Slammeři zaujali návštěvníky brněnské Vaňkovky

Brněnskou nákupní galerii Vaňkovka ovládli autorským přednesem poezie mladí slammeři. Exhibice byla součástí studentského festivalu Majáles.

Brno – V rámci předmajálesových oslav, které hostí brněnská nákupní galerie Vaňkovka, se ve středu odehrálo exhibiční představení. Po šesté hodině odpolední ovládli svou poezií pódium uprostřed galerie slammeři (soutěžící ve Slam poetry- pozn.redakce). Soutěže v autorském přednesu poezie se zúčastnil jeden náhodný kolemjdoucí a čtyři přihlášení. Mezi nimi mohli diváci zhlédnout i vítěze loňského ročníku celonárodní soutěže Slam poetry Ondřeje Macla.

„Zaskočilo mě, když jsem slyšela z obchodu nějaký veršovaný křik o Bohu a Facebooku. Je to zvláštní, ale milé zpestření dne,“ poznamenala čtyřiadvacetiletá Miriam Šimková. Soutěžící se snažili ve svých šesti minutách zaujmout obecenstvo nejrůznějšími způsoby. Galerií zněla agitace za záchranu tuňáka mořského, minuta ticha za Lecha Kaczynského, ale i modlitba za Vaňkovku. „Slam poetry je o tom, co máte na duši a na jazyku, a to všechno mohou slammeři  svým přednesem publiku sdělit,“ uvedl moderátor Jan Perla.

První místo obhájil Ondřej Macl. Všichni soutěžící získali kromě potlesku publika volné vstupenky na studentský open air festival Majáles, který se koná sedmého května na brněnském Velodromu.

Další klání slammerů se odehraje dvanáctého května v atriu Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity. Přihlásit se můžou studenti i široká veřejnost. Více informací na http://www.slampoetry.cz/.

 

Monika Futáková

 

Bonusový přednes Ondřeje Macla po vyhlášení výsledků zde:

Autor: Stisk Studentský deník | sobota 24.4.2010 12:00 | karma článku: 5,45 | přečteno: 484x