítězné tablo má podobu barevného automobilu značky Trabant. Fotografie studenti umístili do oken.

Nápad a realizace byly společným dílem vítězné třídy. „Nechtěli jsme dělat obyčejné tablo. Někdo navrhl, že bychom mohli koupit trabanta a všichni souhlasili,“ uvedl žák vítězné třídy Marek Musil. Hlavní myšlenkou tabla je podle něj sdělení, že jejich třída chce dělat věci originálně a jinak než ostatní. Výhru chtějí žáci věnovat na maturitní večírek. „Je to poslední velká akce, kterou spolu zažijeme, a tak si ji chceme užít,“ dodal Musil. Na prvním místě je teď pro vítěze především úspěšné složení maturitní zkoušky.

Někteří kolemjdoucí litovali, že se soutěže nezúčastnili. „Moje třída se soutěže bohužel neúčastnila, což je velká škoda. Vítězné tablo se mi líbí, ale já osobně bych zvolil trochu jiný nápad, s nímž bych se snažil dostat alespoň mezi první trojici,“ uvedl student střední školy informatiky, poštovnictví a finančnictví Michal Jílek. Podle něj bylo těžké vybrat ze všech tabel to nejlepší. „Každé mělo něco do sebe, ale žádné mě nenadchlo natolik, abych hlasoval,“ dodal.

Na druhém místě se umístilo tablo s názvem Zapálené studium studentů Gymnázia Matyáše Lercha a na třetím místě skončili žáci z Gymnázia Brno - Vídeňská s tablem pojmenovaným Loutkové divadlo. Získali deset  a pět tisíc korun. Pořadatelé byli se soutěží spokojeni. „Byli jsme překvapení jednotlivými výtvory a spolupráce se soutěžícími třídami byla perfektní,“ uvedla organizátorka  Michaela Fikarová. Zároveň dodala, že by určitě uvítala další ročník. 

 

Autor: Martina Hanušová

Více studentských článků si můžete přečíst zde.

Autor: Stisk Studentský deník | neděle 12.5.2013 23:18 | karma článku: 10,40 | přečteno: 536x