Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Alfie

24. 11. 2009 19:00
Výhoda i nevýhoda

Deskové hry jsou super, té hře s živými spoluhráči se nic nevyrovná. Ale co je jejich výhodou, je zároveň i nevýhodou - abych si mohla zahrát, musíme se s přáteli sejít naživo. A to se realizuje těžko, nebydlíme tak blízko sebe a jedna partie hry zabere i několik hodin, což znamená vyhradit si celé sobotní odpoledne/večer. A to málokdy všichni najednou, ve stejný termín, můžeme. takže deskové hry mají slovo 2-3x ročně na srazu a po zbytek roku paříme hry elektronické. Ono v takovém WoW je interakce taky dost :-)

0 0
možnosti
JS

honza.skypala

24. 11. 2009 15:44
Strašně pozitivní článek

Tento článek je tak strašně pozitivní, až to z něj křičí. Je to skoro jako pozitivní diskriminace. Kdybyste napsala, že počítačové hry ustupují Facebooku (protože lidé hrají hry v jeho prostředí), věřil bych tomu. Ale že by videohry ustupovaly na úkor deskových her? Nesmysl. Porovnejte finanční obrat v obou segmentech, je diametrálně odlišný, ve prospěch videoher. A to nepočítám pirátství, díky kterému je (sice nelegálně, ale je) ještě další zástup hráčů, které až tak změřit nelze.

Deskové hry jsou super, sám jsem jejich velkým příznivcem, zmiňované Osadníky mám ještě první české vydání od Warlordu a obecně spíše holduji Warhammeru, který už je hodně hardcore stolní hrou. Když byla manželka těhotná, každý večer jsme dali partičku Carcassonne. Ale pokud se mě zeptáte, co se v mém okolí hraje častěji, jestli stolní hry a nebo videohry, tipněte si, co zvítězí.

BTW Puerto Rico bych v žebříčku rozhodně nedal na třetí místo, není totiž vyvážené. Poslední hráč nemá šanci na dobrý výsledek.

0 0
možnosti
MP

admiral666

24. 11. 2009 16:05
Re: Strašně pozitivní článek

Na bonuswebu uz blabol o vzestupu casual her na facebooku byl. No nevim, nevim, s tou grafikou... Na masakry z unreal tournamentu 3 nebo atmosferu bioshocku to mit nebude nikdy.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

24. 11. 2009 15:42
:/

No nevím.... Pokud mi uděláte DEFCON v papírové verzi...

Prostě zábavnější hra než totální termonukleární válka neeexistuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com