Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Lucinka.Lili

10. 5. 2009 9:45
Poslední zvonění

Také jsem maturovala a také jsme měli poslední zvonění.

A pamatuju si, že ne všechny peníze, které jsme vydělali byly určeny právě na večírek, kde jsme si "ožrali držky".

Ono přece jen v tom maturitním ročníku je dost vydání. Kopírování, ples, trička, šerpy. To nám nikdo nezaplatil. Nechápu, že tohle ti, kteří maturovali zapomněli. Nebo vám na to dali rodiče?

Navíc jsme kupovali naší třídní učitelce jako poděkování luxusní zlatý řetízek na ruku a v obchodě nám ho jaksi odmítli dát zadarmo.

Takže já jsem pro to, aby žáci na poslední zvonení vycházeli do ulic. Zároveň ale souhlasím s některými názory, že pokud vás obklopí pět studentů a neodejdou, dokud jim nepřispějete, tak to je otravné.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

9. 5. 2009 16:26
Já to nějak nechápu.

Celá řada studentů se úspěšně prochlastala až k maturitě a najednou nevědí kde vzít pár korun na večírek. Pokud zrovna nepořádají V.I.P. párty moderované Leošem Marešem v Lucerně, tak se nejedná o nějakou drahou záležitost a bohatě na ní postačují zdroje od rodičů. Možná by stačilo na čas omezit volání mobilem, kino, nebo jinou zábavu.

0 0
možnosti
PK

Radijo1

9. 5. 2009 19:57
Re: Já to nějak nechápu.

Dnešním čtvrťákům je osmnáct tuším bez výjimky (jsou devítky), takže se jim přispívá na "legální" chlastání a víte na 100pro, že si ožerou držky. Kdysi, když deváté třídy na ZŠ nebyly (povinné), tak člověk u těch nahastrošených sedmnáctek aspoň chtěl věřit, že si koupí džus a chipsy.;-D

0 0
možnosti
MT

MIVI

9. 5. 2009 14:30
bohužel ne vždy je tato tradice studentům dopřána

Maturovala sem před 5roky na škole,která je v menším městě. A saotné poslední zvonění proběhlo jen,aby sme se nebouřily. Navíc na doporučení školy jsme se pohybovaly jen ve škole a vyjít do města nám bylo nedoporučeno,že prý to lidi obtěžuje a město si to z tohoto důvodu nepřeje. Tenkrát mi to bylo líto,když kamarádi popisovaly průběh této akce a já mohl a já ohl ajen dodat,že mi sme měly toto nedoporučeno=zakázano. Teď s odstupem času mi to líto není. A´t klidně tato tradice probíhá,ale sami studenti by měly znát míru. Pokud jdete po městě a zastaví Vás 10lidí,kteří Vás pomalují, nastříkají různými voňavkami se smradlavým aromatem tak to už příjemné není a dát jim byť i pár drobných se Vám pak nechce. Pokud,ale třeba připraví nějaou scénku a pak přihlížející obejdou a k ničemu nenutí tak proč ne. Jen by tuto možnost měly mít všichni maturanti stejnou.

0 0
možnosti
VM

Dluhy se neplatí

9. 5. 2009 13:41
Začíná to touto žebrotou a končí to podporou ČSSD,

protože podle ní bude vše zadarmo, dluhy se nebudou platit a bude spociálně spravedlivý stát, kde chytrým a pracovitým a proto bohatým se bude brát ve prospěch líných a neschopných a proto chudých, závistivých a zlých. A taky protože na krizi namají doplácet ti, co ji nezavinili, sebere se to těm, co platí daně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1116x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com