Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZV

Z38u30z16a96n68a 19V59a37s65s

17. 10. 2015 15:53

Navrhujem, aby si Rómovia svoje byty a domy postavili, prípadne kúpili tak, ako všetci ostatní. By som chcela vedieť, kto mne dá byt. Som biela, musím si ho zaplatiť sama.

3 0
možnosti
PB

...... mňo,  voni hlavně po staletí hledají sami sebe, snad právě proto na hledání jakýkoliv hokny a kvartýru nemaj čas,-  vod teho sou tady gádžovéV!

0 0
možnosti
MK

Tak nevím, já kdybych byl na soc. dávkách, tak bych nikde necestoval, ale hledal bych práci. Takže žádný hotel. Na straně druhé, pokud by si nějaký houmiš žádal o ubytovaní v hotelu  a recepční by s ním (oprávněně)vyrazila dveře, neb naděje na úhradu, pokud by neplatil předem byla minimální, pravděpodobnost zničení interiéru a nevhodného chování zase vysoká. No a pokud by dotyčný nebyl chráněnce frau šabat, tak vás ujišťuji, že by potom pes "neštěk"

3 0
možnosti
RH

S předsudky je to těžké, bývají opřeny o empirii.

4 0
možnosti
Foto

Tak. Jsou komunity a ,,komunity". Jak pravil kdys jeden starý pán. Nech jediný ,,páreček" v místě usadit, do deseti let je tam ,,JEJICH" sídliště. Mluvil tehdy o jednom z mnoha konkret. míst a čas mu dal více, než zapravdu. Včetně v mnohých ,,jevech průvodních". V článku zmíněná komunita však není toliko jediným možným příkladem. Stačí se rozhlédnout po Evropě. A rodinná pouta a vazby fungují, navíc jsou velmi zneužitelná. I jako krytí i tam, kde i jiné ,,vazby", ale i ,,motivace" roli nemalou hrají.

1 0
možnosti
MS

Vlastník bytu má nezadatelné právo pronajmout jej tomu, komu on sám chce. A jestli je důvodem odmítnutí žadatele jeho příslušnost k jistému etniku, sexuální orientace, politická příslušnost, nebo cokoliv jiného, je zcela irelevantní.

4 0
možnosti
Foto

J66i58ř72í 56K85i53n39d50l

17. 10. 2015 10:25

K nám přichází Vietnamci, Ukrajinci, Mlodavané  a podobně. Nikdy nebyla kvůli nim utvořena komise, která by jim  shnáněla práci ubytováni. Sami si našli práci, ubytování a to přes jazykovou bariéru. Na Úřadu práce je není vidět. To, že dokáží vybydlet byt není věc nová a to se dělo i za doby komunismus. I za komunistů na práci, někteří z nich kašlali. Když nenastoupili do práce nikde se to nehlásilo, protože tam stejné celou pracovní dobu stáli anebo nad nimi musel stát někdo, kdo je hlídal a popoháněl. Byl jsem svědkem, jak na Úřadu práce,  dole v hale stála skupina Romů a čekala a po chvilce šel jeden Rom ze schodů dolu a všichni, co na něj čekali se je ptali, jak je a on řekl, že je to fajn, že opět pro něj nemají práci, tak se všichni zaradovali a prohlásili jdeme na pivo.

4 0
možnosti
Foto

proč jim poskytovat nové a nové byty jenom proto, že ty stávající tzv. vybydlí???

7 0
možnosti
DK

Co se tyce prace, tak asi mesic zpet mi jeden podnikatel rikal, ze kdyz zamestna Romy, tak je to sazka do loterie. Casto se mu stava, ze prijdou prvni dva dny, a pak uz se neukazou, aniz by dali vedet. Jelikoz prace, kterou nabizi, neni prilis atraktivni (prace na stavbach), tak se mu toto stava i s bilymi, ale u Romu je to mnohem castejsi. Nicmene sanci pry jim dava znova a znova, protoze lidi ma malo.

1 0
možnosti
MR

Tento problém prostě k tomuto etniku patří, neboť jde o rodinné klany a ne každá rodina je schopna žít jako my.

Není to problém této doby ale už více jak 500 let.

Tento problém má Francie, Itálie, Anglie ... .

Máme u nás i jiná etnika, Vietnamce, Ukrajince, Řeky ... .

Vždy tento problém eskalují mladí lidé jež sice absolvovali vzdělání ale ne školu života a tak trpí syndromem spasitelství a jednoduchého ideálního světa.

Postačí jen tyto lidi nepřipustit k moci a rozhodování a žádný velký problém to prostě není.

Lidi se mají a musí učit hodnotám života a odpovědnosti a nelze je do nekonečna chránit, tím jim bereme možnost stát na vlastních nohou a nebýt jen ... .

Nejvíce tím trpí hodnoty a sama většinová společnost jež jí podobní neustále nutí nějaké zákony, normy chování ... .

Prostě už zapomeňte na toto etnikům a dejte nám s ním už pokoj, s ostatnímu etniky a cizími lidmi nemáme problém a navíc je to naše země ... .

10 0
možnosti
OP

Ti vaši romové si nehledají ani práci, ani ubytování. čekají až jim to stát zajistí a ještě je štědře odmění za lenost.

6 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1116x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com